Zabezpečení zásuvek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9847
23.6.11 12:02

zabezpečení zásuvek

Ahoj holky, možná tato otázka vzplanula už v mnoha tématech, ale nedaří se mi najít. Chtěla bych se zeptat jak zabezpečujete zásuvky, ne ty prázdné, tam se dají záslepky a hotovo, problém u nás je s těmi, ve kterých něco je a to sice ty zástrčky co mají jen ty 2 kolíčky. Tedy ony jen 2 kolíky všechny :mrgreen: ale myslím takové ty „hubené“ do kterých už nejde ten zemnící kolík, čili to, co normálně vykukuje ze zásuvky. Malá totiž umí ty „jednoduché“ zástrčky vytáhnout a pak se to tam snaží strčit zpátky :-( nebo má tendence zástrčku i zásuvku zkoumat, prostě jako každé batole :nevim: Jasně že ji nenechávám si tam hrát, takové pako nejsem ( :oops: ) ale nikdy nevíte co dítě napadne a stačí vteřina a je zaděláno :-( a onči fakt všude nemám :roll: Učím malou že zásuvky a věci v nich nene, ale o to víc ji to přitahuje. Máte nějaký tip, trik jak dítko ochránit a odnaučit toužit po zásuvkách a věcech v nich? Většinou se k nim řítí poté co já tam něco dávám/vyndávám (hlavně vysavač) :nevim:
A pak ještě řeším prodlužováky (jelikož máme v mega obýváku jen 2 zásuvky, tak je prodlužovák v každé), dají se nějak zabezpečit ty? Nevíte jestli na to existuje nějaká uzavíratelná skříňka jen s vývodem na kabely? to by dost pomohlo :-)
Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1187
23.6.11 12:19

my máme doma všechny zásuvky bezpečnostní, tzn.není tam žádná krytka nebo tak něco, ale když tam prcek něco strčí, nic se mu nemůže stát. Technicky nevím, jestli jde jen o výměnu toho kdytu nebo i něčeho za ním, zeptej se někde v elektru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
23.6.11 12:23

Já radím jedině vyměnit zásuvky za bezpečnostní, jmenují se zásuvky s clonkama. Když z ní dítě něco vytáhne, tak se zatáhnou clonky a nemůže tam s níčím šťourat. Nevím, jestli existují s tímhle mechanismem i prodlužky :nevim: . My máme naštěstí zásuvek dost, naštěstí, když to tu stavěli, tak na to docela mysleli a rovnou jsme si nechali dát všude tyhle zásuvky.
Já taky za Elou pořád běhám a říkám nenene tytyty, nesahat, protože nám tahá za kabely od počítače, modém jí zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
23.6.11 13:41

No, my to resili uz pred nejakou dobou, ale akonec me prestalo bavit behat za ditetem. Mam rada klid, i kdyz nemam dite zrovna na ocich. Takze my jsme nakonec lehce premistili nabytek (k zasuvkam) a kabely nam vedou horem. Na pouziti pro napr. lux, zehlicku zustala jedna rozdvojka v obyvaku (nedosazitelna pro dite) a jedna dvouzasuvka v predsini, ktera je zaslepena. Vse, kde je kabel natrvalo, je za nabytkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
23.6.11 13:57

Prodlužky máme takový ty bezpečnostní všude, až na jednu a to je zrovna ta kterou bez vystěhování celé skříně a pomoci dvou silných chlapů nevyměním páč je zásuvka za skříní :-( a je to jako na potvoru zrovna ta kterou si malá nejvíce oblíbila a vpodstatě jediná která nejde dát vysoko aby k ní neměla přístup :-( Zásuvky máme všechny nízko, nějakých těch 60cm nad zemí nebo jak se to dělá :think: vysoko je jen 1 v kuchyni… Bohužel bydlíme v domě kde elektriku dělal s prominutím blbec a v obýváku co je asi 6×4m dal fakt jenom 2 zásuvky, tedy 2 jedno zásuvky :pocitac: asi chtěli ušetřit nebo já nevim :nevim: i stropní světlo je jen 1. Moc toho poupravovat nemůžeme páč jsme v nájmu, ale zásuvky jsme vyměnili za ty 2 (a až budeme odcházet tak tam musíme dát zpátky ty 1 páč je to tak ve smlouvě :zed: ), nevěděla jsem že dělají bezpečnostní, poptám se a kdyžtak až přijede tchán, tak bude měnit znovu :mrgreen: nejvíc mě ale fakt štve ta prodlužka :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.16 16:11

Holky,
může se stát něco, když kojenec oslintá prodlužku? Takovou tu bezpečnostní, ale přeci jen… Nemůže přes ty slinty dostat ránu? :(

• Citovat
  • Upravit
30300
14.7.16 16:41

Pokud je pod proudem a dítě ožužlává ten konec, tak ránu dostat může. Pokud hryže kabel a už má zuby, tak taky. Prodlužku mu seber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.16 17:11

@Aspera Je pod proudem. Fakt ten kolík stačí? Ta prodlužka čouhá zpoza nábytku a nejde schovat. On ji vyhrabal a ocucával. Tak teď nevím, jestli k lékaři… Vím, že mokrou rukou do toho člověk taky sahat nemá :,(

• Citovat
  • Upravit
30300
14.7.16 17:43

K lékaři není třeba, kdyby dostal ránu tak to poznáš, ale nenechala bych ho tu prodlužku dál ožužlávat. Nejde třeba nějak schovat do papírové krabice nebo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
14.7.16 18:52

@MarketaJ Existuji, mame doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie