Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
jak jste na tom se zubními kartáčky pro své ratolesti?? Jde mi o trvanlivost kartáčků pro děti 0-3 roky. Kupuju v prodejně ProfiMed, vyzkoušela jsem značky Tepe, Aquafresh, Tandex a všechny vydrží cca 3 týdny. Jelikoš nejlevnější kartáček stojí 55 kč, je to masakr. Já sama mám Curaprox, chci ho koupit i malému ale ten je za 130. Budu muset obětovat asi a doufám že vydrží dýl. V drogerii jsou sice levnější ale žádný neměl rovná vlákna. Jak jste na tom Vy? Máte nějakou osvědčenou značku?
přesně
je to tam předražené já kupovala za 145 kč jedině curaproxové mají je v drogerii slecker no a pak ještě v dm a tepe jsou taky dobré ale nemám zkušenost ![]()
Přesně tento kartáček http://www.docsimon.cz/…bni-kartacek mi nabízeli za 130 kč… Ty Curaproxy pro dospělé stojí plus-mínus všude stejně, šlo mi hlavně o ty dětské a jaké s nimi máte zkušenosti. Vím že v ProfiMedu je to předražené ale mají všechno pohromadě, všechno ukážou a poradí. Mám teď rovnátka a jsem po chirurgickém zubním zákroku a netušila kolik „kartáčků“ budu potřebovat… Na poprvé proto chodím tam, kde si můžu všechno vyzkoušet a osahat, podruhé už si to třeba nechám objednat u nás v lékárně ![]()
holky, vždyť curaprox pro děti se dá sehnat za 70 korun, neblázněte a nekupujte to hned v první drogerii, ve které to uvidíte ![]()
my máme tenhle…
http://www.lekarna.cz/…0-supersoft/
Jinak pro nás dospěláky kupujem taky Curaproxy, ale tu sadu tří, takže tři nás vyjdou na 140 - 150 ![]()
Tyhle -
http://www.lekarna.cz/…3-za-cenu-2/
Je fakt, že poprvé jsme ten dětskej kupovali v DMku a tam ho maj za těch 120 korun, což je fakt mazec, když se dá sehnat mnohem levněji…
lalina211 píše:
Ahoj maminky,
jak jste na tom se zubními kartáčky pro své ratolesti?? Jde mi o trvanlivost kartáčků pro děti 0-3 roky. Kupuju v prodejně ProfiMed, vyzkoušela jsem značky Tepe, Aquafresh, Tandex a všechny vydrží cca 3 týdny. Jelikoš nejlevnější kartáček stojí 55 kč, je to masakr. Já sama mám Curaprox, chci ho koupit i malému ale ten je za 130. Budu muset obětovat asi a doufám že vydrží dýl. V drogerii jsou sice levnější ale žádný neměl rovná vlákna. Jak jste na tom Vy? Máte nějakou osvědčenou značku?
Ahoj, dceři kupuji v lékárně Lacalut (cena cca 50 Kč), ale taky vydrží měsíc. Prostě to tak beru a nejřijde mi to jako velká částka nebo vyhozené peníze
.
Ahoj, tak my kupujeme synovi tak zhruba od dvou let (nyní 4r 4m) tento dětský Spokar:
http://zubni-kartacky.heureka.cz/…detsky-3432/
Curaproxem jsme byli „zblbnutí“ od původní zubařky, Spokar nám i synovi vyhovuje. A kartáček by se stejně měl co měsíc obměňovat, ale to je na jinou debatu. My kupujeme v Globusu. Však můžeš koupit jeden na zkoušku, cena je příznivá nee
?
Resut
Resutz píše:
Ahoj, tak my kupujeme synovi tak zhruba od dvou let (nyní 4r 4m) tento dětský Spokar:
http://zubni-kartacky.heureka.cz/…detsky-3432/
Curaproxem jsme byli „zblbnutí“ od původní zubařky, Spokar nám i synovi vyhovuje. A kartáček by se stejně měl co měsíc obměňovat, ale to je na jinou debatu. My kupujeme v Globusu. Však můžeš koupit jeden na zkoušku, cena je příznivá nee?
Resut
Ten spokar je ale hrozně tvrdej… Aspoň ve srovnání s tím curaproxem určitě…
Takže já bych do toho nešla, i „soft“ Signal nebo ten Spokar je mnohem tvrdší než ty Curaproxy…
KDyž jsme jeli na dovolenou v dubnu, museli jsme koupit jinej kartáček (lékárna nebyla otevřená
), volba byla signal a fakt jsem celou dobu trpěla při čištění…
Protože byl hrozně tvrdej…
Možná si budete myslet že jsem čuně ale mi Curaprox kartáček vydrží strašně dlouho aniž by se roztřepil, radši ani neřeknu po kolika měsících jsem ho měnila ![]()
nečekám že mi ten dětský vydrží půl roku ale zatím čistíme jednou denně před spaním a 3 týdny je opravdu hodně málo…
lalina211 píše:
Možná si budete myslet že jsem čuně ale mi Curaprox kartáček vydrží strašně dlouho aniž by se roztřepil, radši ani neřeknu po kolika měsících jsem ho měnilanečekám že mi ten dětský vydrží půl roku ale zatím čistíme jednou denně před spaním a 3 týdny je opravdu hodně málo…
My měníme po třech měsících cca
A to ty kartáčky vypadaj jako nový
Jen ten malýho byl roztřepenej trochu od toho, jak ho kousal ze začátku, ale teď už v pohodě… ![]()
Ahoj, já sem Verunce koupila karáček Elmex a zubní pastu stejné značky
Všechny zoubky ji září jako perličky ![]()
curaprox je super, super, ultra soft se koupí v normální lékárně za 70 kč a trojpack za asi 140,– A doporučuji nekupovat dětské, ale normální dospělej. Dospělej ultra soft curaprox má mnohem šetrnější a měkčí štětinky než většina dětských kartáčků.
Vyčistit zoubky a nenechat ho dítě kousat - to zoubkům nepomůže a ničí to kartáčky.
profimed je hrozně předraženej.
ygreen píše:
curaprox je super, super, ultra soft se koupí v normální lékárně za 70 kč a trojpack za asi 140,– A doporučuji nekupovat dětské, ale normální dospělej. Dospělej ultra soft curaprox má mnohem šetrnější a měkčí štětinky než většina dětských kartáčků.
Vyčistit zoubky a nenechat ho dítě kousat - to zoubkům nepomůže a ničí to kartáčky.profimed je hrozně předraženej.
Ale dětskej curaprox je ještě měkčí, než ty jejich dospělácký kartáčky…
Jinak nám zas zubař říkal, že prckovi kartáček máme nechávat i jen tak na hraní, aby si na to prostě zvykal… Člověk sice utratí víc, ale co už…