Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
já tedy kupuji kartáčky TePe, také v Profimedu, dcera si moc ráda vybírá obrázky.
Zubařka mi je doporučila, kvuli extra soft vláknům a malé hlavičce, kterou si děti dosáhnou až na zadní zoubky.Navíc mají pořád 3+1 balení, takže cena je nižší.
Curaprox ráda nemám, protože mají širkou hlavu, kterou nikdy nedosáhneme až dozadu a holka u čištění zoubků ječí.NAvíc jak jsou hustá vlákna, tak nejdou nikdy porádně propláchnout a drží se v tom spousta pasty a bakterií.Přijde mi, že Curaprox má marketingové lobby a zdaleka není tak kvalitní, jak vypadá. Navíc je drahý.
Radši koupím Tepe nebo Tandex a po měsíci je vyhodím. Kupuju si stejný kartáčky i pro sebe, malou hlavou prostě čistím důkladněji.
A i tak je čas od času dám do antibakteriální ústní vody,abych měla pocit, že si dáváme do pusy něco čistého.
Zdravím, je to ale věda ![]()
marti79 píše:
Dobrý den,já tedy kupuji kartáčky TePe, také v Profimedu, dcera si moc ráda vybírá obrázky.
Zubařka mi je doporučila, kvuli extra soft vláknům a malé hlavičce, kterou si děti dosáhnou až na zadní zoubky.Navíc mají pořád 3+1 balení, takže cena je nižší.
Curaprox ráda nemám, protože mají širkou hlavu, kterou nikdy nedosáhneme až dozadu a holka u čištění zoubků ječí.NAvíc jak jsou hustá vlákna, tak nejdou nikdy porádně propláchnout a drží se v tom spousta pasty a bakterií.Přijde mi, že Curaprox má marketingové lobby a zdaleka není tak kvalitní, jak vypadá. Navíc je drahý.Radši koupím Tepe nebo Tandex a po měsíci je vyhodím. Kupuju si stejný kartáčky i pro sebe, malou hlavou prostě čistím důkladněji.
Zdravím, je to ale věda
A i tak je čas od času dám do antibakteriální ústní vody,abych měla pocit, že si dáváme do pusy něco čistého.
vidíš, nám třeba tepe nevyhovovaly vůbec, asi to chce zkoušet ![]()
Tak Tepe mi taky nevyhovuje, navíc je dost drahý ale zase jemný, tandex je oproti tomu jak drátěnka, já pro sebe používám zásadně Curaprox a jsem maximálně spokojená, proto doufám že dětský bude taky tak kvalitní a chvíli vydrží. Teď máme tandex a hned potom chci koupit curaprox.
ahojky, neetla jem vše tak se možná budu opakovat. U nás doma všichni používáme jen Curaprox i malá má svůj dětský, ostatní kartáčky pro mě nejsou kartáčky, ten rozdíl štětinek je markantní. Malá už má kartáček půl roku a je pořád jak nový a čistíme 2× denně, ale už bysme jí ho pomalu měli vyměnit
Super! Konečně jsem se dozvěděla jak dlouho ten dětský curaprox vydrží
ten tandex máme 3 dny a už se začíná třepit, je to hnus, já bych ty ziskuchtivé výrobce nejradši někam nakopala.....
Máme zubní kartáček MAM. Je moc fajn a vydržel by dlouho, kdybychom ho nenechali na dovolené (spadl nám za postel)
Poprvé jsem koupila v DM, podruhé v Profimedu. V DM něco kolem 70,– a v Profimedu rovnou 100,– (spěchala jsem, tak jsem koupila). Mám pocit, že se dají sehnat i kuponky na tyto kartáčky do DM. Tady je:
http://www.zbozi.cz/…ush-6-m-1ks/?…
curaprox se dá koupit určitě levněji, v sadě po třech vyjde na nějakých 6Okč jeden…
Ahoj maminky,
stětinky vydrží možná dlouho, ale nepřála bych nikomu, vidět takový kartáček pod mikroskopem.
Kartáček by se měl měnit po každé chřipce nebo viróze, například.
Zůstává tam strašně bakterií, který se ve vlhku neuvěřitelně množí. Prosím, lobbuji za děti, nedávejte jim do pusy půl roku starý kartáček, protože štětinky drží.
Přeci v tom, jak dlouho kartáček vydrží není jeho kvalita. Kvalita je v tom, jak čistí.
Prodávají se dokonce takové barevné tabletky, které si po čistění rozpustíte v puse a ony obarví plak, co na zubech zůstává. Pak uvidíte jak jsou zuby blbě vyčištěné. Dobrá pomůcka.
Zdravím, hezký den
já tedy rozhodně souhlasím s tím,že není důležité,jak dlouho kartáček vydží,ale jak dobře si dítě vyčistí zuby.já pořídila el.kartáček.s obyč.si malá prostě zuby čistit nechtěla a když,tak to odflákla.
s tímto ji to baví a vydrží to klidně i pět minut.a opravdu si je čistí důkladně.pak jen vyměním hlavici (cca 3měs.)a je to.i kdyby byly štětinky pořád krásné.
je tam nastavitelnost čištění na jemné a extra jemné.a je dětský.tak snad je na to i přispůsoben rychlostí otáček.určitě je to šetrnější,než když jí je začnu čistit já normálním.pořádně neotevře pusu,já tam nevidím…a také se u toho každý večer nedohadujem že se jí nechce,a že ji bolí ručička a pořád něco.
o dásních se tedy poradím s dr.jinak nám ale po všech stránkách vyhovuje. ![]()
vlacek06 píše:
je tam nastavitelnost čištění na jemné a extra jemné.a je dětský.tak snad je na to i přispůsoben rychlostí otáček.určitě je to šetrnější,než když jí je začnu čistit já normálním.pořádně neotevře pusu,já tam nevidím…a také se u toho každý večer nedohadujem že se jí nechce,a že ji bolí ručička a pořád něco.
o dásních se tedy poradím s dr.jinak nám ale po všech stránkách vyhovuje.
Nám pro prcka zubař elektrickej kartáček doporučil, protože on si nerad zuby čistí a že u takovejch dětí občas ten elektrickej pomůže k tomu, aby si je čistily radši…
ale ještě jsme se nedostali k tomu jo Kubovi koupit, takže se každej den dohadujem a perem… ![]()
Já kupuju zásadně jen ty nejlevnější kartáčky s požadavkem na nezávadnost, měkkost a malou čisticí plochu. Moje děti totiž z každého kartáčku nejpozději do 2 týdnů vyrobí smeták, protože do nich schválně koušou.
Výborné kartáčky jsou z Lidlu, dva kusy za 25 Kč. Měkoučké, barevné a s přísavkou, děcka je zbožňují ![]()
Jéje, to už je 9 roků, co jsem tu přispívala?
Děti, teď už 11 a 14 let, čistí el. sonickým kartáčkem od Philipsu, který střídají s manuálním Curaproxem Super Soft. Denně požívají zubní nit. Byl to ale vývoj, co trval léta ![]()
@LussyB kolem 2let jsem kupovala značku Tepe, zkoušeli jsme i Curaprox, ale nevyhovoval. Teď má syn 4roky a má asi 2tydny sonicky kartáček od Philips a občas stále manuální Tepe. U mladšího syna to budu dělat stejně.