Nedává pusinky (2 roky)

836
25.6.11 11:11

Nedává pusinky (2roky)

Holky jak řešíte,když se dítko sekne a nechce se rozloučit před spaním nebo odchodem tatínka do práce pusinkou?
Nechceme ho nutit,ale nevíme jak to udělat,aby chápal,že je to běžné 8-) .
Vždy je to jen ráno,když jde tatínek do práce a nebo večer,když má jít spinkat.Jinak přes den je to mazlík a chodí pusinkovat i sám od sebe :huban: .
Dle mého se snaží oddálit situaci loučení nebo uspávání.Protože pak je vždy smutný,když mu řeknu,že je tatínek smutný,že nedostal pusinku.Večer k němu letí,div ho nesrazí :-)
Děkuji všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
25.6.11 11:15

Neřešíme, co na tom řešit? 8-o Tak holt nechce. Když syn nechce, tak muž zkrátka jde, někdy se synáček v tu chvíli zvedne a honem běží ještě přes zábradlí dát pusinku, někdy je zkrátka v útlumu a vybodne se na to. Dát pusu není žádná povinnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.6.11 11:16

Bych to hlavně neřešila.
Tak ať dává třeba „pac“ nebo tak něco, nebo i nic, když nechce, ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
25.6.11 11:16

Pokud nechce dat pusinku kdyz jde spat a nebo kdyz se louci,tak ho nenutime :) proste jde spat i bez toho,z toho poznam,ze se mu spat jit nechce a proto to prodluzuje jak jen to jde.
Ale to se u nas moc nestava,on je docela dost líbací :D
Kdyz jsme nekde na oslave a je tam hodne lidi,je schopnej na rozlouceni dat pusinky uplne vsem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
25.6.11 11:20

Ahoj, tohle známe. Nejenže pusinku dát nechtěla, ale ani od nás si pusinku dát nenechala, vždycky se pak utřela a to i ze spaní :mrgreen: Nenutili jsme ji, přišlo mi to trochu jako znásilnění :lol: Ani jsme ji nevydírali, že budeme smutní. Že nás má ráda, se dá poznat i jinak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
25.6.11 11:30

Běžné to rozhodně není… Podle mého názoru…

Já nesnáším jakékoliv olíbávání, je mi to nepříjemné. Třeba moji tchánovci jsou hodně kontaktní a já z toho mám osypky. Každý člověk má jinou intimní zonu a neměla by se násilím narušovat… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
25.6.11 11:33

moje mala ve 2 letech taky nedavala pusinky a uprimne nechapu, proc to tak hrotis, nic ve zlym :kytka:
jak psala GLadys, neni to zadna povinnost, dite ti preci muze dat i tatinkovi najevo JINAK ze ho ma rad ne?
treba objetim, atd…
hlavne bych mu nerikala, ze je tatinek smutny, ze pusu nedostal, pak je z toho dite smutne a bude si myslet, ze davat pusu je nejaka povinnost, kterou musi vykonat jinak budu vsichni z toho smutni :roll:
ja jsem nesnasela libani, mazleni, nic a ted svoji dcerku objimam, libam a hladim a ona zacala taky az nedavno, budou ji 3, takze klid, casem to bud prijde nebo neprijde, neni to zadnej prusvih ne?

• Citovat
  • Upravit
65313
25.6.11 12:22

Neřeším…mates se někdy sekne a ani nechce pozdravit…ahoj z něj nikdo nedostane :mrgreen:
A abych ho stresovala s tím,že tatínek bude smutný????to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.6.11 12:45

Asi jsi nečekala tolik nepusinkujících dětí a rodičů, že?? :mrgreen:
My se doma také moc necicmáme - ale třeba na návštěvách u babiček tak tam dá na rozloučenou, kdyby se jí nechtělo nikdo by jí nenutil.Jen jí vyzvu a čekám zda líbne či ne..
Doma na dobrou noc praktikujeme PÁ PÁ TATÍÍÍ, PÁ PÁ ELÍÍÍ, PÁ PÁ MAMÍÍÍ a pak jí v postýlce už jen pohladím a něco hezkého řeknu..Přes den si ukradnu při řádění pusinky já, ale jí nenutím mě líbat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
25.6.11 12:50

Mono, ale ono to není běžné. Jednak je spousta lidí, kteří mají omezenější fyzický kontakt s druhými obecně, druhak jsou lidé, kteří nechtějí být do ničeho nuceni, což taky může být případ malého. V žádném případě bych ho nenutila, zaprvé víte dobře, že vám lásku přes den projevuje, za druhé je maličkej a může to na něj mít opačný efekt, prostě se sekne a bude to horší a horší.
A říkat, že tatínek je smutnej, protože nedostal pusinku mi u dvouleťáka taky přijde trochu přes čáru, takové malé vydírání … tatínek je opravdu smutnej, těžce to nese a celý den tím má poznamenaný? Nebo je to jen váš způsob, jak malého přimět udělat to, co považujete za běžné a chcete, aby dělal? Pokud je to ten druhý případ, tak bych se tohoto popisování situace vzdala.
Malej přece vidí dnes a denně u vás dvou, že si dáváte pusu na rozloučenou a na přivítanou (předpokládám, že to tak máte :wink: ), až bude chtít, sám se k tomu dobrovolně připojí (nebo taky ne, bude to mít vnitřně jinak nastavené), do té doby bych ho k tomu nijak nenutila, nemanipulovala (respektive, tu pusu na rozloučenou bych mu dala já, sama od sebe spontánně a nenutila bych dítě, aby ono udělalo ten první krok … maximálně bych chtěla, aby ono řeklo ahoj, udělalo pápá, když tedy je ta chvíle loučení, ale i na to mi ve dvou letech přijde zbytečně moc brzo tlačit …)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
25.6.11 13:19

Tak my se doma muckáme s dětma,ale protožeto prostě chtějí..Starší je šílený mazel,takže než jde spát,tak dá pusinku mě,tatínkovi,bráškovi,pak ještě chce at si maminka dá pusinku s tatínkem a pak všichni dohromady :mrgreen: KDyž jde tatka do práce tak pusu dává,ale ne vždy.Neřešila bych to.Neteř do 3 let nikdy nedala rodičům sama od sebe pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.6.11 13:26

Malej taky nepusinkuje,občas to zkusím,dám mu pusu na obě tváře,a řeknu:pusinku!
A on na mě kouká,nebo otevře pusu,že mě kousne :-?
Na rozloučení dělá Pápá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
25.6.11 13:31

J8 bych z toho tragedii nedělala. Počkej v pubertě to s tebou nepujde ani po ulici, natož aby ti dal pusu :D
Mě by teda nikdy nenapadlo dítě nutit, aby mi dalo pusu. Mám ráda, když se ke mně přitulí, když se ho zeptám jestli mi dá pusinku a on mi jí dá, ale když řekne nene,tak ho nenutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
25.6.11 13:45

Mně dělá problém si s někým podat i ruku, ale ze slušnosti to dělám, do „líbání“ se neženu, je mi to nepříjemné. Malou nechávám, buď pusu dá, nebo ne, spíš má teď objímací období a má mě „láda“ :hug:
Určitě bych nevyčítala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.11 13:53

Ahoj, malé budou dva a pusu dává, ale jen když sama chce. Když se loučíme s manželem, když jde do práce, tak se taky občas zasekne, i večer před spaním třeba nechce dát, ale to prostě jen manželovi, je na něj míň zvyklá, jak chodí do práce. Jinak mě dá pusu bez problému, asi snad pokaždý, i když možná má taky svoje chvilky, ale ty já neřeším. Prostě nemá náladu, nenutím ji. Já taky nemám ráda, když mě někdo do něčeho nutí nebo mě vydírá, aby bylo po jeho. Určitě to tak nedělejte, tatínek určitě až tak smutný není a dítko tím budete zbytečně stresovat, že se to musí. Tím víc ho podle mě odradíte.
Tuhle malá sama od sebe měla líbací a pusinkovala roční miminko na hřišti (dítko od kamarádky, ne úplně cizí), až jsem se tomu divila. Prostě měla náladu a bylo to moc roztomilý :lol: :srdce: Akorát chudák ten klučík, byl z toho paf :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí