Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, na kazdeho cloveka to asi nekdy prijde, ja posledni dobou porad premyslim, ze bych chtela od sveho zivota neco vice, ale prosvihla jsem bohuzel prilezitosti v minulych letech a ted si muzu rikat jen co by, kdyby.
Jestli mi treba muzete poradit, jak se z toho dostat a byt spokojena s tim, co mam- chtela jsem zahnat takove myslenky napriklad cvicenim, jenze stejne se mi nakonec pak nechce, kdyz extra hubnout nemusim a jinak se proste nedonutim..nebo jsem se chtela zdokonalit v jazyce- par dnu mi to vydrzi, ale pak si zase rikam, ze tolik lidi umi lepe anglicky nez ja a ze jsem mela jet na nejaky kurz a ted uz to stejne nedozenu, tak ucebnici zase odlozim. Je to nejaka forma litosti ze zivota, pritom mam krasnou, zdravou holcicku, manzela, ktereho miluji a moc si ho vazim, mam dobre pratele (bohuzel daleko, ziju v zahranici, takze bez sirsi rodiny a citim se dost sama s dcerkou doma). Byvali spoluzaci maji treba zamestnani, ktere by se mi strasne libilo delat a rikam si, proc jsem nesla studovat jinou skolu, vzdyt jsem na to mela, jen jsem si neverila ![]()
Citite nektera z vas neco podobneho? Jak se z toho dostavate?
jeden den mam strasne moc energie a ze teda zacnu s tim cvicenim, neco noveho se naucim, dodrzuju si takovy plan a dalsi den zase udelam jen to nejnutnejsi a jinak mi ten cas protece mezi prsty ![]()
Občas to mám taky…ani ne se školou nebo prací, spíš bych brala vrátit čas…o cca 15 let a spoustu věcí bych udělala jinak…jednoho člověka nakopla do pr…dřív, ne až když jsem byla v pátém měsíci… ![]()
Taky bych víc šetřila na bydlení…stavebka a tak…prostě vrátit čas, ale s tím, co vím dnes… ![]()
Tipla bych, ze ti chybi bezny kazodenni kontakt s blizkymi lidmi… doporucuju hoedat pratele v miste, kde zijes ![]()
@KlaraBoch Jó, tohle mívám taky. Vždycky to zaháním tím, že kdybych studovala jinou školu, nepotkala bych tyhle spolužačky, tím pádem bych se nesetkala s mojí nejlepší kámoškou. Na všem se dá najít něco pozitivního.
@jakkoli to tipujes spravne
jenze nejsem ten typ cloveka, co se prateli s kazdym na potkani, navic tady nikoho potencialniho nemam, takze tohle resi skype, FB. Jen mi chybi asi nejake nakopnuti, ktere by me poslalo pryc od netu a od posedavani po byte a premysleni…
Jsem podobný typ jako ty, taky jeden den příliv energie a druhý den se plížím po bytě, hraju na netu slovní fotbal a děti můžou být rády, že dostanou najíst ![]()
Začla jsem se v poslední době věnovat ručním pracem. Takže vlastně ergoterapie
Vidím výsledky, stačí pár minut úsilí a pod rukama mi rostou věci, které jsou užitečné. Je to uspokojivé.
Ale zároveň jsem přijala, že jsem taková, chaot, bohém, bordelář, lenoch a nehrotím to. Žiju obyčejný život a jsem součástka průměrné masy lidí, kteří nic výjmečného nedokážou, nic zásadního neudělají, nejsou slavní… Jako hlína, ze které pak roste obilí, hlíny se nenajíš, ale bez hlíny by nebylo obilí ![]()
Raduju se z maličkostí, nevzdávám všechno jen proto, že to nebude nejlepší. Zrovna s tou angličtinou je to typické, no a co, že to spousta lidí umí líp, přeci zrovna angličtina se hodí aspoň nedokonalá, začni ji víc používat, čti, koukej na filmy v aj znění, nejde o to to umět přeložit slovo od slova, ale pochopit zhruba obsah a z kontextu se třeba naučíš nějaké slovo, frázi…
Co na tom, že mnou ušité tepláčky nikdy nebudou tak dokonalé jako z obchodu, budou šité mnou a když mi syn řekne, že má krásný kalhoty, tak to zahřeje ![]()
@KlaraBoch mám to podobně a snažím se to neřešit, „naštěstí“ mám ještě jinačí problémy
ale když mě chytne depka, tak pořádná, vyčítám si to co ty plus ještě to hromadění problémů okolo a je vymalováno…a teď na podzim těch dnů bude hafo…;) chce to vydržet, zase bude líp ![]()
@malinada píše:
Jsem podobný typ jako ty, taky jeden den příliv energie a druhý den se plížím po bytě, hraju na netu slovní fotbal a děti můžou být rády, že dostanou najíst![]()
Začla jsem se v poslední době věnovat ručním pracem. Takže vlastně ergoterapie
Vidím výsledky, stačí pár minut úsilí a pod rukama mi rostou věci, které jsou užitečné. Je to uspokojivé.
Ale zároveň jsem přijala, že jsem taková, chaot, bohém, bordelář, lenoch a nehrotím to. Žiju obyčejný život a jsem součástka průměrné masy lidí, kteří nic výjmečného nedokážou, nic zásadního neudělají, nejsou slavní… Jako hlína, ze které pak roste obilí, hlíny se nenajíš, ale bez hlíny by nebylo obilí
Raduju se z maličkostí, nevzdávám všechno jen proto, že to nebude nejlepší. Zrovna s tou angličtinou je to typické, no a co, že to spousta lidí umí líp, přeci zrovna angličtina se hodí aspoň nedokonalá, začni ji víc používat, čti, koukej na filmy v aj znění, nejde o to to umět přeložit slovo od slova, ale pochopit zhruba obsah a z kontextu se třeba naučíš nějaké slovo, frázi…
Co na tom, že mnou ušité tepláčky nikdy nebudou tak dokonalé jako z obchodu, budou šité mnou a když mi syn řekne, že má krásný kalhoty, tak to zahřeje
tak s tou hlinou je teda super prirovnani
rucni prace mi nikdy nesly, ale jinak by to bylo fajn neco umet a treba to mit i jako vydelecnu cinnost. No akorat mi pomaha trochu se vyvetrat na vzduchu, ale jestli to takhle pujde dal…je to neco na zpusob smyslove deprivace a z toho vyplyvajici smutek ![]()
@KlaraBoch tohle znám taky, měla jsem to v době, kdy jsem byla dlouho doma s dětmi a neměla kontakt s dospělými lidmi kromě maminek. Práce byla pro mne v tu dobu sci-fi.. Zkus si pro začátek nedávat dlouhodobé cíle- spíš si napiš několik věcí, které můžeš ten den v pohodě splnit a i tě potěší( upéct koláč, zacvičit si jednu lekci Jillian Michaels, uklidit nějakou menší místnost… Čím víc budeš mít odškrtaných malých úkolů, tím víc Tě to nakopne, vím, o čem mluvím ![]()
@Agáta13 to je dobry napad
ja jsem si prave davala ty dlouhodobejsi cile a pak vzdycky prislo tech nekolik dnu posedavani a premysleni a nic z planu nebylo..a pak zase odznovu..tak to hned zkusim, ale cviceni s Jillian to urcite nebude, ta je na me moc ostra ![]()
Posledních pár měsíců se cítím stejně
Pořád sama doma s dětmi, kamarádky v práci, partner v zahraničí, práce v nedohlednu.
Vloni touto dobou jsem pracovala a nějaký splín mě ani nenapadl, takže určitě je to tím domácím zahníváním ![]()
Už mě ani nebaví udržovat domácnost, cvičit, vlastně nic. kdyby nebylo dětí, asi ráno ani nevylezu z postele.
S tou angličtinou jsem se pobavila, taky jsem ji vytáhla a začala…kdy dokončím, ví bůh ![]()
@KlaraBoch
to je jedno, co to je, hlavně, ať z toho máš radost- nebo někdo jiný užitek.. ta užitečnost pro mě byla taky motivační- když už jsem si tím posedáváním a blbou náladou hodně lezla na nervy, říkala jsem si, že teda ok, teď snáladou holt nic neudělám, ale někomu blízkému můžu udělat radost(třeba manžovi tím koláčem ![]()
@Katchus jee no tak jsi me potesila
taky kdybych nemela malou, tak jsem jenom v posteli a sjizdim serialy na netu, coz me rozciluje, protoze si rikam, ze je silene stravit produktivni roky sledovanim serialu, no ale zacnu temi kratkodobejsimi cily…necekala jsem, ze mi to tak poleze na mozek, manzel do vecera v praci, lidi kolem zadni ![]()
@Agáta13 jezis..ze me to nenapadlo a ma to jeste psychologicky ucinek- manzel uvidi, ze je mi nanic, ale presto mam silu to zprijemnit aspon jemu, misto toho, abych na neho brucela..to neni vubec marne ![]()
@KlaraBoch
Mluvíš mi z duše
Zrovna stahuju House na večer
Přijdu u toho na jiné myšlenky. Říkám té náladě samoser Byla jsem celkem v pohodě, ale nastartovala to ta práce a dokud neseženu jinou, což asi nebude jen tak hned, tak se doma zblázním ![]()