Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dneska to dělá kde kdo. Když si chci užít hezké odpoledne nebo oslavu, raději domlouvám termín o hodinu dřív! ![]()
Já tohle nesnáším 😀 30 minut bez toho aniž by se ten člověk ozval bych nečekala.. prostě bych se sebrala a šla domů 🤷 a je mi jedno že to není nic důležitého… Je slušnost dát vědět.
Naštěstí nikoho takového neznám
když už se stane, že člověku ujede spoj, dítě udělá scénu, odchytne mě třeba sousedka a něco řeší, tak napíšu, že jdu později, případně udržuju konverzaci přes zprávy, než dojdu na místo srazu
ale kdyby někdo nepřišel bez omluvy do půl hodiny, tak odcházím a nečekám na něj.
To se zase chystá nějaký článek, že se vyrojilo během jednoho dne tolik nedochvilných diskusí
Vidim to stejne jako ty a v pripade kamaradky ten vztah k tobe bude zrejme takovy, jak pises, tedy,, neváží si ho natolik, aby buď přišla včas nebo aspoň dala zpoždění vědět,,
Chodit pozdě bez omluvy je velice neslušné, nevychované a neuctivé k čekajícímu člověku. Já bych čekala max 10 minut a pak odešla. Osobně volám i k lékaři, když jsem objednaná na určitý čas a zůstanu někde viset v koloně. A to si běžně dávám i 20 minut rezervu a ani to občas nestačí… K dochvilnosti vedu i děti. Buď ať se snaží přijít včas nebo ať píšou, že mají zpoždění.
Tohle je minimálně třetí diskuse o nedochvilnosti během 24 hodin. To ti nestačí jedna? ![]()
Čekám maximálně 10minut.pak smůla. Nejsem moula abych ztrácela čas čekáním na lidi, kteří ke mě nemají žádnou úctu.
5 minut po termínu volám a pokud na mě vadné něco o půl hodinovým spozdeni bez předchozí omluvy, tak nasraaaat.
@Anonymní píše:
Holky, jak vnímáte kamarádky, které chodí na smluvenou schůzku s vámi pozdě aniž by dali vědět, ze budou mit zpoždění? A jak dlouho jste ochotný čekat aniž by vás to naštvalo? Mě to neskutečně vytáčí. Mam kamaradku, která proste přijde klidně o 20-30 min později a ani nedá vědět a posledně jsem se ji to řekla a nakonec jsem byla špatná já.. Mě osobně to přijde jakože je to proste vůči tomu člověku neucta, ze si ho neváží natolik aby buď přišla včas nebo aspoň dala zpoždění vědět.ale nevím jestli to přehnaně neřeším, protože po tom co jsem se ozvala jsem byla prostě špatná ja, ze přeci není problém počkat, ze nejde o nic důležitého, kde by člověk musel být přesně
My měli kamarády(pár) vždycky slíbili, že přijedou, napsali že už jsou na cestě a… Nic ![]()
Omluva: příjem, hlava, zvracení, horecka ![]()
Pokud jde někdo ke mě domů na návštěvu, nevadi mi zpoždění do 30minut i tak by měl dát vědět, že se opozdí. Ale většinou se nedomlouvam přesně na minutu, například kolem 15h, takže nějaké zpoždění nebo dřívější příchod jsou v toleranci. Pokud bych čekala na někoho venku, nebo třeba v restauraci, tak bych tolerovala 10minut. Větší zpozdeni je neslušné a pokud by se to opakovalo, s dotyčným bych se asi už nescházela.
Já hlavně nemám ráda, když na někoho čekám, ten má zpoždění, ale musím mu JÁ volat, kde je, on/a nezavolá s omluvou a s informací, jak dlouhé to zpoždění bude.
Takže to nedělám. Čekám 10 minut a jdu pryč.
Nevadí mi, když má někdo přijít na návštěvu ke mně domů, tam už se rovnou domlouvám, ať přijde mezi čtvrtou a půl pátou. Tam se vždycky zabavím a nekoukám někde jak trubka.
Taky to zakladatelko můžeš vyřešit tak, že na sraz plánovaný na pátou dojdeš v půl šestý, akorát se tam sejdete ![]()
S kamarádkami, o kterých vím, že to dělají, si domlouvám zásadně sraz tak, aby mi to čekání nevadilo. Takže ne na zastávce tramvaje a společně jet na koupaliště, ale rovnou na koupališti. Ne v metru, ale rovnou na hřišti. A až přijde, tak přijde ![]()
Proste tak, aby bylo jedno, jestli přijde včas, o půl hodiny později nebo to pět minut předem zruší.
Mezi mými detnymi kamarádkami je to naprosto běžné, včas chodí dvě (dvojčata
) a já, zbytek půl hodiny žádná míra.
Holky, jak vnímáte kamarádky, které chodí na smluvenou schůzku s vámi pozdě aniž by dali vědět, ze budou mit zpoždění? A jak dlouho jste ochotný čekat aniž by vás to naštvalo? Mě to neskutečně vytáčí. Mam kamaradku, která proste přijde klidně o 20-30 min později a ani nedá vědět a posledně jsem se ji to řekla a nakonec jsem byla špatná já.. Mě osobně to přijde jakože je to proste vůči tomu člověku neucta, ze si ho neváží natolik aby buď přišla včas nebo aspoň dala zpoždění vědět.
ale nevím jestli to přehnaně neřeším, protože po tom co jsem se ozvala jsem byla prostě špatná ja, ze přeci není problém počkat, ze nejde o nic důležitého, kde by člověk musel být přesně