Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vykašlat se na toleranci a nečekat. Jemně upozornit, že je čas, a podle svého plánu odejít včas.
Pokud bude nadávat, že je to nevhodné, trapné před ostatními, nech ho nadávat… Je to jeho boj.
Mam doma to same. V urceny cas odchodu odchazim a davam cca 5-10 min. casu a cekame v aute, pak odjizdime sami(y).u nikoho uz ho nomlouvam a nic si nevymyslim, rikam pravdu..
Ale je to fakt otravny..
Vůbec se s ním neparat. Čím víc mu dáváš šanci, omlouváš a upravujes rozvrh. Tím víc si zvykne na to, že je to v pohodě. Prostě natvrdo mu před koncertem 5 minut po srazu zavolat, kde je. Hodina sekera? Už ani nejezdi, jdu sama. Ta svatba to samý. Ať si klidně někde stojí sám atd. A tohle jej teprve naučí. A nebo ne a pak bude dál trpět.
A on se jako vůbec nezačne chystat k odchodu, nebo je to jen chaotik a nedá si na to dostatek času? Jak píšou holky, chodila bych bez něj včas, jeho ostuda ![]()
Taky všude jezdím sama. Ne, že by byl nedochvilní ale prostě nechce. Několikrát mi odmytl návštěvu. Taky mě nebaví ho omlouvat.
@Michelle_M píše:
A on se jako vůbec nezačne chystat k odchodu, nebo je to jen chaotik a nedá si na to dostatek času? Jak píšou holky, chodila bych bez něj včas, jeho ostuda
Já mu řeknu: „Běž se nachystat, za 15 minut jdeme.“ Nachystám děti, věci a on pořád není ready.
Ex přítel byl to samý. Hodina žádná míra. Představila jsem si, jaké by to bylo s dětmi, a rozešla se s ním. On teda měl víc problémů a je to tak většinou, extrémní nedochvilnost je často jen nejviditelnější z řady „defektu“.
@Anonymní píše:
Tak s tím odjezdem to neklapne, já nemám řidičák.
Tak si to musíš organizovat tak, abys na něm nebyla závislá, bohužel. A řidičák si dodělej, co kdybys s takovým jednou měla dítě? Bude nocovat ve školce?
@Anonymní píše:
Já mu řeknu: „Běž se nachystat, za 15 minut jdeme.“ Nachystám děti, věci a on pořád není ready.
Aha, vidím, že už děti máte
Ani s nimi nefunguje?
@Anonymní píše:
Tak s tím odjezdem to neklapne, já nemám řidičák.
Udělej si řidičák a máš to. Nebo cestujte hromadnou dopravou.
Popřípadě fiktivně posouvej čas o hodinu dříve. Tzn jste zvaní na 16 hod, ty budeš tvrdit, že máte být na místě v 15 hod.
@Anonymní píše:
No a co teda dělá? Kouká do mobilu, nebo si pět minut natahuje ponožky? Tak holt nad ním stát jak nad děckem ![]()
@Anonymní píše:
A do práce to zvládá jak?
Holky, řidičák ze zdravotních důvodů nemůžu mít, jsem silný epileptik.
@brisco píše:
A do práce to zvládá jak?
Je OSVČ.
Holky, já už nemůžu. Nezvládám přítele nedochvilnost. Říkala jsem si, že to časem překousnu, zvyknu si, ale spíše mě to čím dál tím víc štve. Začala jsem už i říkat, že máme být na domluveném místě např. o půl hodiny dřív, ale on si na to už tak zvykl, že to s ním ani nehne. Když se domluvíme s přáteli, s rodinou, vždycky přijdeme alespoň o půl hodiny později. Před měsícem jsme málem nestihli svatební obřad od kamarádky, tak tak nás pustili na koncert, k fotografce jsme přijeli o hodinu později… Nemáte nějakou radu, jak se s tím vypořádat? Nebo co musím udělat, aby se probudil a my nechodili všude pozdě?