Nedonošeňátka - vývoj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7257
8.8.10 20:30

Nedonošeňátka

Maminky co jste rodily okolo 32tt,co uměli vaše miminka v 5 měsíci. Držení hlavičky,pasení,přetáčení,broukání atd. a kolik vypijí mlíčka pokud jsou na UM. Všem moc děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4254
8.8.10 20:46

Ahoj, máme takto narozeného syna. Myslíš v 5 měsících skutečných nebo korigovaných?
V 4,5 měsících (2,5 korigovaně) jsme byli na neurologii a bylo nám řečeno, že syn odpovídá motoricky na 6-8 týdnů. Neuroložka ho otočila ze zad na bříško a neuměl si ještě vyndat ručky…No to fakt neuměl,ale ani neměl svuj den, byli jsme tam nějak před 7 večer, takže ani nechtěl být zaboha na tom bříšku… Poslala nás na RHB na nějakou instruktáž o stimulaci na bříšku. No ale na RHb jsme hned vyfásli Vojtovku :roll:
Abych to shrnula, tou dobou co píšeš neuměl Daník skoro nic, pasení jakž takž, a ani toho moc nenakecal :lol: No a tou mluvou trvá dodnes, chvilku zdvojoval slabiky, ale už zas jen tak povykuje (má rok). A motoricky vše dohnal lítá tu jak mesršmit po 4, chodí kolem nábytku…
Jo a v 5 korigovaných se začal otáčet na bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
9.8.10 12:59

ahojky

mě se starší cácora narodila v 32+4. a v 5 měsících uměla pokud dobře pamatuju obstojně pást, držela hlavičku a možná něco broukala (určitě ne slabiky). přetočila se poprvé v 6,5 měsíci. s mlíčkem neporadím, kojila jsem plně do 6M. jinak tak od půl roku se jí ten vývoj dost srovnal s ostatními dětmi a v roce už na tom byla stejně jako vrstevníci. ta korekce věku se podle mě od půl roku už nedala úplně použít. ale ono je každé dítko jiné, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
27.11.16 22:04

Já mám teda dvojčátka, ale 33, aktuálně mají 4.5roku a tea má 90cm 10kg, a bea 91 a 11kg, hormon pícháme měsíc, nemv co dál chceš slyšet, klidně napiš do sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.16 09:43

Syn je v 25 týdnu (745 g). Je mu 4,5 roku. Je to hubeňour 15,5 kg, ale výšku má dobrou 105 cm.
 M.

@Anonymní píše:
Ahojky maminky, které jste rodily ve 26tt jaké pokroky dělají a hlavně jak dospěli do 5let.
Konkrétně mě zajímá výška a váha :)
Naše vypadá na 3roky :?
Váha 12kg výška 93cm.
Má poruchu růstu, hormony bere rok.
Omlouvám se za anonym, pokud vadí smazat.
Děkuji :kytka:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí