Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
uklidněte mě, prosím.
Malá má od začátku tak trošku šišatou hlavičku. Ze zadu ji má placatou. Dr mi říkala, že se to ještě určitě (doufejme) spraví, ale jak tomu napomoci? Na bok ji při spaní nedostanu, to se vždycky převalí na záda, i když tam má barikády. Na koníčka ji dávám docela často, sama se už i občas přetočí, ale většinu dne je stejně na zádech. Poraďte nějaké finty jak to odplacatit ![]()
Předem dík
bosinka píše:
ale většinu dne je stejně na zádech…
To by ve čtyřech měsících už ale nemusela…
Co prostě dávat častěji na bříško? U nás to probíhalo stylem „vyndat z postýlky, šup na zem na bříško… chvíli vydrží… brečí… obrátit na záda, chvíli odpočinek… šup zpátky na bříško… a znova“. Prostě základní poloha, do které jsme pokládali, byla na bříško, na záda jen chvíli na odpočinek.
No zkusím to, na bříšku se ji to začlo líbit až ted pořádně měsíc tomu, jinak se vždy vztekala
Vydrží tak 15min pak se začne zase vztekat. No marné, musím ji to nějak zpříjemnit.
bosinka píše:
Vydrží tak 15min pak se začne zase vztekat. No marné, musím ji to nějak zpříjemnit.
No vidíš, tak jak se po čtvrthodince začne vztekat, šup na záda nebo do náruče, pět minutek si budeme hrát a lup zpátky na bříško… ![]()
Ale určitě se to upraví, neboj, ty šišaté hlavičky bývají… naše holka měla po kleštích hlavinku fakt brutálně protáhlou, vidíš na fotce (a to ještě tak nevyniká, v reálu to bylo mnohem horší) - a dneska je z ní „krasávica“…
![]()
Jo a ještě po papání musím aspoň tak půl hoďky vyčkat a pak ji dát na bříško. Docela blinká, takže to zas tak často na tom bříšku nebude, protože pak chodí zas spinkat po hodině a půl.
Je to začarovaný kruh
Jojo, já věřím, že se to spraví, jestli neee.....tak budeme mít šišouna noo ![]()
Bosinko neboj, myslím, že je ještě čas. Malý se to začalo spravovat až poslední cca měsíc, kdy opravdu tráví většinu času, co je vzhůru, na břiše ![]()
BohunkaP má pravdu, v tuhle dobu by už měla být 1/3-1/2 času, co je vzhůru, na bříšku, ale u nás to tak taky moc nebylo
Nelíbilo se jí tam a přesně jak píšeš, pořád ublinkávala ![]()
Taky máme místo hlavy šíšu a dr.říkala, že se to spraví. Naštěstí kdyby ne, tak jí to přerostou vlasy, u kluka by to asi bylo horší. Na bříško se jí snažím dávat často, ale rozhodně na něm není ani třetinu času, to by mi z toho vřískotu brzo hráblo:)
Neboj srovná se to a Maty na bříšku nevydržel nikdy.Jsou děti co to vyloženě nesnáší a vubec to neni žádnej problém.Dokonce ani na neurologii kde dr kritizuje vše tohle komentovala že některým dě+tem to opravdu nedělá dobře a nutit se opravdu nemaj.Hlavička se srovná. ![]()
Na bříšku mé dítě vydrželo tak 5 minut max 3× denně a to jsem musela skákat a dělat opičky a stejně se raději sám překlopil
Ahojky, jak píše Bohunka, po kleštích by se měla hlavička pěkně vrátit zpět…Pokud ale to má oležené tak nevím nevím… Naši známí ti mají holčičku která ležela v inkubátoru, ležela jen na zádičkách a hlavu má zezadu taky placatou.. Má skoro dva roky a má to pořád stejné…
Ale držím palečky at to máte dobré, oni to měli docela hodně…
Ahojky, malý měl první 4 měsíce placatou hlavičku vlevo a pak zase vpravo, střídalo se mu to, podle toho, na které straně víc ležel, ale srovnalo se to.
V potřebách pro děti jsem viděla takovou dobrou vychytávku, je to vytvarovaný tvrdší jakoby polštář, ve kterém děťátko musí ležet na straně, ať chce či nechce, protože se nepřekulí ![]()
vrobko ano, ty myslíš polohovací válečky že? ty jsou super ![]()
http://www.bezpecnost-pro-kojence.cz/…aci-valecky/
Já to nezkoušela, naštěstí obě děti vydrželi na boku, ale jak jsem na to koukala, tak mi to přišlo fajn
Zato teď malý putuje celou noc po posteli a zkouší všechny možné polohy, moc toho nenaspím ![]()
Ahoj, tak my máme šišounka doma
, taky jsme si toho začali všímat kolem 3-4 měsíce, byli jsme i na neurologii, vše v pořádku, zkusili jsme i rehabilitaci, tím se to trochu zlepšilo, protože se točil i na druhou stranu. Prostě se nám to nespravilo úplně, furt jí máme takovou šišaťoučkou ![]()
Zkusila bych ty polohovací válečky a nebo se cvičí „Vojtovka“ , ale myslím, že se to ještě spraví samo. My cvičíme a je vše ok. ![]()