Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
https://www.mall.cz/…da-polstarek ale jestli to pomáhá nevím naštěstí jsme nepotřebovali ![]()
@Libza o existuje speciální helma na míru konkrétního dítěte, která se vevnitř seřazává tak jak je potřeba aby hlava rostla…
@Libza http://plagiocefalie. cz/
U odkazu umazej za tečkou mezeru a prostuduj.
Kliny moc nepomahaji, take jsem ho mela a i pres to mel prcek splaclou hlavicku. Vyresily jsme to helmickou. Vyrobily ji ve Fr. Mistku do druheho dne po prvni konzultaci. Proplaci ji zdrav. pojistovna, kontrola kazde 3 az 4 tydny a za 4 mesice jsme mely hlavicku krasne kulatou. Zacaly jsme lecit v 5 mesicich.
No děvčata nechci vám brát iluze, nám taky říkali jak se to zlepší a teď máme ortezu a velmi těžkou def. lebky.
@lemanka Díky za odkaz ![]()
@MaminkaBerenika Počkej, helmičku? Až tak? Jak moc mělo tvoje dítko hlavičku zploštělou?
@stara_carodejnice A jak je to u vás? Dr říkala, že stačí hlavičku obracet, neříkala, že by mohly být nějaké zdravotní komplikace ![]()
Nejjednodušší řešení je, dávat mimino spávat na břicho ( na celou noc), nikoliv na záda. Dítě si hlavu obrací samo a hlava se sama krásně zformuje. Alespoň já, když jsem měla děti malé, tak nás ( myslím všechny matky)k tomu doktorky nutily. Já jsem se bála, že se děcko udusí, ale kdepak, krásně oba kluci obraceli hlavu a měli ji pěkně souměrnou. Kmarádka dávala kluka zásadně na záda a měl hlavu hodně šišatou…
@Libza Měly jsme středně těžkou deformitu hlavičky. Ale tady hlavně nešlo ani tak o to splácnutí v zadu, ale jelikož měl pravostrannou plagiocefalii, tak měl vystrčenou pravou stranu čela a ouško víc, než u té zdravé půlky. No prostě, helmičku nosil 23 hodin denně, sundavala se akorát na koupání, takže v ní i spal. Ale jak už jsem psala, za 4 měsíce se hlavička srovnala.
@Libza Jinak synovec i neteř měli hlavu na jedné straně hodně zplacatělou, sleželou, moje dcera měla hlavu jakoby natočenou k jedné straně, uleželou na jedné straně u ucha. Ani na jednom to teď není poznat, sestra děti nijak nepolohovala, hlavičky měli placaté až tak okolo 5. měsíce, já se s dcerou snažila, ale taky to moc nešlo. A opravdu, vidět to už vůbec není(je jim 5 a 3 roky, ale už v roce a půl to znát nebylo).
@MaminkaBerenika píše:
@Libza Měly jsme středně těžkou deformitu hlavičky. Ale tady hlavně nešlo ani tak o to splácnutí v zadu, ale jelikož měl pravostrannou plagiocefalii, tak měl vystrčenou pravou stranu čela a ouško víc, než u té zdravé půlky. No prostě, helmičku nosil 23 hodin denně, sundavala se akorát na koupání, takže v ní i spal. Ale jak už jsem psala, za 4 měsíce se hlavička srovnala.
todle sme přesně měli my, akorát my sme měli již těžkou deformitu. a pomohla nám jenom helmička
Do 3 měs. to bylo o tom, že máme polohovat. Jenže on se zkroutil jak paragraf jen aby su mohl ležet napravo. A jinak než na zádech řval. Neurolog po vyšetření řekl, že je mírně hypotonický, že i díky tomu se neotáčel. Diagnóza je asymetrická brachycefalie, čili sležená hlava vzadu a napravo trochu víc. Pediatr si toho všiml, nejdřív že se to srovná, pak že máme polohovat a nakonec že máme zkusit ten Frýdek, ať mu to poměří a řeknou oni.
Ano, a máme tu nejtěžší vadu, resp. úroveň, takže samo by se to nespravilo. Nejúčinnější je začít s léčbou mezi 4.-7. m, samozřejmě čím dřív tím líp.
@stara_carodejnice a vyvojove jinak vse v poradku? Psala jste o te hypotonii…