nedonošené děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
20.1.07 16:28

Ahoj holky, já jsem teda nečetla všechny příspěvky, jsem tu dnes poprvé a zrovna jsem narazila na tohle téma. Já mám doma nedonošenou holčičku, narozenou v 31.týdnu. Teď má skoro 10 měsíců a vypadá moc spokojeně. Nenapadlo by mě, že by se dalo polemizovat o tom, jestli zachránit nebo ne. 90% nedonošených dětí je většinou vpořádku a doufám, že naše Ivanka taky. Byla měsíc a půl v nemocnici a já jsem se modlila, aby to zvládla, protože ze začátku nás dost strašili. Ale důležité je myslet pozitivně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.1.07 20:04

Nikdy zde nepíšu, vždy si tady chodím jenom pro rady, ale toto téma mi není cizí, protože mám doma také nedonošenou holčičku, která vážila necelé dvě kila při narození. Ale pravý důvod proč teda píšu je ten, že mám stejnou zkušenost ze špatného chování sester na novorozenecké JIP. Ležely jsme v Ostravě na Fifejdách. A přístup sester na tomto oddělení je opravdu katastrofální. Po první návštěvě mého miminka na tomto oddělení, jsem byla hrozně vystresovaná především z toho, jak je moje miminko malinké, ale na úplné dno mne dostaly sestry, které se k nám chovaly přímo hulvátsky. Měli jsme pocit, že to snad ani není naše dítě, že na něj ani nemůžeme sáhnout a přišli jsme si jej jen půjčit a jakýkoliv náš dotaz je vyloženě obtěžoval. A kdyby člověk pořád nechodil a neurgoval to, že chci být hospotalizovaná u svého dítěte a později také, že já a jen já mám právo se o své dítě starat a ne abych se bála svého dítěte dotknout, aby mne někdo náhodou neseřval… Prostě hrůza… Sama jsem zdravotník a nikdy se ke svým pacientům, tak nechovám… Chtěla bych vědět jestli se najde více maminek, které mají podobnou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.2.08 10:27

Pro maminky nedonošených miminek

Dobrý den,jsem studentkou 3.ročníku porodní asistence a píšu bakalářskou práci na téma „Vliv předčasného porodu na psychiku ženy“, toto téma mě velice zajímá a chtěla bych se mu věnovat i v budoucnosti. Proto bych chtěla poprosit maminky, které porodily předčasné o spolupráci a o vyplnění dotazníku. Vyplnění dotazníku je anonymní. Pokud máte zájem, pište mi prosím na můj mail lprikrylova@email.cz, moc mi tím pomůžete. Děkuji.L.

• Citovat
  • Upravit
91
13.2.08 22:18

nedonošené děti

ahojky holky chci se podělit o svou zkušenost. Předminulý rok jsem porodila ve 24tt byl to chlapeček jmenoval se Filípek, bohužel i když hodně bojoval zemřel po měsíci malinkého života.Lékaři mě na veškerá úskalí a problémy upozornili, že miminko může být slepé chluché postižené spod. Něco uvnitř vám říká, aby radši zemřel aby netrpěl, ale až ho porodíte a vidíte ten malinký uzlíček stěstí ze kterého se narodil nepřejete si nic jiného než aby vše dopadlo dobře. Ty nekonečné minuty zpráv co bude dál byly šílené, pokaždé když jsem viděla jeho očička, to malé tělíčko 613g které bojuje za místo na světe bylo nádherné a zároven hodně bolesté.Pokaždé když mě stiskl můj prst svou ručičkou to bylo to nejkrásnější na světě. Milovala jsem každou minutu kterou jsem mohla být s ním a nikdy bych si nerozmýšlela jestli žít nebo zemřít. Hodně vás to posílí a dá životu jiný náhled, mou největší oporou byl můj muž a to je stále. Chtěla bych ještě říct že na něj nikdy nezapomeneme a v našich srdíčkách bude navždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
13.2.08 22:24

nedonošené děti

ještě chci dodat že jsem zdravotní sestra, a veškerý personál na neonatologickém centru ve Zlíně se mu plně věnoval a i já jsem mohla být u malého kdykoliv a jak dlouho sem chtěla každá má otázka byla hned zodpovězena, péče naprosto skvělá, to ovšem nemůžu říct o Brně, kde pak malý ležel 14 dnů než zemřel, jejich péče nebyla již tak bětavá, spíš se mi zdálo že ho odepsali a čekali kdy bude konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.2.10 18:07

ahojky číhni na předchozí diskuzi o mimískách,píši tam o naší malé a posílám foto…je to prdák mimi a těším se až jí to jednou ukážu…je to těžké období :jazyk: ale s podporou celé rodiny,manžela,dětí a sestřiček a doktorů se vše dá super zvládat…jsem sestřička a mám dva kluky,porody v termínu vše ok a u malé mi prostě rupla voda jen tak z ničeho nic…a jako zdravotník to vidíš ještě hůř a vybavuješ si co se může stát a co ne..prostě do toho vidíš…přístrojům rozumíš…neokecají tě když říkají že to houká jen tak apod..a vidíš malé budou dva roky a už na to vzpomínáme jen s úsměvem :jazyk:tímto ještě jednou děkuju obětavé péči a super přístupu sestřiček a lékařů v MOTOLE :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamilek
26.2.10 18:18

Nase prdka je narozena 32tt,brana jako nedonosena.
mam kamaradku,ktere se narodila holcicka 24tt 630g a dneska je to krasan,zdrava trielta holcicka.
Koukala jsem psalo se o neonatologii Zlin…ano vyborna pece,skvely odbornici,hlavne pan primar

• Citovat
  • Upravit
8
26.5.13 16:06

Ahojky holky narodila se nam dcerka Natalka važila 1580 a měřila 39 cm tet ležíme ve Zlíne na jip a dostava krevni plazmu a nepribira mame teprv tyden zejtra a dostala nějakou infekci myslíte že se mam bat dekuji potkaal se tady nekdo stim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
26.5.13 19:39

@capinka Ahojky taky se mi narodila dcerka tet 20.5 2013 narodila se mi ve 31 týdnu měřila 39 cm a vážila 1580 gramů jelikož zejtra mame tysen tak nam zhubla na 1350 gramu a dostala nějakou infekci tak ji kape krevni plazma a antibiotika a snad to zvládne holky jsou bojovnice nemate stim taky nejaky skušenosti?? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
26.7.17 08:47

Taky 27tt

@Sany můžete se mi ozvat na email. Mám dceru ve 27+5tt narozenou. Chtěla bych se seznámit s nekym kdo to prožíval taky. Děkuji zizkova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí