Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
nemáte v rodině alergie nebo astma? mně se v těhotenství špatně dýchalo, sice jsem to přežila a nikam s tím nešla, ale po porodu se to nezlepšilo a pak mi diagnostikovali astma.
Já jsem astmatik a když jsem byla takhle pokročile těhotná, tak se mi dýchalo taky špatně.Ale měla jsem léky na astma, které se směly užívat v těhotenství, tak jsme to s mimi zvládli. Zkus to probrat s doktorkou. Možná je to jen tím, že se Ti děloha do břicha nevejde a zespoda utlačuje plíce. Po porodu by mělo být všechno v pořádku.
jak ti bude dítě klesat dolů bude líp uvidíš, mám stejnou potíž díky malé výšce, nadechnutí je pro mne utrpením, ale už asi dva dny jak dítě začalo sestupovat je mi líp. Jinak nedostatek kyslíku i při rýmě prý nevadí, já s tím i dvakrát rodila, spíš to byl problém pro mě jako rodičku, než pro dítě. Problém kyslíku by byl třeba kdyby jsi omdlela, nebo upadla na delší dobu do bezvědomí. A pokud ti to dělá veliké potíže zmiň se v poradně lékaři, zkoukne kam až děloha zasahuje
no alergik jsem, ale to je alergie na pyly, která teď v lednu nehrozí. Jinak taky mám malou postavu, cca 160 cm, takže to bude asi taky tím
mě osobně ta dýchavičnost nevadí, když otevřu okno, je to lepší, přestože tu máme překročené ty jejich limity prachu, jen jsem se bála, aby to neohrožovalo mimi ![]()
neboj, já má 156 cm, a děti jsou převážně veliké normálně, prostě se tam do nás blbě skládají, takže tlačí daleko víc. sestřenice má 170 cm, břicho stejný termín a mohla by pomalu běhat maraton, dítě tam má prostoru až jí to ta moje malenka ve mě může závidět, ta se hne a já myslím, že mi hrudní koš stračí až do krku
vydrž fakt bude líp, už se taky těším až už bude venku ![]()
ahoj, jsem ve 33. týdnu a mám trochu problémy s dýcháním, občas se nemůžu pořádně nadechnout. Vím, že mi děloha uvnitř už zabírá spoustu místa a taky vím, že ta dýchavičnost je normální, ale nemůže být miminko ohroženo nedostatkem kyslíku? A nebo třeba i v případě, že mám ucpaný nos a špatně se mi dýchá a musím třeba dýchat pusou?