Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Maminky,myslite,ze i pokud budu jen odstrikavat,bude se mleko stale tvorit? Premyslim,zda si mam poridit el.odsavacku?Podpori pivo skutecne laktaci?Neva,ze je to sama bubkina,kvuli prdikum?DIKY.
Culikata: moc byl pelive napoje nepila, nedela jim to malým drobeckum dobre…na laktaci mleka jsou vyborne homeopatika, kouopis v lekarne, doporucila byl treba CARO npoj od nestle, taky vyborny…
Laktaci el. odsavackou podporis dobre, ja mela prcka na jipce, odstrikavala jsem a nosila tam, laktace v pohode
Jo a proc nechces kojit normalne, proc to chces odstrikavat?? do zasoby???
Odstříkáváním jednoznačně laktaci podpoříš,takže v tom pokračuj, .JInak mimo jmenovaného Caro je dobrá i Melta,a zahuštěné polévky a omáčky.
Pivo bych asi nejdřív odzkoušela,bublinky by mohly způsobovat bolení bříška,jinak pokud by pivo nevadilo,tak to je na dostatek MM také dobrý ![]()
Evulko,dr.mi doporucila prejit naUM.,ja na preskacku kojim a podavam UM,kvuli zloutence,kterou resime 3.mesic,UM na ni zabralo,ale v kojeni jsme pohorsili,ja cely den jen kojim,prikladam,nebo resim Nutrilon,z ktereho nemame stolici a boleni snad vetsi nez z MM.Uz jsem zkousela strikacku,cevku k prsu,vse co mi laktacka radila,mame v tom hokej oba dva,kdyz mu budu podavat oboji stejne jen z lahve-avent,savicka1,tak jsem si rikala,ze to bude i pro nej lepsi,u prsa se jen vzteka a nechce,ja odstrikavam co jde rukou a jsem sama modrina.
Ahojda, odstříkáváním se kojení podporuje - čím větší výdej, čím roste tvorba, ale s pivem nevím, osobně bych zkoušela jiné varianty na podporu tvorby mléka - třeba speciální čaje pro kojící matky nabo sójová a jiná mléka pro maminky, která mají zvýšit tvorbu mléka. Alkoholu jsem se vyhýbala (a vyhýbám) jak čert kříži, protože jsem se dočetla, že se do mléka dostane témeř stejné množství a ve stejné intenzitě alkoholu jako kdybys to lila do dítěte přímo, takže to pro mě bylo dostatečné varování před podobným experimentováním.
Ahoj,já měla málo mléka od začátku,malýho přikrmovali už v porodnici.Vyzkoušela jsem vše-elektrickou odsávačku,čaje snad všechny druhy co u nás po lékárnách měli,homeopatika,černé pivo,caro,slepičí i hovězí polévku.Hodně moc pít,a ani už nevím co ještě-nepomohlo nic.Přidali se zdravotní komplikace a já musela s experimenty přestat.Mohlo mít vliv že jsem porodila o měsíc dřív?Pokud znáte ještě někdo další radu jak zvíšit tvorbu mléka napište,mám obavy,že při druhém dítěti to bude stejné.Na tvůj problém by měla strčit elektrická odsávačka,ta z toho všeho byla tak nejúčinější značka medela.Kamarádka si s ní rozjela celou tvorbu mléka,Porodila skoro o tři měsíce dřív a dvojčata byla v inkubátoru.Kojí do teď,a dětem je rok a půl.Také mi jiná kamarádka říkala,že někde četla o případech že žena nebyla ani těhotná,dostala dítě k adopci a odsávačkou a dalšími metodami si kojení rozjela aniž by byla těhotná-to je neuvěřitelné a zdá se být i nemožné ale prý to jde(roli hrajou určitě hormony) a nejde to u každého.