Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, nevím jestli jste na to narazily, ale chtěla jsem jen informovat že nějaká balení výrobku Nutrilon Comfort 1 mají rozdílná dávkování. Již jsem se ptala kde je chyba a jsem zvědavá jestli mi někdo odpoví. Jelikož nekojíme, dáváme malému toto mlíčko ale ve dvou lekárnách jsem koupila po jednom balení a doma zjistila že mají rozdílné dávkování… Jedno je vyrobené v květnu 2009 a např. udává dávkování pro 2-8 týdenní miminka 100ml, druhé mlíko je vyrobené v srpnu 2009 a dávkování ve stejném věku udává na den 133ml, což je asi špatně. Co na to říkáte? Jak je to správně? …
trosku zmenil doporucene davkovani i Nutrilon 1HA, ktery pouzivame my, ale nase mala stejne nikdy nejedla podle tech doporucenych davek, takze jsem tu zmenu davkovani zjistila az po case.....vic me nastvalo, ze ho vyrobce zdrazil o cca 30 Kč ![]()
jani asi bych to taky neřešila, pokud je tam pořád stejný poměr voda x mlíko (což asi je ne?) tzn. 1 odměrka na 30 ml tak je to jedno. Každé dítko pije jinak a víc do něj stejně třeba nedostaneš. ![]()