Zatvrdlé prso

25182
21.12.09 13:32

zatvrdlé prso

včera Linda trochu přes den bojkotovala jedno prso. Večer mě začlo bolet, v noci ho vypila. Přesto jsem nahmatala něco zatvrdlého v prsu. Bolíto, nemůžu malou na té straně ani chovat. Když z něj pije nebolí to, ale na dotyk je to velmi nepříjemné.
Je to z toho že nepila?
Co s tím?
Mám to zatvrdlé místo masírovat, nahřívat?
Samozřejmě už mě napadli i ty nejhorší varianty, co zatvrdlého tam je. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1568
21.12.09 13:38

Ahoj!
Já když mám zatvrdlé prso, tak ho nahřívám ve sprše a masíruji. Vždycky se mi pak uleví. Zkusila bych to a když by to nepomáhalo, zavolala bych dětské dr.
Neboj, určitě to nic nebude ;-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
21.12.09 13:44

já bych radila rozmasírovat v teplé sprše a malou přikládat bradičkou k postiženému místu, aby to pěkně vycucla:)koukám, že je stejně stará jako naše juniorka, tak to by neměl být problém. taky se mi to občas stává…u starší jsem měla v tomto věku i jednu hodně bolestivou retenci a skoro zánět prsu, takže radím nezanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
21.12.09 13:44

No můžeš nahřívat, zkus odstříkat, já to mám také, když malá dlouho nepije, ale jakmile odpije, tak to odezní, ale s klukam jsem měla zánět - nejdřív zatvrdlé, bolestivé místo, pak najednou horečky, pomohlo, až když to mlíko odsál manžel, ale bolestí jsem se málem počurala..
To bude mlíkem, nestresuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18133
21.12.09 13:45

Mavo, neboj, klasická retence, vlhké teplo, teplé obklady, maximálně z něj kojit nebo jemně odstříkávat a předtím jemná masáž. retence může přejít v zánět, snaž se to rozmasírovat. Je to nejspíš následek toho, že z něj míň pila, stačí, když se ucpe kanálek a je to. Některý maminky mají retenci každou chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
21.12.09 13:46

Jste zlaté :palec:
Já už měla víckrát takhle zatvrdlé, pomohlo masírovat, nahřívat.
Ale dneska to bolí jako čert, i podprsenka mi vadí.

Dřív jsem měla zatvrdlé celé, ale teď je to jen v jednom místě.

Jdu do vany :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
21.12.09 14:46

Me na to zatvrdle pomohlo potrit slivovici, tak 3× denne. A samo masaz ve sprse, poradne tlacit, on je to ucpany kanalek a ten musi povolit, pak to z prsu primo strika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
21.12.09 14:47

Zkus to zvenčí napatlat tvarohem a nechat ho tam aspoň hodinu, mě to vždycky pomohlo :wink: NEvypadá to teda zrovna vábně, ale fakt mi aspoň 3× takhle tvaroh vytáhl zánět, poradil mi to tenkrát mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
21.12.09 15:26

Tak jsem nahřívala, masírovala, odsříkávala… je to trošku lepší. Ale zhrozila jsem se při vyslíkání, mám tam v tom místě pěkný červený flek.
Ještě to hřeji a promastím večer.
Kdoví jestli ten zánět nemám, včera mi bylo hned zima, hned horko. Dala jsem paralen a zalehla v osm. Možná to bylo k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
21.12.09 15:32

Jo, jo, to znám, zkus nahřát a poprosit manžela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
21.12.09 15:43
Marlenka11 píše:
Jo, jo, to znám, zkus nahřát a poprosit manžela…

což oto manžela bych moc prosit nemusela, ale kdo ví jak by to dopadlo :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
21.12.09 16:32

Mavo … vidím, že už ti holky poradili snad vše, co jde … každopádně myslím, že pokud tam máš červený flek, tak by to chtělo dát ten tvaroh (co radila ppetra)- vážně … z osobní zkušenosti vím, že zabírá téměř okamžitě … hlavně hodně koj z toho prsu a jak už ti radila saja1 tak bradičkou k tomu bolavému místečku.
Vidím, že to zvládáš hezky, tak jenom nezanedbat aby se nevytvořil zánět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
21.12.09 18:05

ahoj, připjím se s radou, opravdu zkus ten tvaroh. Nevypadá to moc vábně, kór když se ten tvaroh zapaří, ale rozhodně to pomáhá. Mě zánět postihnul už když bylo malému dva měsíce. Sice se povedly megahorečky zažehnat paralenem, ale od té doby mi malý odmítá tento prs a již několik měsíců kojím pouze jen z jednoho. Tak určitě nezanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
22.12.09 08:47

Tak bolest trochu polevila, ale ta zatvrdlinka tam stále je. Neměla by už taky zmizet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
22.12.09 16:16

To už by asi měla, zajdi k doktorovi, ať máš před svátky klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová