Nedostatek železa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1289
21.3.21 13:18

Ahojky, nedostatek železa -šílená únava, vyčerpanost, motani hlavy, nesoustředěnost. Po jaké době co jste začali brát železo tyto stavy ustoupily? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
21.3.21 13:22
@sandra001 píše:
Ahojky, nedostatek železa -šílená únava, vyčerpanost, motani hlavy, nesoustředěnost. Po jaké době co jste začali brát železo tyto stavy ustoupily? Děkuji :kytka:

byla si u lékaře? Jaká je příčina té anémie? máš vyloučené jiné příčiny problémů? Může to být cokoliv - od těhotenství, přes psyhciké obtíže, nějakou avitaminozů po rakovinu - to co popiuješ jsou příliš neučité příznaky, než aby sis nechaa radit přes internet a řešila to užíváním potravinového doplňku, po kterém ti jednak můůže být ještě víc blbě, když zvolíš špatné dávkování a formu a navíc se tím můžeš docela dobře předávkovat pokud nemáš potvrzené krevními rozbory a lékařem že potřebuješ suplementovat železo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.21 13:33

@sandra001 pokud je to potvrzené opravdu od lékaře, tak předepíše vhodne léky.
Ale já měla třeba po akutní operaci opravdu nízké a srovnalo se do původní hladiny až za 7 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
1289
21.3.21 13:36

@Ou možná jsem to blbě napsala. Nechci si sama ordinovat železo, k lékaři jdu zítra, jen sonduju pokud to bude opravdu železo, za jak dlouho se mi uleví, protože už to nedávám :( sice ani nevím jestli to bude opravdu železo, ale řekla bych že ano, protože po porodu jsem měla presne tyhle stavy, nabrali mi krev, napsali tardyferon na dva měsíce, že se to upraví. Jenže krev už mi pak nikdo nebral, železo už mi doktor napsat nechtěl. Bylo mi fajn tak jsem to nechala být a teď se přesně ty stejné stavy vrátili, tak předpokládám že to bude zase železo.. jen jsem teď jaksi větší posera a hodně se pozoruju, tak jsem chtěla vědět za jak dlouho po nasazení železa (pořád spolíhám na to že to bude ono :mrgreen: ) se mi uleví, abych z toho nezcvokla :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
21.3.21 13:42

Měla jsem akutního císaře, nikdo mi nevěřil že je mi tak blbě, připadala jsem si tam jak hypochondr co nechce vstát z postele, protože ho bolí jizva. Nabrali krev a bylo jasno. Teď màm úplně stejné stavy, takže tak nějak prostě sázím na to že to bude ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
21.3.21 13:59
@sandra001 píše:
Měla jsem akutního císaře, nikdo mi nevěřil že je mi tak blbě, připadala jsem si tam jak hypochondr co nechce vstát z postele, protože ho bolí jizva. Nabrali krev a bylo jasno. Teď màm úplně stejné stavy, takže tak nějak prostě sázím na to že to bude ono…

Kdyby to byl nedostatek zeleza, tak take zalezi, jak moc velky je tam deficit, ja na to trpim leta, jako mnoho zen, v tehotenstvi, po porodu extra, a kdyz se mi vratila ms, ktera byla extremne silna, tak to bylo horsi…me vetsinou ten tardyferon zabral vicemene hned, hlavne co se tyce unavy, zavrati a naladovosti, to jsem proste citila hned zlepseni..nevim, proc ti nechtel doktor napsat, ja mam napsany tardyferon na rok..neberu ho kazdy den, na doporuceni praktika ho beru v obdobi menstruace, par dni pred, behem a naky den potom, dohromady s vitaminem C a kazdy rok, po porodu kazdy puk rok me praktik posila na krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
21.3.21 14:09

@Melodie91 nevim, v nemocnici při propuštění mi řekli kupte si tardyferon (po dobu co jsem tam ležela mi ho dávali) v lékárně na mě paní koukala jak na blázna že nemám recept. Gyndař mi ho teda napsal na dva mesice a dál už to nikdo neřešil, řekl mi že to bylo císařem a že už to musí být dávno srovnané. Zítra jdu k praktikovi ať mi vezme krev, potřebuju fungovat a ty stavy jsou prostě stejné jako po podporu, takže jsem si téměř jistá že to bude ono.. navíc mám teď ms takže se to malinko zhoršilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
21.3.21 14:18
@sandra001 píše:
@Melodie91 nevim, v nemocnici při propuštění mi řekli kupte si tardyferon (po dobu co jsem tam ležela mi ho dávali) v lékárně na mě paní koukala jak na blázna že nemám recept. Gyndař mi ho teda napsal na dva mesice a dál už to nikdo neřešil, řekl mi že to bylo císařem a že už to musí být dávno srovnané. Zítra jdu k praktikovi ať mi vezme krev, potřebuju fungovat a ty stavy jsou prostě stejné jako po podporu, takže jsem si téměř jistá že to bude ono.. navíc mám teď ms takže se to malinko zhoršilo :(

Me to prave psal vzdycky praktik rovnou..na gynde jsem to moc neresila :think: me rekla na gynde, at to hlidam s praktikem, ze mam ve zprave, po odebrani placenty v narkoze, velkou ztratu krve..a je to pro me nejak lepsi no..no to uz je jedno :)..uvidis za par dni, az budou vysledky, pravdepodobne to tak bude, netroufam si rict, jestli nemas jiny problem, ale tim nedostatkem zeleza trpi proste vetsina zen, jen to ma asi na kazdeho jiny vliv…ja to mam od nevolnosti az po deprese a po tydnu s tardyferonem jsem jak nova, takze k te otazce, me to proste zabira velmi rychle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
21.3.21 14:20

Děkuji, tak snad to bude ono :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
21.3.21 15:06

Ja jsem si taky koupila zelezo a jim to treba 2× za tyden 1 tabletu, jsem bleda, nemam barvu. Byvam silene unavena k tomu buseni srdce, nervozita, vse me boli, neschopnost mit z neceho radost=za tyden zacinam jist AD, protoze ve finale je to vse stres, ktereho reseni odkladam 3 roky a jen to potlacuju :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
21.3.21 21:00
@Seky11111 píše:
Ja jsem si taky koupila zelezo a jim to treba 2× za tyden 1 tabletu, jsem bleda, nemam barvu. Byvam silene unavena k tomu buseni srdce, nervozita, vse me boli, neschopnost mit z neceho radost=za tyden zacinam jist AD, protoze ve finale je to vse stres, ktereho reseni odkladam 3 roky a jen to potlacuju :zed:

A nemůže to být tím železem? Mám to občas dost podobný, ale právě vím že tohle jsem zažívala než mi dali železo, jen jsem ho brala chviličku ale zabralo to.. No a už mám ty stavy zase zpět.. dám vědět jak dopadnou výsledky krve a držím palce ať je brzo líp, vím co to je za peklo :( a bledá jsem taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1881
21.3.21 21:23
@sandra001 píše:
Ahojky, nedostatek železa -šílená únava, vyčerpanost, motani hlavy, nesoustředěnost. Po jaké době co jste začali brát železo tyto stavy ustoupily? Děkuji :kytka:

Ahoj dej vědět jak si dopadla, ja beru Globifer, po Tardyferonu mi bušilo srdce, jsem 36tt…jsem bledá furt, ale zhoršuje mi to psychika, stres, jsem zjistila… nejhorší je, že máme v rodině druhou leukémii, tak sem pořád ve stresu, že se mi to stane taky…a nemůžu se toho stresu zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.21 09:49

Já si koupila sirup Ferrofortis B, nedráždí to žaludek a nemám z toho takovou zácpu. Je to vhodné i pro děti a není to hnusné 👍🏻
Ono čím pokročilejší těhotenství, tím víc železa a obecně hemoglobinu miminko potřebuje. Já mám málo železa už od 13. týdne, tak beru každý den tohle a je mi dobře.
Nemůžu jíst hovězí kvůli alergii, tak jsem to vyřešila takto 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.3.21 14:10

Ahoj holky, jestli mužů poradit, já se cely život peru s,, nedostatkem,, železa. Teď v těhotenství mi z krevního obrazu zjistili opět nedostatek a predepsali nějaké železo na předpis. Pokud ale zbytečně nechcete léky, tak si dělám doma makove mléko. Koupím mak, naložim do vody (2-10 h)a ve smoothiemakeru ho rozmixuju. Mak obsahuje velké množství vápníku, zinku, železa… Tak třeba někomu bude vyhovovat tato metoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí