Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdo ti ten nedostatek zjistil? Jsi si jistá, že zjistili nedostatek konkrétně železa nebo jen nedostatek červených krvinek a usoudili z toho, že je to nedostatkem železa? KOlik máš železa ( Fe a feritin), kolik máš hemoglobin? Jaké železo užíváš?
Já ztratila krev až při porodu. Musela jsem brát železo v tabletách. A dokonce mně dávali i transfuzi, protože jsem byla slabá jak čaj. Myslím, že není ok jít už k porodu unavená a hlavně tam ještě nějakou krev ztratíš.
Dostala jsem tabletky na 3 měsíce a cpala borůvky aj. potraviny, abych ho doplňovala.
@Lama Lama
Mám přírodní železo jiné mi bohužel nesedlo .. mám pod 90mg a ano železo..
@Veronika16072000 zkoušelas superželezo? Ne že bych měla něco proti, ale pokud máš opravdu problémy tak doporučuju se na přírodní (předpokládám Floradix) vyprdnout a začít s tím superželezem, to mi pomohlo dost a negativní účinky jsem nepozorovala.
@Veronika16072000 píše:
@Lama Lama
Mám přírodní železo jiné mi bohužel nesedlo .. mám pod 90mg a ano železo..
NO, po těch to moc nestoupá. 90 mg … to je co? Hemoglobin?
Nesedlo znamená přesně co?
@ShadowDancer
Superželezo jsem také měla ale má nižší dávku železa než ten co mám teď .
@Veronika16072000 píše:
@Lama Lama
Silne křeče do břicha, zvracení..
A zkoušela jsi to po jídle a třeba jen ob tři dny.?
Já měla nižší hodnotu hemoglobinu pár týdnů před porodem. Hodnota byla 95. Nechali to být, při porodu jsem ztratila větší množství krve. Po porodu jsem nebyla schopná dojít si na záchod aniž bych omdlela. Při kontrolním krevnim obrazu byla hodnota hemoglobinu kolem 60 - anemie. Dostala jsem tři transfúze a tablety železa, které jim i teď doma.
No, ono na vstřebávání železa má vliv vitamín C a některé potraviny vstřebavání naopak brání. A bereš ho ráno? Má na to vliv údajně i doba kdy ho bereš, odpoledne už se tolik nevstřebává.
@Lama Lama ano zkoušela jsem na lacno to absolutně ne .A pak i po jídle a bylo to stejně ![]()
@lachtanice86 takže pri porodu žádné komplikace ?které by porod zhoršily?? Dr furt straši že bych mohla i vykrvacet apod.. ![]()
@Veronika16072000 píše:
@lachtanice86 takže pri porodu žádné komplikace ?které by porod zhoršily?? Dr furt straši že bych mohla i vykrvacet apod..
Já málem vykrvácela a to jsem před porodem měla železa dost ![]()