Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím poraďte malý je 2mesice a už tak cca týden prostě nespí v noci sem už vycerpana a unavená, zkouším své možný je kojena vždy usinala u prsa teď prostě brečí a brečí a když nebreci tak kouká prostě čila
kafe ani nic v cem je kofein nepiju, jen čistou vodu! ani nic nejim! přes den spí pak v7h večer po koupání se napapa usne max do 9h zase se trošku napije a než usne ji zas trvá třeba do pul11h usne a kolem 2-3h ráno až třeba do 5-6h!!! Naka ráda nebo něco co zabere ????????
U nás to bylo taky tak cca 14denni období… Dala jsem ji do košíku, vozidla nohou a podrimovala v posteli. NEBO jsme se s manželem střídali… Scénář úplně jak u vás… Jak to přišlo tak to odeslo
@kavulenka taky se střídame hrůza nevyspali sme unavený hrůza! A ona si pak dospava2az do 10h
@Veru1987 ráno vztane podle toho v kolik dnes třeba vztavala až pul10h to prevlikam otiram nakrmim a hned do půlhodiny jde spát je zvykla svázána a v kocar z povozim a spinká, vztava kolem 12-13h naji se prebalime a do hodný usi a znova to jdem třeba ven takže ty 2hodky spí a znova vztane naji pak usne kolem 5h a spí do koupání v 7h koupem
@Miskaa91 píše:
@Veru1987 ráno vztane podle toho v kolik dnes třeba vztavala až pul10h to prevlikam otiram nakrmim a hned do půlhodiny jde spát je zvykla svázána a v kocar z povozim a spinká, vztava kolem 12-13h naji se prebalime a do hodný usi a znova to jdem třeba ven takže ty 2hodky spí a znova vztane naji pak usne kolem 5h a spí do koupání v 7h koupem
Tak ona prospí celý den víceméně mi to tak příjde…
@Veru1987 jeden čas to bylo opak přes den nemohla zabrat a v noci spala..Teď se jinto obratilo
Přežít a dávat ji hlídat někomu a v mezi čase se alespoň trošku vyspat.
A kup si b-komplex, hořčík a rybí olej a užívej je. Tvoje tělo bude spánkovu deprivaci o fous lépe, mléko to jen obohatí a budeš mít pocit, že děláš alepsoň něco, aby se to přežilo.
Není to ničí vína, občas to tak prostě vyjde.
Případně projdi tenhle web https://www.prosimspinkej.cz/
Ale hlavní je přežít s co nejmenšímu škodami.
@Miskaa91 píše:
@Veru1987 jeden čas to bylo opak přes den nemohla zabrat a v noci spala..Teď se jinto obratilo
Budete to muset přehodit. Přes den to nějak zvládneš když nebude spát. Mi dcera přes den spala po půl hodinách několikrát denně až do cca 7-8m. Já bych ji zkusila ráno vzbudit dříve, chápu že je to miminko. Ale musí se ji to obrátit zase zpět. Ona spí více přes den než pak v noci.
@Veru1987 přesně tak dneska.to nak změníme tak uvidíme, v noci to je sila a ještě nejhorší dcera 7let se vůbec nevyspi do skoly
@Miskaa91 píše:
@Veru1987 přesně tak dneska.to nak změníme tak uvidíme, v noci to je sila a ještě nejhorší dcera 7let se vůbec nevyspi do skoly
Hodně štěstí, asi bude uplakaná prví dny. Pak napiš za tři čtyři dny jak vám to jde.
Má obracenej rezim, musíte ji to obrátit zpátky. Řešila jsem to před mesicem a neco. Dělala jsem to tak, že přes den jsem se po každém jídle snažila ji udrzet co nejdyl vzhuru. Vydržela v té době hodinu, hodinu a půl. Pak spánek, po něm jídlo a pak zase udržet vzhuru. Po pár dnech se sice pěkně naučila být po jídle vzhůru, ale dělala mi to pak i v noci, takže jsme asi týden měli celý den i noc režim tak, že hodinu byla vzhůru a hodinu spala a tak pořád dokola. To bylo dost vyčerpávající, ale pak nějak pochopila rozdíl mezi dnem a nocí a začalo se to lepsit. Teď má 3 měsíce a je to mnohem lepší. Ale zase si najela na režim a je dost těžký ho skloubit se dvěma staršími sourozenci. Ono každý období má něco.
A já bych se na to vyprdla ve finále to bude boj pro všechny… Počkala bych 14 dní a uvidíte… Holt si převratné režim i vy… Když spinka pres den vyspete se taky…a nepřijde mi že spí moc přes den.. 2m miminko prakticky prospi celý den… Aspoň holky obě to tak měly… U 1.dcery jsem vše řešila.. U 2.jsem se víc přizpůsobil já mimcu.. Věděla jsem že většinou tyhle spací trable trvají nějakou dobu… A víte co 2.miminko jsem si vyloženě užila… Daleko víc v pohodě…
Takže bojujem už týden…týden už nespime
Mala se vzbudí v 1h ráno a a zabere až kolem 7h ráno to není normální??? U měsíčního mimca?? Už sem v koncích…dnes chci udělat trochu kminoveho čaje.. prý je dobrý i na spánek pro mimco je to pravda? Vím jen ze na prdiky
@Miskaa91 klidně bych zkusila… Pak na spánek je levandule.. My ještě pouštěli digestoř v kuchyni(vysavač nešlo bydlíme v bytovém domě) monotónní zvuk uspava… Nebo zkuste dát mimčo k sobě do postele… Holky vždycky Špály tvrdeji s nama ![]()