Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásný den všem, jsme bezradné studentky a úplně nerozumíme bílé elektronice, prosíme tedy o radu, než zavoláme opraváře. Chceme se zeptat na naše možnosti a jestli se s tím někdo již nesetkal. Máme typ pračky Whirpool awo/45134/1, není nejnovější, to víme. Co se tedy stalo, spolubydlící přišla z práce, pračku zapojila do fungující zásuvky (ihned jsme zkoušely jiné spotřebiče zapojit pro kontrolu), ale již se nerozsvítila, kolečko na nastavení pracího programu se protáčí, žádné servisní kotrolky také nesvítí. Nějaké nápady? Moc děkují v(d)ěčné studentky. ![]()
@bezradnebaby píše:
Krásný den všem, jsme bezradné studentky a úplně nerozumíme bílé elektronice, prosíme tedy o radu, než zavoláme opraváře. Chceme se zeptat na naše možnosti a jestli se s tím někdo již nesetkal. Máme typ pračky Whirpool awo/45134/1, není nejnovější, to víme. Co se tedy stalo, spolubydlící přišla z práce, pračku zapojila do fungující zásuvky (ihned jsme zkoušely jiné spotřebiče zapojit pro kontrolu), ale již se nerozsvítila, kolečko na nastavení pracího programu se protáčí, žádné servisní kotrolky také nesvítí. Nějaké nápady? Moc děkují v(d)ěčné studentky.
vytáhněte ze zásuvky a nechte 24 hodin být
vyčistěte filtr
No možná padla za vlast. Pokud se nerozjede ani po radě @annlady, tak zavolat opraváře, nebo novou. ![]()
@bezradnebaby píše:
Krásný den všem, jsme bezradné studentky a úplně nerozumíme bílé elektronice, prosíme tedy o radu, než zavoláme opraváře. Chceme se zeptat na naše možnosti a jestli se s tím někdo již nesetkal. Máme typ pračky Whirpool awo/45134/1, není nejnovější, to víme. Co se tedy stalo, spolubydlící přišla z práce, pračku zapojila do fungující zásuvky (ihned jsme zkoušely jiné spotřebiče zapojit pro kontrolu), ale již se nerozsvítila, kolečko na nastavení pracího programu se protáčí, žádné servisní kotrolky také nesvítí. Nějaké nápady? Moc děkují v(d)ěčné studentky.
Máte super nick ![]()
Buď v lepším případě je vadný napájecí kabel. Leč asi nemáte možnost to změřit. Nebo vypadly Fast on konektor někde uvnitř. Pak může odejít zdroj pro napájení desky ovládání.
Minimálně se můžete kouknout do vnitř kdy sundate horní Dekl ( většinou 2,3 šrouby ze zadu )
Jestli tam jde napětí lze změřit i třeba lampičkou použít její vydlici jako hroty k měření.
Ale pokud nemáte platnou vyhlášku 50 s příslušným paragrafem tak tam nemáte koukat ![]()
@annlady píše:
vytáhněte ze zásuvky a nechte 24 hodin být
vyčistěte filtr
Tak dlouhá doba není potřeba - vybití kondenzátorů je otázka desítek sekund a maximálne počkat na snížení teploty nějakého interního řídícího obvodu tak že po kávě a cigaru může zpět do sítě ![]()
Pro to aby šla " pračka" zapnout nemusí mít filtr buben ani obal a motor ( samozřejmě může hlásit chybu ) ![]()
@JiříkMazlík Děkujeme moc, takže to necháme zkušenějším radši, ale děkujeme za vysvětlení ![]()
Upřímně, nevím jak je pračka stará, ale pokud je takto ko, asi bych se vyprdla na opraváře a za ušetřené peníze pohledala na bazaru „novou“.
@bezradnebaby píše:
@JiříkMazlík Děkujeme moc, takže to necháme zkušenějším radši, ale děkujeme za vysvětlení
Nemáte zač. Ale může to být oprava za pár korun.
Teď mimo téma Když třeba mi odešli ložiska a to jsem musel řezat a lepit buben tak to do 1000 udělám i s materiálem. ![]()
Bohužel nevím odkud jste že zítra jedu ze školení trasu Děčín - Cheb- Plzeň a služebak mi nic nestojí. Pokud by to bylo relativně při cestě tak se můžu na to kouknout. ![]()
Ty jo, to seš dobrej. Ložiska jsem řešila před 2 rokama, stálo mě to skoro pět litrů… Nebýt to moje první pračka (citová vazba, rozuměj
), tak kupuju novou
![]()
Tak doufám, že bezradne baby bydlí někde po trase. Seš třída, že ses takhle nabídl!
![]()
https://www.facebook.com/…49588503399/?…
A na marketplace je dalsich pracek sest pulek za par korun…
@Whitedog tak to stačí kouknout ze spoda či horním deklem a když má nádoba na spoji vruty( šrouby) tak je to úplně fajnova práce ložisko kvalitní SKF stojí cca 150 kus potřebuješ dvě a gufero (těsnící kroužek) třeba 100. No zbytek ti oj.bal za práci
což měl pěkné peníze
hlavně nekupovat originální ložiska je to předřazena blbost a většinou méně kvalitní než SKF. Jediné je lepší mít buď větší koupelnu a nebo pračku dát na plac a za dvě hodiny je hotovo. Dobře za tři i s objedem ![]()
@JiříkMazlík No, tak to teda mezi Chebem a Plzní máte Ostravu trošku z ruky, ale moc děkujeme, škoda, že tak daleko
mrzí nás, že přijdete o zítřejší oběd ![]()
@bezradnebaby no do Brna jedu v lednu na ČMI
což do té doby už nebudete mít co na sebe i když to bych uvítal
![]()