Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, hodně se mi lámou vlasy, prosím poraďte, nějaký kolagen, či tablety, které Vám pomohli pro zlepšení kvality vlasů, aby se nelámaly a znovu narostly a byly pevné a zdravé. Prosím nějaké doporučení tablet a kolagenu, značku, děkuji.
Moc děkuji za každý Váš příspěvek, už jsou zoufalá ![]()
Příspěvek upraven 24.11.22 v 13:27
A kde se ti lámou? Na konečcích nebo u hlavy?
Jinak výživa - klasicky vitamíny skupiny B a křemík. V lékárně jsou i přímo preparáty určené na výživu vlasů.
Co se týká péče, šetrný hřeben, šetrné mytí, omezení přesušovaní fénem nebo žehličkou.
Do konečků vlasové oleje…
Můžeš zkusit i vmasirovat tonikum s kofeinem.
Oleje lněný, rybí a vlašských ořechů do jídla, kolagen, B komplex, řasa Kelpa.
@Magical-eyes píše:
A kde se ti lámou? Na konečcích nebo u hlavy?
Jinak výživa - klasicky vitamíny skupiny B a křemík. V lékárně jsou i přímo preparáty určené na výživu vlasů.
Co se týká péče, šetrný hřeben, šetrné mytí, omezení přesušovaní fénem nebo žehličkou.
Do konečků vlasové oleje…
Můžeš zkusit i vmasirovat tonikum s kofeinem.
v půlce vlasů se mi lámou, takže konce, s kořínky to nejde…u hlavy to mám hustý.
Doporuč prosím přímo název přípravku prosím… je toho tolik, že nevím co…
Stalo se mi to same, lamaly se nad rameny. Rok jsem se snazila s tim bojovat, marne. Z vlasu do pasu mi nezbylo skoro nic. V podstate se mi samy ostrihaly vlasy, ktere jsem mela cely zivot.
Jednou jsem se nastvala a ty zbyle 3 chlupy od ramen dolu ustrihla. Ani jsem to neobrecela, fakt uz tam skoro nic nezbylo.
Od te doby pouzivam sampuky od mydlarny Erde, vubec zadnou chemii a mam vlasu dvakrat tolik, nez kdy jindy. Udrzuji delku mezi rameny a lopatkami, je to tak pro me prijemnejsi. ![]()
1. nůžky. Opravdu, je mi líto, jak je vlast poškozený, tak se láme dál a dál mnohem rychlej.
2. pochopit čím je ničíš (teplo, barva, česání, špatná péče, špatná živtospráva) a přestat to dělat.
3. nechat si ty ostříhané důkladně vyčistit a posléze používat takové přípravky co je nebudou moc zatěžovat a něco co bude obsahovat i vhodné proteiny, které přípandé vlasy zpevní.
Nechte si ostříhat to olámané. Začněte brát biotin. Ale mějte trpělivost, nezabere to hned. Výsledky uvidíte spíš po týdnech až měsících. A chcete to zdravou stravu s dostatkem minerálů a vitamínů.
Vlasy nebarvit, nijak neoslabovat. Žádné svazování do utažených culíků, tření ručníkem, česání nevhodným kartáčem. Češte odzdola postupně nahoru, tak se vám to nebude šmodrchat a nebudete je „škubat“ násilím. Doporučuji šampon bez sulfátů - nebude to ty vlasy tak vysušovat. A šamponujte jen pokožku hlavy, zbytek vlasů to nepotřebuje, pokud nepoužíváte laky na vlasy atd. Ty bych vyřadila úplně. Kondicioner aplikovat jen do délek, ne na pokožku hlavy. Občas klidně udělejte olejový zábal nebo masku.
Obvykle problém bývá v nevhodných prostředcích, nevhodné manipulaci, nebo v mizerném jídelníčku. Případně ve všech těchto bodech…
@Petrapp11 píše:
@Magical-eyesv půlce vlasů se mi lámou, takže konce, s kořínky to nejde…u hlavy to mám hustý.
Doporuč prosím přímo název přípravku prosím… je toho tolik, že nevím co…
Biosil plus