Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat zda nějakým způsobem může souviset měnová krize a měnová reforma? Včera jak ve zprávách povídali ohledně měnové krize jaky by měla tady reálný dopad na nás jako běžné občany? myslíte že by se to dotklo resp mohlo být spojeno i s měnovou reformou? mám na mysli tu která byla třeba v roce 1953….sama se v tom moc nevyznám tak uvítám názory ostatních díky
Co je na dotazu intimního? ![]()
Možné je vše. Ale žádný signál jsem ohledně měnové reformy zatím nezachytila.
@Anonymní píše:
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat zda nějakým způsobem může souviset měnová krize a měnová reforma? Včera jak ve zprávách povídali ohledně měnové krize jaky by měla tady reálný dopad na nás jako běžné občany? myslíte že by se to dotklo resp mohlo být spojeno i s měnovou reformou? mám na mysli tu která byla třeba v roce 1953….sama se v tom moc nevyznám tak uvítám názory ostatních díky
Reálný dopad bude takový, že všichni zchudneme. A to i bez měnové reformy. Můžeme poděkovat především dvěma předchozím vládám a dlouhodobě neschopné ČNB.
@Zumpa píše:
Reálný dopad bude takový, že všichni zchudneme. A to i bez měnové reformy. Můžeme poděkovat především dvěma předchozím vládám a dlouhodobě neschopné ČNB.
ano souhlas
a tato vláda svým lenochodím postojem s energiemi a představou že to nějak ¨samo vyhnije" to akorát zazdila a upevnila
není mi úplně jasný, jak dlouho ještě chtějí zvedat důchody 4 x ročně, sypat polovině národa dávky a. t.d…
bude bankrot měny? bude měnová reforma? nebo se to „stane“ jen tím že euro bude za 40 kč a tím vyřešeno?
jak se vlastně řeší to, když je státní dluh neunosný a už prostě není nikdo, kdo by byl státu ochoten půjčit? asi bankrot?
joooo to kdyby jeden věděl, ale udržitelné to není
Mě by zajímalo, jak to dělají Poláci. Prý mají nulovou DPH na potraviny, proto ty nájezdy Čechů za levnými potravinami. Prý za zaměstnance v zemědělství, ale snad i jinde neplatí zdravotní ani sociální pojištění a přitom nevypadá, že by na tom byli nějak špatně. Kam pořád ta naše vláda při tak vysokém výběru daní ty peníze dává, když se ještě tak zadlužuje. Přitom třeba zdravotnictví sebrali deset miliard.
@Da12
nepochybně nezvedají důchody 4 x ročně a nesypou tolika lidem dávky
ono se to asi nastřádá…za minulý rok se u nás utratilo 56!!! miliard za testování na covida
roční rozpočet zdravotnictví je 350 – 400 miliard
a na testy padlo 56 což je brutus
jsem si jista že v Polsku na to nepadla ani desetina této sumy
a pak babka k babce…
…no, padáme do dluhů, a „husákovy děti“ se začnou blížit důchodovému věku, na jejich důchody už nebude
osobně nepočítám s naprosto žádným důchodem, nebude na ně
no, bude to ještě zajímavé ![]()
@Da12 důchody, dávky co třeba i státní zaměstnanci. Nechapu proč se jim přidávají peníze, když ve firmách se tolik nepřidává
…
@Borrealis píše:
@Da12
nepochybně nezvedají důchody 4 x ročně a nesypou tolika lidem dávkyono se to asi nastřádá…za minulý rok se u nás utratilo 56!!! miliard za testování na covida
roční rozpočet zdravotnictví je 350 – 400 miliard
a na testy padlo 56 což je brutus
jsem si jista že v Polsku na to nepadla ani desetina této sumy
a pak babka k babce…
…no, padáme do dluhů, a „husákovy děti“ se začnou blížit důchodovému věku, na jejich důchody už nebude
osobně nepočítám s naprosto žádným důchodem, nebude na ně
no, bude to ještě zajímavé
Já třeba nechápu, proč dosud nikoho nenapadlo definitivně zrušit předčasné důchody. Ty prý letos vyjdou ještě lépe, než jít příští rok do řádného důchodu. Dala bych je jen opravdu těžkým profesím a ostatní, když se již na práci necítí, ať jdou do předdůchodu. A ta valorizace důchodů je vzhledem k těžké situaci státu a zadlužení také přemrštěná. Jenže třeba Jurečka vymýšlí, podobně jako Maláčová, komu by ještě nějakou sociální dávku přiznal či navýšil. Třeba zcela zbytečné „výchovné“, teď zase navrhuje pravidelnou valorizaci příspěvku na péči. Tato vláda se také nesnaží nijak šetřit, státní byrokracii také spíš rozšiřuje, než snižuje.
@mokkk píše:
Nevyšší čas, vyměnit zbytek peněz za polystyrén
kolem domu máme 10 cm
kam ho ještě dát? možná kolem hlavy?? ![]()
aby byl pád do měkkého
no každopádně inflace pádí, asi až překvapivě, kdo to mohl čekat, a tím kolotočovým zvedáním důchodů, dávek a všeho se pochopitelně roztáčí dál
tzn nemít žádné úspory, nedržet úspory / nemáme, nedržíme, takže jsem klidná /
mít kvalifikaci, pracovat…
pořešit si bydlení, stejně by mě zajímalo jak CZK dopadne
a přitom to mělo dobře našlápnuto, ale je to nějak v čudu, ta měna…
@Da12 píše:Třeba zcela zbytečné „výchovné“, teď zase navrhuje pravidelnou valorizaci příspěvku na péči. Tato vláda se také nesnaží nijak šetřit, státní byrokracii také spíš rozšiřuje, než snižuje.
hm, to je pravda…o šetření se ani nesnaží, ani náznakem ho nepředstírají
vyhovuje vládě princiipálně inflace? je pro vládu obecně / ne naši, jakoukoliv / výhodné když lidi přijdou o úspory?? ![]()
nevím, jen tak nadhazuji dotaz…
@Da12 píše:
Mě by zajímalo, jak to dělají Poláci. Prý mají nulovou DPH na potraviny, proto ty nájezdy Čechů za levnými potravinami. Prý za zaměstnance v zemědělství, ale snad i jinde neplatí zdravotní ani sociální pojištění a přitom nevypadá, že by na tom byli nějak špatně. Kam pořád ta naše vláda při tak vysokém výběru daní ty peníze dává, když se ještě tak zadlužuje. Přitom třeba zdravotnictví sebrali deset miliard.
Posílají zbraně na Ukrajinu přece
@MartinaIrena píše:
Posílají zbraně na Ukrajinu přece
A kam by je asi měli posílat?
@Borrealis píše:
hm, to je pravda…o šetření se ani nesnaží, ani náznakem ho nepředstírajívyhovuje vládě princiipálně inflace? je pro vládu obecně / ne naši, jakoukoliv / výhodné když lidi přijdou o úspory??
nevím, jen tak nadhazuji dotaz…
Ano, vládě inflace vyhovuje. Snižuje to státní dluh.