Měnová krize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20902
23.11.22 23:06
@MartinaIrena píše:
Nemám povinnost plnit tvé rozkazy. Ale i tak se vyjádřim. Upozorňoval na to třeba teď nedávno Bohbot. A před ním Richard Stojar, Mgr. Karel Dolejší, samozřejmě i ten Koller, ale i třeba lide jako Jiří Paroubek, Vlastimil Tlusty,.Opoziční politiky jmenovat nemusim. Ale je to fakt jedno, protože jakmile to je kdokoliv mimo trend, který tleská této vládě, tak ho samozřejmě označíme za ubožáka a de.bila. Případně rusofila.
Tady je jeden z článků pro ilustraci, se kterým zhruba souhlasím.
https://www.forum24.cz/…m-pochmurne/

Ano, Paroubek je jednoznačně expert. A tlustý mu hnedka sekun*duje. To fakt nedokážeš rozlišit odborníky od vyhořelých politiků, kteří navykládají cokoliv, jen aby se vrátili na scénu? Koller je lhář co neumí matiku základní školy, který není schopný doložit jediný zdroj ke svým informacím (pokud nesouhlasis, tak mi dolož jeho článek, který má ozdrojovany). Akorát ten Richard Stojar, Dolejší a Bohbot. Fakt jsem hledal a snažil se, ale nenašel jsem jediný článek o tom, že bysme podporou Ukrajiny zničili obranyschopnost ČR. Tak bych poprosil o konkrétní články.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
23.11.22 23:09
@Cenarius píše:
Děláš jak kdyby někde to bylo jinak. Zázračné Maďarsko je víc v prdeeli než my. A to tam vládne ten nejlepší Orbán co myslí na lidi.

nechápu, asi si mě s někým pletete

a o " zázračném madarsku" jsem taky nikde nepsala, o Orbánovi absolutně taky ne…nerozumím

no tak nic no

:nevim:

to nemá cenu, vzdávám to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
24.11.22 07:29
@Borrealis píše:
kolem domu máme 10 cm :mrgreen: kam ho ještě dát? možná kolem hlavy?? 8)

aby byl pád do měkkého

no každopádně inflace pádí, asi až překvapivě, kdo to mohl čekat, a tím kolotočovým zvedáním důchodů, dávek a všeho se pochopitelně roztáčí dál

tzn nemít žádné úspory, nedržet úspory / nemáme, nedržíme, takže jsem klidná /

mít kvalifikaci, pracovat… :think: pořešit si bydlení, stejně by mě zajímalo jak CZK dopadne

a přitom to mělo dobře našlápnuto, ale je to nějak v čudu, ta měna…

Deset je málo. Přidej.
Peníze - prostě jsme přehnaně sociální stát. Když to vezmu od začátku 300 tisíc rodicak, to nikde nenajdeš. Možnost být čtyři roky doma. Příspěvky pro prvňáky, to nevím, jestli bylo jednorázové. Různé dávky, namísto jediné - pomoc v hmotné nouzi. Vysoké podpory v nezaměstnanosti. Tyhle peníze demotivuji lidí. Žádné nebo minimální spoluúčasti ve zdravotnictví. Nevím, jak je to teď, ale vím, že mne nadzvedlo, kolik musí platit takový astmatik, cukrovkáři, srdcari za léky. Místo co by se třeba zrušila bezplatná ATB, která jednou dvakrát do roka uplatí každý. No a valorizace důchodů. Jako mě se to líbí, důchod mi pěkně narůstá, o to nic.
A pak ty různé dotační programy, to je panečku černá díra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
24.11.22 07:31
@brisco píše:
V pořádku, je potřeba vyprázdnit sklady a nakoupit nové, moderní hračky. 8)

Přesně tak, staré krámy prodáme, to nám budou Ukrajinci platit jste za sto let, tuhle pomoc. A my,, výhodně " nakoupíme novou techniku, která v těch skladech bude zase odpočívat. Válka je obchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
24.11.22 07:35
@Zumpa píše:
V podstatě teď se střetne několik nemilých událostí najednou - cyklický pokles ekonomiky, 30 let systematického rozkrádání státu, covidová rozkrádačka, nesmyslné intervence ČNB a vůbec všechny vadné kroky od rozkradení zlatých rezerv, přepálený pracovní trh, přepálený nemovitostní trh, absurdní systém trhu s energiemi, naprostá závislost na monopolních dodavatelích surovin, a samozřejmě válka, i když rudé zrůdy říkají, že to válka není.

Ta válka v tom sice hraje roli, ale spíš urychlovače. Tím, že jsme přišli společně s celou Evropou o plyn. Ale prostě jsme žili jaksi hodně nad poměry. A dalo se počítat s tím, že životní úroveň nepůjde pořád nahoru. Každá hora má svůj vrchol. Blbé je, že i když člověk myslel na zadní kolečka, tak díky inflaci je mu to platné jak vemeno bejkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15871
24.11.22 08:15
@Cenarius píše:
Tohle musíš přesně rozlišovat. Jestli to je sranda nebo to myslíš vážně, jelikož je tady velká spousta lidí, kteří toto vezmou smrtelně vážně a budou posílal odpovědným lidem zprávy se zabitím. A ano, budou jim psát, že zabíjí jejich děti apod. je to na denním pořádku.

Na ruské trolly nemá smysl reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15871
24.11.22 08:21
@inkakřivák píše:
Ta válka v tom sice hraje roli, ale spíš urychlovače. Tím, že jsme přišli společně s celou Evropou o plyn. Ale prostě jsme žili jaksi hodně nad poměry. A dalo se počítat s tím, že životní úroveň nepůjde pořád nahoru. Každá hora má svůj vrchol. Blbé je, že i když člověk myslel na zadní kolečka, tak díky inflaci je mu to platné jak vemeno bejkovi.

Plyn by byl v pohodě, kdyby se normálně obchodoval. Jenže ono je snazší buzerovat malinké živnostníky, než řešit strategii na celoevropské úrovni.
I zadní kolečka by šly řešit pro obyčejné lidi, jenže to by tu musel fungovat justiční systém, ne mafie líných a neschopných bolševiků. Založit fond, nalákat lidi a pak zdrhnout beztrestně s penězi je takový český národní sport.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
24.11.22 08:24
@inkakřivák píše:
Přesně tak, staré krámy prodáme, to nám budou Ukrajinci platit jste za sto let, tuhle pomoc. A my,, výhodně " nakoupíme novou techniku, která v těch skladech bude zase odpočívat. Válka je obchod.

Prosímtě a jak by jsi to teda řešila? Počkala až se vyrobí nové zbraně a ty dala Ukrajině? Nebo žádné nekupovala a armádu rovnou zrušila nebo co?
Ano, byl by to krásný svět, kde by nebyla potřeba armáda a zbraně, klidně i policie by se mohla zrušit, kdy lidi nebyly svině…to by bylo ušetřených peněz! Jenže lidi svině jsou, tak co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
24.11.22 08:50
@inkakřivák píše:
Deset je málo. Přidej.
Peníze - prostě jsme přehnaně sociální stát. Když to vezmu od začátku 300 tisíc rodicak, to nikde nenajdeš. Možnost být čtyři roky doma. Příspěvky pro prvňáky, to nevím, jestli bylo jednorázové. Různé dávky, namísto jediné - pomoc v hmotné nouzi. Vysoké podpory v nezaměstnanosti. Tyhle peníze demotivuji lidí. Žádné nebo minimální spoluúčasti ve zdravotnictví. Nevím, jak je to teď, ale vím, že mne nadzvedlo, kolik musí platit takový astmatik, cukrovkáři, srdcari za léky. Místo co by se třeba zrušila bezplatná ATB, která jednou dvakrát do roka uplatí každý. No a valorizace důchodů. Jako mě se to líbí, důchod mi pěkně narůstá, o to nic.
A pak ty různé dotační programy, to je panečku černá díra.

Hmm stačí příklad od vedle v Čechách úleva na dani za 1. dítě 1267kc a 2. 1860kc
V nemecku na 1. 1908 a 2. 2147, ale eur. Klidně ať su strčí vlada do p. 300 000, když bude dávat kindergeldy jako v Německu. Ještě když vemu v potaz, že tam mají minimální mzdu vyšší, než tady je průměrná. Samozřejmě, že je fajn valorizace důchodů, ale jestli mladí nebudou mít děti, tak už stejně na důchody nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
24.11.22 08:50
@brisco píše:
Prosímtě a jak by jsi to teda řešila? Počkala až se vyrobí nové zbraně a ty dala Ukrajině? Nebo žádné nekupovala a armádu rovnou zrušila nebo co?
Ano, byl by to krásný svět, kde by nebyla potřeba armáda a zbraně, klidně i policie by se mohla zrušit, kdy lidi nebyly svině…to by bylo ušetřených peněz! Jenže lidi svině jsou, tak co s tím?

Tak teď nakoupili 24 americké stíhačky F-35. K čemu jsou? K hov..nu. Ubraníme se tak maximálně před Slovenskem.
Bude se to valet na skladě dalších x let. Ale budeme škrtat zdravotnictví :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
24.11.22 08:55
@someargue píše:
Tak teď nakoupili 24 americké stíhačky F-35. K čemu jsou? K hov..nu. Ubraníme se tak maximálně před Slovenskem.
Bude se to valet na skladě dalších x let. Ale budeme škrtat zdravotnictví :roll:

Lepší než drátem do oka…navíc když máme takové milé sousedy za humny https://www.seznamzpravy.cz/…rezim-219789#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
24.11.22 09:08
@someargue píše:
Bude se to valet na skladě dalších x let. Ale budeme škrtat zdravotnictví :roll:

Co konkrétně se bude škrtat?

• Citovat
  • Upravit
15871
24.11.22 09:09
@someargue píše:

Moderní zbraně potřebujeme, sice 24ks je zoufale málo, ale lepší než nic. Zdravotnictví potřebuje reformu jako sůl. Když vidím, že dezoláti typu Vrábel neodvedli do systému za posledních 25 let ani korunu a mají stejnou lékařskou péči, jako pracující lidé, tak se mi chce zvracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
24.11.22 09:13
@Zumpa píše:
Moderní zbraně potřebujeme, sice 24ks je zoufale málo, ale lepší než nic. Zdravotnictví potřebuje reformu jako sůl. Když vidím, že dezoláti typu Vrábel neodvedli do systému za posledních 25 let ani korunu a mají stejnou lékařskou péči, jako pracující lidé, tak se mi chce zvracet.

Ještě mu desetitisíce lidi tleská na Václaváku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
24.11.22 09:14
@someargue píše:

Ještě se nekoupilo nic, jen se o tom mluví. Ale doufám, že je to jen začátek a těch stíhaček bude aspoň trojnásobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová