Nevím jak kamarádce pomoci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.11.22 00:50

Nevím jak kamarádce pomoci

Prosím Anonym.

Ahojky děvčata, tohle je má první založená diskuze ( ze zoufalství ) tak snad bude správně napsaná a pochopená. Asi než pro rady si jdu pro podobné zkušenosti protože poznáte, že tady v tomto případě pomoci nelze. A také se chci vypsat.

Mám kamarádku a ta má 2letou holčičku. Upletla si ji s člověkem co na ní po porodu kašlal, neustále byl pryč a doma ji nenechával peníze na jídlo ( kdykoliv jsem přijela k ní vlakem, nechala jsem ji peníze na jídlo, bydlí 200km daleko pro představu ), no prostě vztah šel do háje, ona si nabrnkla jiného a šli do pronájmu za 16k, s tím že se ona spoléhala na to, že to budou dávat když na to budou dva.. Jenže další blbost, vykašlal se na ní, ona ten byt napsala na sebe a teď jen z příspěvkami, rodičákem platila 16.000- nájem, zkrátka kazdý měsíc jsem ji musela dávat peníze na jídlo, protože ji nezbylo po zaplacení nájmu, mobilu NIC! Podotýkám že já sama mám výdaje, děláme rekonstrukci a jsem totálně vyšťavená. Tak mi přitel vysloveně zakázal jí dál finančně pomáhat, nedívím se mu, protože ona neumí hospodařit s penězmi, a je to takovej typ že chce všechno hned a aby to bylo krásný. Např. sháněla oblečení pro dceru. Tak jsem ji poslala odkaz že paní dá věci zadarmo. Její odpověď: jenže tam jsou modré tepláčky a zelená mikina. To ne! Tak jako promiňte, ale kdyby moje dítě mělo být bez oblečení, tak beru všechno! Nebo jsem ji poradila: bydli u mamky i když taky není svatá než si najdeš levnější pronájem. : né, ona by mě peskovala, hlavně že jí byla dobrá aby jí pohlidala dceru. Okey, komu není rady tomu není pomoci. Aktuální situace. S otcem její dcery se teď dala dohromady, a nastěhovala se k němu. Předchozímu majiteli ( ten byt za 16k ) zaplatila 32k dluh, mimichodem 11k jsen ji dala, a na účtě má 5 kc, a doma žádné jídlo. Oba bez práce, sousedy otravovat nechce ( nesnáší je ) matku a vůbec rodinu take ne, nebaví se s nima, jeden známý ji poslal 700 kč, no jo, jenže já nevím jestli je fakt tak blbá, ale místo toho, aby nakoupila zásoby jídel aby mohla navařovat, tak zaplatila paušál, pečivo a má prd. A já teď fakt samou radostí nevím, co s tím. Já aktuálně na účtu také nic nemám, ale doma máme jídla dost. Přemýšlím že jí to jídlo pošlu, nebo dovezu ( ale legálně budu moci řídit až přístí týden ( a ona dostane už rodičák) takže to taky moc neřeší. Můj přitel má teď tři zadnice starostí dost a nechci ho otravovat aby někam jel odvezt jídlo. Doma má jenom brambory a rýži, ani ty ubohý vejce nemá!!! Ani mouky! Jak jsem zmínila, nikoho v okolí prosit nechce. Jsem z toho naprášky. :zed: :zed: Já se jen obávam toho, aby jí dceru neodebrala sociálka. Protože když si člověk musí půjčovat na jídlo, to je vrchol všeho. Já jí pomáhám co to jde ale také nezmůžu všechno. U nich je školka od 1 roku, také jí to nevyšlo, nechtěli vzít její dceru. AŽ po novém roce. Teď odepisovala na práci tak doufejme že jí to vyjde…Také jsem ji našla levné pronájmy tady u nás, nabídla ji že ji malou budu hlídat- nechce. Sakra ona je v nouzi a ještě si bude vybírat??? Chápete to?? No pronájmy u nás už jsou pryč tak smůla a u nás bydlet nemůže. Jsme zatím v pronájmu a majitel to nedovolí. Zažily jste taky podobnou situaci? Já nechci o ni mluvit zle, to ne, jen fakt nevím jak ji pomoci a přítel také ne. opravdu nevím co dělat. :zed: 2 rOKy si každý měsíc ztěžuje že nemají co do pusy, tak mi řeknete jestli je tohle normální. :roll: :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5943
23.11.22 01:01

A ty máš za nezodpovědnou kamarádku nějakou zodpovědnost? Ona rozfofrovává prachy a žije si vesele na tvůj účet a ty máš strach, aby nestrádala. No, dobrovolně ses pasovala na dojnou krávu. Tím ti nenadávám, jen konstatuji, že se necháš na přání dojit. A být tvůj přítel, tak dám všechny prachy pod zámek a máš zakázáno se k nim jen přiblížit, natož na ně sáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.22 01:04
@Kipa22 píše:
A ty máš za nezodpovědnou kamarádku nějakou zodpovědnost? Ona rozfofrovává prachy a žije si vesele na tvůj účet a ty máš strach, aby nestrádala. No, dobrovolně ses pasovala na dojnou krávu. Tím ti nenadávám, jen konstatuji, že se necháš na přání dojit. A být tvůj přítel, tak dám všechny prachy pod zámek a máš zakázáno se k nim jen přiblížit, natož na ně sáhnout.

Proto ji finančně už nepomahám a chápu tvůj komentář. Ja jen koukala na tu dceru.

• Citovat
  • Upravit
34473
23.11.22 01:11

Sice je to smutný, ale za svou dceru má odpovědnost ona, ne ty. Přestaň si hrát na zachránkyni a hleď si své rodiny, ona evidentně pomoc nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.22 01:13
@terien píše:
Sice je to smutný, ale za svou dceru má odpovědnost ona, ne ty. Přestaň si hrát na zachránkyni a hleď si své rodiny, ona evidentně pomoc nepotřebuje

Tady nejde už nic zachraňovat. Hlavně jsem se chtěla vypsat. Děkuji za komentář. Máš vlastně pravdu.

• Citovat
  • Upravit
5943
23.11.22 01:15
@Anonymní píše:
Proto ji finančně už nepomahám a chápu tvůj komentář. Ja jen koukala na tu dceru.

Pokud je její matka takto nezodpovědná, určitě bych veškeré pomáhání utla. Co se týče dcery, oznámila bych to OSPODu a ti by si jí v místě bydliště pohlídali.

Peníze, které jsi jí napůjčovala, to je jako když jsi je hodila do bezedné studny, z které je už nikdy nevylovíš a ničemu to nepomohlo. Navíc máš zodpovědnost za vlastní rodinu a jestli máš děti nebo je plánuješ, mohlas jim ty peníze uložit na lepší start do dospělosti. Ochuzuješ vlastní rodinu a zachraňuješ někoho, kdo si to nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.11.22 01:16

Hele uvědomuješ si vůbec, že ty tisíce, cos do ní narvala, jsi mohla třeba uspořit pro své dítě? Že tou charitou kterou převádíš obíráš vlastní rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.22 01:21
@Kipa22 píše:
Pokud je její matka takto nezodpovědná, určitě bych veškeré pomáhání utla. Co se týče dcery, oznámila bych to OSPODu a ti by si jí v místě bydliště pohlídali.Peníze, které jsi jí napůjčovala, to je jako když jsi je hodila do bezedné studny, z které je už nikdy nevylovíš a ničemu to nepomohlo. Navíc máš zodpovědnost za vlastní rodinu a jestli máš děti nebo je plánuješ, mohlas jim ty peníze uložit na lepší start do dospělosti. Ochuzuješ vlastní rodinu a zachraňuješ někoho, kdo si to nezaslouží.

Děti nemám a aspoň rok- dva neplanujeme. Toho ospodu se bojím, co když ji dceru vezmou a ona zjistí, že jsem je kontaktovala já.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.22 01:22
@terien píše:
Hele uvědomuješ si vůbec, že ty tisíce, cos do ní narvala, jsi mohla třeba uspořit pro své dítě? Že tou charitou kterou převádíš obíráš vlastní rodinu?

Financně ji několik měsíců nepomahám. Záměrně. Proto, abych něci naspořila.

• Citovat
  • Upravit
5943
23.11.22 01:28
@Anonymní píše:
Děti nemám a aspoň rok- dva neplanujeme. Toho ospodu se bojím, co když ji dceru vezmou a ona zjistí, že jsem je kontaktovala já.

Tak napiš anonymně a odešli to odněkud z její blízkosti. A dceru jí jentak bezdůvodně nevemou. Pokud jí dceru vemou, bude to mít důvod a zřejmě jí jinde bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.22 01:33
@Kipa22 píše:
Tak napiš anonymně a odešli to odněkud z její blízkosti. A dceru jí jentak bezdůvodně nevemou. Pokud jí dceru vemou, bude to mít důvod a zřejmě jí jinde bude líp.

Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
cernaselma
23.11.22 01:36

Nekrmit. At si zajde na charitu, pozada o jidlo z potravinove banky atd.

• Citovat
  • Upravit
20857
23.11.22 04:01
@Anonymní píše:
Financně ji několik měsíců nepomahám. Záměrně. Proto, abych něci naspořila.

Ty peníze nikdy zpět nedostaneš. Pokud sis myslela nebo jsi svému chlapovi řekla, že jsi jí to jen půjčila. Odepsat pohledávku, odepsat „kamarádku“. Tohle je ztracený případ finančních negramotu a ti určitě budou první, kteří budou nadávat na vládu a jak pro ně stát nic nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
23.11.22 04:30

Maximalne ji muzes doporucit navstevu uradu za ucelem vyrizeni davek, ale predpokladam, ze ty uz ma, nebo na charitu…a bohuzel, chapu, ze ti jde o to dite, ale otazka je, jestli je pro ni zivot s matkou, ktera ji radeji zivi jen bramborama, aby nemusele nedejboze oblect modre teplaky, to nejlepsi :nevim: Ona ti o tu pomoc vypisuje, nebo se po tom vsem jeste sama nabizis? Normalne bych ji rekla - promin, uz to nejde, pomohla jsem, co slo, uz nemuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.22 05:06

Souhlasím s komentáři výše. Ty se můžeš přetrhnout a ona si toho stejně neváží. Chápu, že tě trápí osud její dcery, ale v tomto případě bych se zachovala sobecky, utla kontakt a zakázala si na ni myslet. Tebe to psychicky vyčerpává a jak vidíš, stejně tvoje pomoc jde vniveč. Nemáš svých starostí dost? Chudák tvůj manžel má všeho nad hlavu, tak energii vlož do něj, přemýšlej radši nad tím, jak pomoct jemu. Tvoje kamarádka je totální blb.ka, chudák dítě, ale jak píšu…zakaž si sama na to myslet. Však kamarádka má taky nejbližší rodinu, píšeš o matce…tak ať její nejbližší rodina se snaží zachránit to nebohé dítě. I když počítám, že kamarádka nepochází zřejmě z nejlepších poměrů a kdoví, jaká je její matka, jestli není ještě horší :zed: Ale ještě jednou, neřeš ji ani její dítě. Chápu, že tě to trápí, ale energii zamer na něco smysluplnějšího.

A nemysli si, že píšu jen tak bez zkušeností. Mám jednoho člena rodiny, který je několik let bez práce. Snažíme se mu pomoci a vede to k ničemu… Když mu nabízíme řešení, odpověď je vždy: to nejde. Dřív měl dobře placenou práci v kanceláři, na tuto práci už prostě nemá, nikde ho nechtějí. Když mu nabízíme jiné práce - aby třeba dělal za pokladnou v Lidlu nebo hlídače nebo prostě cokoliv…ne, to nejde, to by ho nebavilo, to je podřadná práce, on nebude makat za pár tisíc, musí si najít práci, kde mu dají víc…A sedí doma na zadku. Nemá na jídlo… Jednou jsem s ním šla na nákup (že si nakoupí, co potřebuje, a já to zaplatím u pokladny) a po celou dobu nákupu naštvaný výraz, že musí nakupovat se mnou, do košíku dával levnější produkty (např. rýži značky Albert, která je levnější) a i z toho byl naštvaný, byl zvyklý na fajnovejsi potraviny a teď taková degradace. Občas ho dotuju penězi, protože nemá ani na jídlo, ale je to jak lití vody do bezedné studny. Když se mu snažím pomoct jinak než penězi, nefunguje to. Ten pocit marnosti a beznaděje je hrozný a nesmírně mě to psychicky vyčerpává. A to je člen mojí RODINY. Ty se trápíš pro jednu blb.ku, která ani není tvoje rodina. Vzpamatuj se!!! Psychicky tě ta nabízená pomoc semele a výsledek bude nula nula nic, věř mi. Kdy plánujete založit rodinu? Jsi podle mě takový pečující typ, co se o druhé ráda stará… Co nejdřív si porid svoje děti a energii vlož do nich :palec:
Jo a nechat anonym, info o rodině, děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová