Nevím jak kamarádce pomoci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4051
23.11.22 08:12

Ja to uplne teda nepochopila. Pises, ze kamoska se nastehovala k otci svy dcery, ale tys ji zaroven hledala podnajem nekde u vas.
Jestli spolu teda zijou, tak jak nemuze mit na jidlo? Jako ze chlap jim domu nic nekoupi? Necha svoje vlastni dite hladovet? A ona ma snad rodicak ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18622
23.11.22 08:29
@Anonymní píše:
Prosím Anonym.

Ahojky děvčata, tohle je má první založená diskuze ( ze zoufalství ) tak snad bude správně napsaná a pochopená. Asi než pro rady si jdu pro podobné zkušenosti protože poznáte, že tady v tomto případě pomoci nelze. A také se chci vypsat.

Mám kamarádku a ta má 2letou holčičku. Upletla si ji s člověkem co na ní po porodu kašlal, neustále byl pryč a doma ji nenechával peníze na jídlo ( kdykoliv jsem přijela k ní vlakem, nechala jsem ji peníze na jídlo, bydlí 200km daleko pro představu ), no prostě vztah šel do háje, ona si nabrnkla jiného a šli do pronájmu za 16k, s tím že se ona spoléhala na to, že to budou dávat když na to budou dva.. Jenže další blbost, vykašlal se na ní, ona ten byt napsala na sebe a teď jen z příspěvkami, rodičákem platila 16.000- nájem, zkrátka kazdý měsíc jsem ji musela dávat peníze na jídlo, protože ji nezbylo po zaplacení nájmu, mobilu NIC! Podotýkám že já sama mám výdaje, děláme rekonstrukci a jsem totálně vyšťavená. Tak mi přitel vysloveně zakázal jí dál finančně pomáhat, nedívím se mu, protože ona neumí hospodařit s penězmi, a je to takovej typ že chce všechno hned a aby to bylo krásný. Např. sháněla oblečení pro dceru. Tak jsem ji poslala odkaz že paní dá věci zadarmo. Její odpověď: jenže tam jsou modré tepláčky a zelená mikina. To ne! Tak jako promiňte, ale kdyby moje dítě mělo být bez oblečení, tak beru všechno! Nebo jsem ji poradila: bydli u mamky i když taky není svatá než si najdeš levnější pronájem. : né, ona by mě peskovala, hlavně že jí byla dobrá aby jí pohlidala dceru. Okey, komu není rady tomu není pomoci. Aktuální situace. S otcem její dcery se teď dala dohromady, a nastěhovala se k němu. Předchozímu majiteli ( ten byt za 16k ) zaplatila 32k dluh, mimichodem 11k jsen ji dala, a na účtě má 5 kc, a doma žádné jídlo. Oba bez práce, sousedy otravovat nechce ( nesnáší je ) matku a vůbec rodinu take ne, nebaví se s nima, jeden známý ji poslal 700 kč, no jo, jenže já nevím jestli je fakt tak blbá, ale místo toho, aby nakoupila zásoby jídel aby mohla navařovat, tak zaplatila paušál, pečivo a má prd. A já teď fakt samou radostí nevím, co s tím. Já aktuálně na účtu také nic nemám, ale doma máme jídla dost. Přemýšlím že jí to jídlo pošlu, nebo dovezu ( ale legálně budu moci řídit až přístí týden ( a ona dostane už rodičák) takže to taky moc neřeší. Můj přitel má teď tři zadnice starostí dost a nechci ho otravovat aby někam jel odvezt jídlo. Doma má jenom brambory a rýži, ani ty ubohý vejce nemá!!! Ani mouky! Jak jsem zmínila, nikoho v okolí prosit nechce. Jsem z toho naprášky. :zed: :zed: Já se jen obávam toho, aby jí dceru neodebrala sociálka. Protože když si člověk musí půjčovat na jídlo, to je vrchol všeho. Já jí pomáhám co to jde ale také nezmůžu všechno. U nich je školka od 1 roku, také jí to nevyšlo, nechtěli vzít její dceru. AŽ po novém roce. Teď odepisovala na práci tak doufejme že jí to vyjde…Také jsem ji našla levné pronájmy tady u nás, nabídla ji že ji malou budu hlídat- nechce. Sakra ona je v nouzi a ještě si bude vybírat??? Chápete to?? No pronájmy u nás už jsou pryč tak smůla a u nás bydlet nemůže. Jsme zatím v pronájmu a majitel to nedovolí. Zažily jste taky podobnou situaci? Já nechci o ni mluvit zle, to ne, jen fakt nevím jak ji pomoci a přítel také ne. opravdu nevím co dělat. :zed: 2 rOKy si každý měsíc ztěžuje že nemají co do pusy, tak mi řeknete jestli je tohle normální. :roll: :think:

Děláš ji Osla ve formě sponzoringu. Co ti jako kamarádka dává? Pokecate, pomůže ti, pohlídá? Asi ne co… to bude nějaká nostalgie z mladí. Přátele se mění.. ukončila bych kontakt st di najde někoho jiného kdo ji bude zivit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33540
23.11.22 08:37
@Anonymní píše:
Prosím Anonym.

Ahojky děvčata, tohle je má první založená diskuze ( ze zoufalství ) tak snad bude správně napsaná a pochopená. Asi než pro rady si jdu pro podobné zkušenosti protože poznáte, že tady v tomto případě pomoci nelze. A také se chci vypsat.

Mám kamarádku a ta má 2letou holčičku. Upletla si ji s člověkem co na ní po porodu kašlal, neustále byl pryč a doma ji nenechával peníze na jídlo ( kdykoliv jsem přijela k ní vlakem, nechala jsem ji peníze na jídlo, bydlí 200km daleko pro představu ), no prostě vztah šel do háje, ona si nabrnkla jiného a šli do pronájmu za 16k, s tím že se ona spoléhala na to, že to budou dávat když na to budou dva.. Jenže další blbost, vykašlal se na ní, ona ten byt napsala na sebe a teď jen z příspěvkami, rodičákem platila 16.000- nájem, zkrátka kazdý měsíc jsem ji musela dávat peníze na jídlo, protože ji nezbylo po zaplacení nájmu, mobilu NIC! Podotýkám že já sama mám výdaje, děláme rekonstrukci a jsem totálně vyšťavená. Tak mi přitel vysloveně zakázal jí dál finančně pomáhat, nedívím se mu, protože ona neumí hospodařit s penězmi, a je to takovej typ že chce všechno hned a aby to bylo krásný. Např. sháněla oblečení pro dceru. Tak jsem ji poslala odkaz že paní dá věci zadarmo. Její odpověď: jenže tam jsou modré tepláčky a zelená mikina. To ne! Tak jako promiňte, ale kdyby moje dítě mělo být bez oblečení, tak beru všechno! Nebo jsem ji poradila: bydli u mamky i když taky není svatá než si najdeš levnější pronájem. : né, ona by mě peskovala, hlavně že jí byla dobrá aby jí pohlidala dceru. Okey, komu není rady tomu není pomoci. Aktuální situace. S otcem její dcery se teď dala dohromady, a nastěhovala se k němu. Předchozímu majiteli ( ten byt za 16k ) zaplatila 32k dluh, mimichodem 11k jsen ji dala, a na účtě má 5 kc, a doma žádné jídlo. Oba bez práce, sousedy otravovat nechce ( nesnáší je ) matku a vůbec rodinu take ne, nebaví se s nima, jeden známý ji poslal 700 kč, no jo, jenže já nevím jestli je fakt tak blbá, ale místo toho, aby nakoupila zásoby jídel aby mohla navařovat, tak zaplatila paušál, pečivo a má prd. A já teď fakt samou radostí nevím, co s tím. Já aktuálně na účtu také nic nemám, ale doma máme jídla dost. Přemýšlím že jí to jídlo pošlu, nebo dovezu ( ale legálně budu moci řídit až přístí týden ( a ona dostane už rodičák) takže to taky moc neřeší. Můj přitel má teď tři zadnice starostí dost a nechci ho otravovat aby někam jel odvezt jídlo. Doma má jenom brambory a rýži, ani ty ubohý vejce nemá!!! Ani mouky! Jak jsem zmínila, nikoho v okolí prosit nechce. Jsem z toho naprášky. :zed: :zed: Já se jen obávam toho, aby jí dceru neodebrala sociálka. Protože když si člověk musí půjčovat na jídlo, to je vrchol všeho. Já jí pomáhám co to jde ale také nezmůžu všechno. U nich je školka od 1 roku, také jí to nevyšlo, nechtěli vzít její dceru. AŽ po novém roce. Teď odepisovala na práci tak doufejme že jí to vyjde…Také jsem ji našla levné pronájmy tady u nás, nabídla ji že ji malou budu hlídat- nechce. Sakra ona je v nouzi a ještě si bude vybírat??? Chápete to?? No pronájmy u nás už jsou pryč tak smůla a u nás bydlet nemůže. Jsme zatím v pronájmu a majitel to nedovolí. Zažily jste taky podobnou situaci? Já nechci o ni mluvit zle, to ne, jen fakt nevím jak ji pomoci a přítel také ne. opravdu nevím co dělat. :zed: 2 rOKy si každý měsíc ztěžuje že nemají co do pusy, tak mi řeknete jestli je tohle normální. :roll: :think:

Nejvíc jí pomůžeš tím, že jí necháš, aby se o sebe starala sama. Ona ví, že jí nenecháš ve srabu, a náležitě toho využívá. Sama vidíš, že i kdyby ses rozkrájela, tak jí to není po chuti. Žádné peníze jí už nedávej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.22 08:45
@Anonymní píše:
zkrátka kazdý měsíc jsem ji musela dávat peníze na jídlo,

Podotýkám že já sama mám výdaje, děláme rekonstrukci a jsem totálně vyšťavená.

Tak mi přitel vysloveně zakázal jí dál finančně pomáhat,

Např. sháněla oblečení pro dceru. Tak jsem ji poslala odkaz že paní dá věci zadarmo.

Nebo jsem ji poradila: bydli u mamky i když taky není svatá než si najdeš levnější pronájem.

Oba bez práce, sousedy otravovat nechce ( nesnáší je ) matku a vůbec rodinu take ne, nebaví se s nima

Přemýšlím že jí to jídlo pošlu, nebo dovezu ( ale legálně budu moci řídit až přístí týden ( a ona dostane už rodičák) takže to taky moc neřeší. Můj přitel má teď tři zadnice starostí dost a nechci ho otravovat aby někam jel odvezt jídlo.

Já jí pomáhám co to jde ale také nezmůžu všechno.

Také jsem ji našla levné pronájmy tady u nás,

nabídla ji že ji malou budu hlídat- nechce.

u nás bydlet nemůže. Jsme zatím v pronájmu a majitel to nedovolí.

Zakladatelko, koukej, kolik jsi toho pro ni už udělala! A za co, co tohle „přátelství“ dává tobě? Jasně, že si přátelé v těžkých chvílích pomáhají, ale tohle je dlouhodobé využívání tebe. Všimni si, že sousedy ani rodiče obtěžovat nechce, ale ty jsi jí dobrá.

Hlavně mě zaujaly dvě věci:

1. Představ si, jak musel být tvůj přítel už zoufalý, aby ti „vysloveně zakázal“ do ni cpát tvoje peníze.
  2. Všimni si, jak se obhajuješ: musela jsem jí dát peníze na jídlo, podotýkám, že sama mám výdaje, u nás bydlet nemůže, protože pronajímatel. Proč cítíš, že se musíš obhajovat? TY JÍ NIC NEDLUŽÍŠ!

Naopak, udělala jsi toho až až a jen tě to stojí stres, peníze, výčitky a jestli to bude pokračovat, tak se obávám i o vztah s přítelem. Ještě aby ji někam vozil jídlo? 200km?

Odstřihni ji, prosím. Opravdu, udělala jsi vše, co bylo v tvých silách. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
23.11.22 08:53

Tihle lidé si potřebují natlouct nos, bez toho se nerozpohybují správným směrem. Pomáhala jste jak to šlo. Teď už nemůžete a nechcete, což je pochopitelné. Já být na vašem místě, tak bych jí všechny její chybné kroky vpálil naplno i kdyby tím to kamarádství mělo skončit.

• Citovat
  • Upravit
2665
23.11.22 09:16

Zakladatelko, každý člověk je odpovědný sám za sebe. Tvoje kamarádka ví, že ty jsi tak hodná, ať jsi blbá (to neber prosím jako urážku) a vždycky přijdeš a budeš jí zachraňovat. Ona nemá potřebu za sebe převzít odpovědnost a přemýšlet nad svým chováním, když má po roce užitečného osla, co jí sype. Zamyslela jsi se někdy nad tím, jestli by ona tohle vše dělala pro tebe? Jsou lidé, kteří se na tohle náramně rychle naučí, a pak už to berou jako samozřejmost. Vykašli se na ni. Nebo si zničíš vlastní vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.11.22 09:18

Ospod s tím nic nevyřeší, věci musí začít řešit ona a ne spoléhat že to za ní udělá někdo jiný.

1. domluve s otcem ohledně peněz, pokud ne, tak soudně nařízená alimenty. Pan otec do práce, případně dítě do školky a ona na částečný úvazek do práce.
2. přídavky na děti, hmotná nouze, příspěvek na bydlení atd. - ať zajde ona sama do nejbližší občanské poradny a zváží co podnikne za kroky.
3. zároveň jí tam poradí kteoru organzaci s potravinovou bankou může využívat.
4. jestli chce jít do vězení za to že dceru umoří hlady, tak holt ať nikoho o pomoc neprosí, natož rodinu. To že někoho nesnáší je její problém. Stejně tak je její a o toho chlapa problém, že se nezvládá postarat o dítě. Takže by měli zdvihnout perdel a dospět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.22 09:27

Ahoj, důkladně jsem si pročetla vaše komentáře a otevřeli mi oči. Asi jsem potřebovala i z venčí slyšet, ať se na to už vydlabu. Což já sama vím. No, taky bude nejlepší když s ní přeruším kontakt. Na čas třeba. No tvrdila že tenhle měsíc zaplatila dluhy, jinak by vyšla dobře. Ale sorry, mě už to fakt nebaví. Aspoň kvůli tej malej, jestli za měsíc bude stejná situace, asi to fakt někam nahlásím, aby ji pomohli. Malou netýrá, její matka má papíry na hlavu. Já si uvědomuji že peníze nedostanu, jak říkám, koukala jsem na tu dceru, krmila jsem jí a ne kámošku, ona ať si dá klidně suchej rohlík. Vím byla jsem až moc hodná a tedy i blbá. Blíží se Vanoce, ať nečeká že ji s tím pomohu. Myslím stromek, výzdoba atd. Tp mě normálně dostalo jak tvrdila: chci aby malá měla stejně pěkné vánoce, jako měla narozeniny ( no já nevím ale hlavní je aby měla co jíst!! ) no jo, jenže ty narozeniny, tu oslavu, že ji vůbec mohla objednat dort, jsem ji platila já :D.. no každopádně, dám tomu čas a pak ji nějak naznačím, že takhle to dál nejde. Ještě jednou díky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
59390
23.11.22 09:37
@Anonymní píše:
Proto ji finančně už nepomahám a chápu tvůj komentář. Ja jen koukala na tu dceru.

na tu snad mají koukat její rodiče ne? Rveš jí tisíce a výsledek nic. Ona čeká co kdo dá. kam ty prachy rve když bydlí u partnera? Ted jí chceš zásobit jídlem, to je snad zadarmo? jen jí učíš že se nemusí o nic starat :? za chvíli bude žebrat že nemá dárky pro malou k Vánocům. Sama vidíš že věci zadarmo to se jí nelíbí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
23.11.22 09:43

To je hrozný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
23.11.22 09:45

Ospod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.22 09:46
@marcellia píše:
Ja to uplne teda nepochopila. Pises, ze kamoska se nastehovala k otci svy dcery, ale tys ji zaroven hledala podnajem nekde u vas.
Jestli spolu teda zijou, tak jak nemuze mit na jidlo? Jako ze chlap jim domu nic nekoupi? Necha svoje vlastni dite hladovet? A ona ma snad rodicak ne?

pronájem jsem ji hledala v době, kdy žila sama a platila těch 16k. Ale jelikož se nastěhovala zpátky k němu, nic ji hledat nebudu. Hele, ten na ně totálně dlabal, to je nevyspělec. A sám má ještě dvě děti.

• Citovat
  • Upravit
24640
23.11.22 09:48

Někomu pomoci není. To dítě je chudák, ale vy za něj ani za tu husu, pardon, odpovědná nejste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24640
23.11.22 09:51
@Lu66 píše:
Ospod

Co myslíte, že s tím udělá? Takových finančních negramotů je a pořád sekaj děcka jak Baťa cvičky. Pokud tu malou vyloženě netýrají, nikdo to řešit nebude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
23.11.22 10:03

Ahoj, celá Tvá situace mě mrzí, ale jak tu psali ostatní, přeruš kontakt. Nikdo netvrdí že navěky, ale aspoň do té doby, než se situace uklidní. Udělala jsi pro ni toho dost, jenom Tě to vyčerpává. Vím že ti záleží na tej dceři, ale ty nejsi za ni zodpovědná. To ona. Utni kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová