Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucad77 píše:
Co myslíte, že s tím udělá? Takových finančních negramotů je a pořád sekaj děcka jak Baťa cvičky. Pokud tu malou vyloženě netýrají, nikdo to řešit nebude.
to mě napadlo jako první, aby ji to přimělo ( tu matku ) fakt se kousnout do zadnice a i třeba žebrat. Chudák dítě.
Mám kámošku taky co se týče peněz totální negramot. Nejlepší věc co sem pro ni udělala tak, že sem ji v tom nechala vykoupat. Půjčku má pořád nějakou ale už si nebere ty rychlý a snad ty 3 kreditní karty taky zrušila co vím. Ale kdybych jí vždy půjčila nebo dala jídlo tak je zadlužená až až.
Pro mě poslední kapka byla, když chtěla půjčit na paušál aby ji nevypli, tak sem jí ty peníze dala ale vlezly sme do Tesca a ona to tam nechala skoro všechno, že teda neva, že ji vypnou. Přitom kupovala takový kraviny
Byl povánoční výprodej ozdob, jako nemít prachy ale koupit 2 vánoční stromky, kolekce… a nejlepší DVD nebo CD a pak ti napíše, že je to o ničem ale to DVD stálo třeba litr.
Pro tebe nejlepší rada nech ji padnout na ústa a neřešit.
@Anonymní píše:
Ahoj, důkladně jsem si pročetla vaše komentáře a otevřeli mi oči. Asi jsem potřebovala i z venčí slyšet, ať se na to už vydlabu. Což já sama vím. No, taky bude nejlepší když s ní přeruším kontakt. Na čas třeba. No tvrdila že tenhle měsíc zaplatila dluhy, jinak by vyšla dobře. Ale sorry, mě už to fakt nebaví. Aspoň kvůli tej malej, jestli za měsíc bude stejná situace, asi to fakt někam nahlásím, aby ji pomohli. Malou netýrá, její matka má papíry na hlavu. Já si uvědomuji že peníze nedostanu, jak říkám, koukala jsem na tu dceru, krmila jsem jí a ne kámošku, ona ať si dá klidně suchej rohlík. Vím byla jsem až moc hodná a tedy i blbá. Blíží se Vanoce, ať nečeká že ji s tím pomohu. Myslím stromek, výzdoba atd. Tp mě normálně dostalo jak tvrdila: chci aby malá měla stejně pěkné vánoce, jako měla narozeniny ( no já nevím ale hlavní je aby měla co jíst!! ) no jo, jenže ty narozeniny, tu oslavu, že ji vůbec mohla objednat dort, jsem ji platila já.. no každopádně, dám tomu čas a pak ji nějak naznačím, že takhle to dál nejde. Ještě jednou díky
Šla bych na OSPOD, co nejdříve.
Oni stejně jí max. budou dělat dohled, ten potřebuje, nezvládá se postarat, je fin. negramotná, kdoví, co jí ještě napadne.
Co babička, nepomohla by?
Co znamená, že má „papíry na hlavu“?
Má ID aebo i opatrovníka?
Ostatní by ji nepomohli? Nějaká charita? Ať zkusí všechno.
Příspěvek upraven 23.11.22 v 10:27
@free333 píše: Šla bych na OSPOD, co nejdříve.Oni stejně jí max. budou dělat dohled, ten potřebuje, nezvládá se postarat, je fin. negramotná, kdoví, co jí ještě napadne.
Co babička, nepomohla by?
Co znamená, že má „papíry na hlavu“?
Má ID aebo i opatrovníka?
Její máma má Id, ale je hrozně sobecká, a má dceru 10 let ( nedivím se že jí nechce pomáhat ) má taky práce dost. Babička jedna žije 40 km daleko a ta druhá v Brně. Musím jen dát dohromady, jak tomu Ospodu napsat. Děkuji.
@Anonymní píše:
Její máma má Id, ale je hrozně sobecká, a má dceru 10 let ( nedivím se že jí nechce pomáhat ) má taky práce dost. Babička jedna žije 40 km daleko a ta druhá v Brně. Musím jen dát dohromady, jak tomu Ospodu napsat. Děkuji.
Oni tedy mají nějakou psych. nemoc v rodině, kamarádka nejspíš není ani schopna to zvládnout, jak to tak vypadá.
Ona se léčí u psychiatra?
@Anonymní píše:
pronájem jsem ji hledala v době, kdy žila sama a platila těch 16k. Ale jelikož se nastěhovala zpátky k němu, nic ji hledat nebudu. Hele, ten na ně totálně dlabal, to je nevyspělec. A sám má ještě dvě děti.
ta bude brzo těhotná ![]()
@Anonymní píše: Mám kamarádku a ta má … 2letou holčičku. … Chápete to??
Trpíš spasitelským syndromem. Myslíš si, že musíš napravovat životy lidí okolo Tebe. Nežiješ svůj vlastní život, nestaráš se o své vlastní štěstí.
Ženy tohoto typu bývají společenské, ale bez partnera a bezdětné. Protože s partnerem a s dětmi by je přešly roupy a přestaly by strkat nos do cizích věcí.
Je směšné že většina odpovědí se soustředuje na zcela zástupný problém - na tu nepoučitelnou kamarádku, na její dítě, na její stále opakované chyby. Takové „rady“ jsou Ti na prd. Ty se hlavně přestaň dojímat nad cizím osudem. Přestaň utíkat z reality. Přestaň se snažit prožívat cizí život.
Jsi tak naivní, až mi tady v kanclu vedle bouchaj dveře z teho. Máš zodpovědnost za sebe a svou rodinu, pomohla jsi dost, šancí měla kamarádka taky dost. Tohle není kamarádka, to je pijavice a ty jsi hloupá, žes to ještě neprokoukla.
Ježíš, ty jsi trubka.
Problém máš ty, ne kamarádka. Ona našla super poklad tak ho používá. Proč by něco platila, když to zaplatíš ty? Nebuď blbá. Ani není důvod volat ospod, to dítě zaopatřené bude, nasaje se někam jinam.
@Tala20 píše:
Zakladatelko, problém nemá Tvoje kamarádka. Ten problém máš Ty.Trpíš spasitelským syndromem. Myslíš si, že musíš napravovat životy lidí okolo Tebe. Nežiješ svůj vlastní život, nestaráš se o své vlastní štěstí.
Ženy tohoto typu bývají společenské, ale bez partnera a bezdětné. Protože s partnerem a s dětmi by je přešly roupy a přestaly by strkat nos do cizích věcí.
Je směšné že většina odpovědí se soustředuje na zcela zástupný problém - na tu nepoučitelnou kamarádku, na její dítě, na její stále opakované chyby. Takové „rady“ jsou Ti na prd. Ty se hlavně přestaň dojímat nad cizím osudem. Přestaň utíkat z reality. Přestaň se snažit prožívat cizí život.
S tím až na pár výjimek souhlasím. Taky mám z toho pocit, že zakladatelka řeší problémy cizích lidí a měla by se zaměřit na svoje problémy, svůj život.
Finančně ji nepomáhám několik měsíců, a ani to nemám v plánu. Aktuální situace. Poslala mi kolik má na účtě a ve mě se něco pohlo: Rozum. Říkám si: Okey, a co já s tím? Je to smutný ale tak má chlapa. Říkám ji ať poprosí někoho kdo by ji půjčil, její odpověď: nechci, nechci, ono to nějak půjde, ( jo to určitě ) Bavit se s ní chci dál, ale peníze jsou prostě moje. A ještě jednou díky všem za komenty, potřebovala jsem nestranný názor ![]()
@Kipa22 píše:
Tak napiš anonymně a odešli to odněkud z její blízkosti. A dceru jí jentak bezdůvodně nevemou. Pokud jí dceru vemou, bude to mít důvod a zřejmě jí jinde bude líp.
Uvedomuješ si, co tu píšeš???
![]()
@Anonymní píše:
Finančně ji nepomáhám několik měsíců, a ani to nemám v plánu. Aktuální situace. Poslala mi kolik má na účtě a ve mě se něco pohlo: Rozum. Říkám si: Okey, a co já s tím? Je to smutný ale tak má chlapa. Říkám ji ať poprosí někoho kdo by ji půjčil, její odpověď: nechci, nechci, ono to nějak půjde, ( jo to určitě ) Bavit se s ní chci dál, ale peníze jsou prostě moje. A ještě jednou díky všem za komenty, potřebovala jsem nestranný názor
Nějaké nahlášení úřadům ať Tě ani nenapadne. Uvědomuješ si, co bys způsobila? Nech ji být a žít po svém a starej se o sebe.
@Cimada píše:
Nějaké nahlášení úřadům ať Tě ani nenapadne. Uvědomuješ si, co bys způsobila? Nech ji být a žít po svém a starej se o sebe.
ne žádný strach, nejdu do všeho hned po hlavě a fakt jsem myslela. Žádné nahlašování nebude. To bych ji nemohla udělat.