Nevím jak kamarádce pomoci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
23.11.22 05:16
@Anonymní píše:
Děti nemám a aspoň rok- dva neplanujeme. Toho ospodu se bojím, co když ji dceru vezmou a ona zjistí, že jsem je kontaktovala já.

Tohle nedělej. Dceru tyra? Netyra. Spíš ji nech v tom vymachat rypak, ona pochopí, že musí počítat, aby vyšla. A nebo půjde do té práce.
Spíš dávala rady typu najdi levnější nájem, pošli muže do práce, zajdi na ÚP a zjisti, na co máš nárok.
Zneužívá tve pomoci a nemotivuje ji to pořádně zabrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
23.11.22 06:23

Myslím si, že v tomto případě bude nejlepší, aby byl OSPOD zkontaktován. Pokud by kamarádce dceru odebrali, měla by šanci najít si práci a dát se finančně do kupy. Nikde není psáno, že by pak dceru nemohla dostat zpět do péče. Jestliže by i tuto šanci propásla, pak je to skutečně ztracený případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
23.11.22 06:27
@Ju21na píše:
Myslím si, že v tomto případě bude nejlepší, aby byl OSPOD zkontaktován. Pokud by kamarádce dceru odebrali, měla by šanci najít si práci a dát se finančně do kupy. Nikde není psáno, že by pak dceru nemohla dostat zpět do péče. Jestliže by i tuto šanci propásla, pak je to skutečně ztracený případ.
Šikana a diskriminace dlužníků. To neprojde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
23.11.22 06:32
@Ju21na píše:

To je snad přehnané, proboha! Odebírat dítě matce, protože je finančně negramotná? Co to dítě komu udělalo? Umíte si to vubec predstavit? :roll:

• Citovat
  • Upravit
15995
23.11.22 06:41
@Aleriga píše:
To je snad přehnané, proboha! Odebírat dítě matce, protože je finančně negramotná? Co to dítě komu udělalo? Umíte si to vubec predstavit? :roll:

A aby nemelo co jist, to si to dite zaslouzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
23.11.22 06:43

Jak ji pomoct? Jednoduse - nech ji, at si nabije hubu. Tim, ze hazis penize do kanalu (ano, nic jineho celou dobu nedelas), tak ji akorat udrzujes v tom, aby timhle stylem pokracovala.
Vyuzij toho, ze te nemuze vydirat osobne, kdyz bydli tak daleko a zij si svuj zivot. Pokud by o to stala, pomoct si necha. Tohle neni pratelstvi, tohle je jednostranne vyuzivani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
23.11.22 06:49
@beruska9 píše:
A aby nemelo co jist, to si to dite zaslouzi?

Dítě nemá, co jíst? Dítě se, naštěstí, neodebírá jen tak. A máma je pro dítě důležitější než materiální zabezpečení.

• Citovat
  • Upravit
1222
23.11.22 07:17
@Aleriga píše:
To je snad přehnané, proboha! Odebírat dítě matce, protože je finančně negramotná? Co to dítě komu udělalo? Umíte si to vubec predstavit? :roll: [/cita
@Aleriga píše:
To je snad přehnané, proboha! Odebírat dítě matce, protože je finančně negramotná? Co to dítě komu udělalo? Umíte si to vubec predstavit? :roll:

Jelikož se v této problematice pohybuji, představit si to dokážu. A věřte mi, že pokud to dítě opravdu nemá co na sebe, jíst, nemá kde složit hlavu, tak se skutečně může na čas odebrat. A záleží jen a jen na přístupu rodičů, jak se k tomu postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
23.11.22 07:50
@Ju21na píše:

A myslíš vůbec na to dítě, jaké z toho může mít trauma, že ji sebraly od mámy, bude někde v klokánku, nebo bůhví kde..
Matka ať raději zajde do nějaké potravinové banky, nebo se prostě překoná a požádá rodinu, přece nenechá dítě o hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
23.11.22 07:52

Nezlob se na mě, ale ty seš blbá, jak daleko vidíš. :roll:
Vys.er se na ni. Zablokovat, nereagovat … Ať si žije jak umí.
Tvýmu chlapovi se nedivím, udělal rozumnou věc, že to zakázal do takové husy cpát další prachy.
A tu sociálku bych obeznámila se situací sama. Ať je pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
23.11.22 07:55
@Aleriga píše:
Dítě nemá, co jíst? Dítě se, naštěstí, neodebírá jen tak. A máma je pro dítě důležitější než materiální zabezpečení.

Né, materiální zabezpečení není vůbec důležité! Že dítě nemá co jíst taky není důležité. Ono se děťátko napapá lásky…. :roll:

Za tohle jí děcko bohužel jen tak skutečně neodeberou. Ale pod jistým dohledem by být měla, když sama není dostatečně schopná se postarat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27895
23.11.22 07:59

To v akej je situácii nepriamo podporuješ I ty. Ona vie že sa starať nemusí, že pomôžeš. Už si jej dala veľa šancí, nechaj nech je nútená si pomôcť sama. Keď pomoc nebude od teba prichádzať, bude nútená niečo robiť. A dieťa jej nezoberie bez vážnej príčiny, v záujme dieťaťa je ostať v biologickej rodine. Skôr to vidím, že ju bude socialka navštevovať a jedlo nosiť charita. Ale snáď ju to aspoň trochu nakopne, ak nie, už jej nie je pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
23.11.22 08:03
@Šmoulice píše:
Né, materiální zabezpečení není vůbec důležité! Že dítě nemá co jíst taky není důležité. Ono se děťátko napapá lásky…. :roll:Za tohle jí děcko bohužel jen tak skutečně neodeberou. Ale pod jistým dohledem by být měla, když sama není dostatečně schopná se postarat. :roll:

Pod dohledem, to by bylo naprosto na místě, souhlas. Ale odebírat dítěti mámu kvůli penězům?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.22 08:04

Ano, mám podobnou zkušenost. Kamarádka má dceru sice už starší, ale je to stejný případ. Nasypala jsem do ní dost peněz, jinak by skončily na ulici, s tím, že mi to bude postupně splácet. No, už je to pár let a neviděla jsem ani korunu. Když se připomenu, tak se začne vymlouvat, jak je teď těžká situace a že „příští měsíc už určitě něco pošle“. A pak zase ticho po pěšině, pořád dokola. Samotné by se mi teď peníze dost hodily, ale smiřuju se s tím, že jsem prostě byla blbá a nic z ní nedostanu.

Nakonec se odstěhovala přes půl republiky, takže už se ani nevídáme. Jen sleduju, jak si každou chvíli přidává na sociální sítě fotky z chlastaček, výletů s kamarády, oslav… Protože na to (a na cigarety) samozřejmě peníze vždycky jsou.

Na tohle žádná rada ani pomoc není. Já se aspoň poučila a doufám, že ty taky. Vykašli se na ni úplně, kontakt omez na minimum a přestaň se za ni cítit zodpovědná. Jestli jí dceru seberou, tak už to musí mít vážný důvod a jí možná bude i líp. Protože jestli převezme tyhle vzory z dětství, dost pravděpodobně v dospělosti skončí stejně.

• Citovat
  • Upravit
531
23.11.22 08:05

Promiň, ale tvoje kamarádka si z tebou slušně vytírá zadek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová