Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosím Anonym.Ahojky děvčata, tohle je má první založená diskuze ( ze zoufalství ) tak snad bude správně napsaná a pochopená. Asi než pro rady si jdu pro podobné zkušenosti protože poznáte, že tady v tomto případě pomoci nelze. A také se chci vypsat.
Mám kamarádku a ta má 2letou holčičku. Upletla si ji s člověkem co na ní po porodu kašlal, neustále byl pryč a doma ji nenechával peníze na jídlo ( kdykoliv jsem přijela k ní vlakem, nechala jsem ji peníze na jídlo, bydlí 200km daleko pro představu ), no prostě vztah šel do háje, ona si nabrnkla jiného a šli do pronájmu za 16k, s tím že se ona spoléhala na to, že to budou dávat když na to budou dva.. Jenže další blbost, vykašlal se na ní, ona ten byt napsala na sebe a teď jen z příspěvkami, rodičákem platila 16.000- nájem, zkrátka kazdý měsíc jsem ji musela dávat peníze na jídlo, protože ji nezbylo po zaplacení nájmu, mobilu NIC! Podotýkám že já sama mám výdaje, děláme rekonstrukci a jsem totálně vyšťavená. Tak mi přitel vysloveně zakázal jí dál finančně pomáhat, nedívím se mu, protože ona neumí hospodařit s penězmi, a je to takovej typ že chce všechno hned a aby to bylo krásný. Např. sháněla oblečení pro dceru. Tak jsem ji poslala odkaz že paní dá věci zadarmo. Její odpověď: jenže tam jsou modré tepláčky a zelená mikina. To ne! Tak jako promiňte, ale kdyby moje dítě mělo být bez oblečení, tak beru všechno! Nebo jsem ji poradila: bydli u mamky i když taky není svatá než si najdeš levnější pronájem. : né, ona by mě peskovala, hlavně že jí byla dobrá aby jí pohlidala dceru. Okey, komu není rady tomu není pomoci. Aktuální situace. S otcem její dcery se teď dala dohromady, a nastěhovala se k němu. Předchozímu majiteli ( ten byt za 16k ) zaplatila 32k dluh, mimichodem 11k jsen ji dala, a na účtě má 5 kc, a doma žádné jídlo. Oba bez práce, sousedy otravovat nechce ( nesnáší je ) matku a vůbec rodinu take ne, nebaví se s nima, jeden známý ji poslal 700 kč, no jo, jenže já nevím jestli je fakt tak blbá, ale místo toho, aby nakoupila zásoby jídel aby mohla navařovat, tak zaplatila paušál, pečivo a má prd. A já teď fakt samou radostí nevím, co s tím. Já aktuálně na účtu také nic nemám, ale doma máme jídla dost. Přemýšlím že jí to jídlo pošlu, nebo dovezu ( ale legálně budu moci řídit až přístí týden ( a ona dostane už rodičák) takže to taky moc neřeší. Můj přitel má teď tři zadnice starostí dost a nechci ho otravovat aby někam jel odvezt jídlo. Doma má jenom brambory a rýži, ani ty ubohý vejce nemá!!! Ani mouky! Jak jsem zmínila, nikoho v okolí prosit nechce. Jsem z toho naprášky.![]()
Já se jen obávam toho, aby jí dceru neodebrala sociálka. Protože když si člověk musí půjčovat na jídlo, to je vrchol všeho. Já jí pomáhám co to jde ale také nezmůžu všechno. U nich je školka od 1 roku, také jí to nevyšlo, nechtěli vzít její dceru. AŽ po novém roce. Teď odepisovala na práci tak doufejme že jí to vyjde…Také jsem ji našla levné pronájmy tady u nás, nabídla ji že ji malou budu hlídat- nechce. Sakra ona je v nouzi a ještě si bude vybírat??? Chápete to?? No pronájmy u nás už jsou pryč tak smůla a u nás bydlet nemůže. Jsme zatím v pronájmu a majitel to nedovolí. Zažily jste taky podobnou situaci? Já nechci o ni mluvit zle, to ne, jen fakt nevím jak ji pomoci a přítel také ne. opravdu nevím co dělat.
2 rOKy si každý měsíc ztěžuje že nemají co do pusy, tak mi řeknete jestli je tohle normální.
![]()
Ani halíř ji už nedávej, máš svoji rodinu, svoje starosti
@GabinkaCh píše:
Ani halíř ji už nedávej, máš svoji rodinu, svoje starosti
Několik měsíců ji už finančně nepomáhám. Nechci se nechat vyšťavit.
@Anonymní píše:
Několik měsíců ji už finančně nepomáhám. Nechci se nechat vyšťavit.
No ano, děláš dobře