Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nikdy mě nenapadlo že bych tohle někdy rozebírala a řešila někde na netu. Připadám si jako „jeho máma“.
Můj chlap má nového kolegu cca půl roku. Je to starý dědek, stali se přáteli.
Normálně vůbec neresim s kym se muj chlap kamaradí, ale tohle… zaregistrovala jsem absolutní změnu chování. Pořád slyším on to a tohle a to a tohle - mluví o něm jak o své druhé ženě - to je ještě dobrý jenže se od něj učí jeho chování. Přebírá jeho moudra hlavně ohledně ženskejch, názorů a chování. Doma mi vypráví jakej ten člověk je.
Starouš má úchylný kecy na babi tak om má taky, nechutný kecy a rýmovačky, hrůza. On mu snad ten dědek rve do hlavy i různý názory jakože ženský se musí střídat a že mu taky věrná stejně nejsem apod.
Kdyby jste viděli jaký hrozný kecy a názory doma má, jak laxně k tomu přistupuje a já samozřejmě vím co se děje neboť za 8 let ho znám. Jako haló? Tohle je muj chlap?… Nepoznavam…
Mě to tak sere. Nejradši bych mu jednu natáhla ať si jde bydlet s ním a spolu si třeba balej celej okres. Je mi z něj zleTak nejak nevim co delat. Jsem na rodicaku, financne zavisla spise muži, dva čoklové do toho, docela si pripadam jako ve vezeni a bez mozností protoze se nemuzu ani na ten blbej vikend nekam zdejchnout:
Proč nemůžeš? S chlapem si promluv, jestli mu přide normální, přebírat cizí názory a aplikovat to na tebe, tak si tedy asi už nemáte co říct. Jemu to přijde normální? Takhle otočit, a chovat se jako pako?
Panebože, ti chlapi. Neslyším tohle poprvé.. Jednou jsem dostala radu -,,Vybírej si muže podle jeho kamarádů, protože jak se chovají oni, se bez tebe chová i on"..
Normálně bych si s nim v klidu sedla a řekla svoje pocity. Snad mu dojde, že ty jsi víc než nějaký děda.. ![]()
Já bych řekla, že ho to časem přejde. Pouštěla bych to jedním uchem tam a druhým ven. A na víkend bych se klidně zdejchla natošup.
No a řekla jsi mu to co ti vadí? Proč by jsi nemohla někam vypadnout. Jsou to i jeho děti/dítě tak se postará on.
Řekla bych mu, že se chová jak puberťák, co se přidal do deb*ilní partičky, a že jestli si ve čtyřiceti (nebo kolik mu je) nechá od nějakýho starýho dědka rvát do hlavy moudra, tak je mi ho vlastně líto a s dědkem se můžou vzít za ruce a skočit spolu do žumpy.
Starouš je sám? Asi bych se muže zeptala, jestli tak chce taky skončit, jako ouchyl, co už má jen blbý řeči na ženský, protože na nic jinýho se nezmůže ![]()
A možná přihodit, že jestli roupama neví coby, tak se může zapojit víc doma.
To, že si doma připadáš jak v domácím vězení je druhá věc, to bych si zařídila jako úplně první.
@Anonymní píše:
Nikdy mě nenapadlo že bych tohle někdy rozebírala a řešila někde na netu. Připadám si jako „jeho máma“.
Normálně vůbec neresim s kym se muj chlap kamaradí, ale tohle… zaregistrovala jsem absolutní změnu chování. Pořád slyším on to a tohle a to a tohle - mluví o něm jak o své druhé ženě - to je ještě dobrý jenže se od něj učí jeho chování. Přebírá jeho moudra hlavně ohledně ženskejch, názorů a chování. Doma mi vypráví jakej ten člověk je.
Starouš má úchylný kecy na babi tak om má taky, nechutný kecy a rýmovačky, hrůza. On mu snad ten dědek rve do hlavy i různý názory jakože ženský se musí střídat a že mu taky věrná stejně nejsem apod.
Kdyby jste viděli jaký hrozný kecy a názory doma má, jak laxně k tomu přistupuje a já samozřejmě vím co se děje neboť za 8 let ho znám. Jako haló? Tohle je muj chlap?… Nepoznavam…
Mě to tak sere. Nejradši bych mu jednu natáhla ať si jde bydlet s ním a spolu si třeba balej celej okres. Je mi z něj zleTak nejak nevim co delat. Jsem na rodicaku, financne zavisla spise muži, dva čoklové do toho, docela si pripadam jako ve vezeni a bez mozností protoze se nemuzu ani na ten blbej vikend nekam zdejchnout
Měla bys sakra rychle začít dělat něco, abys na chlapovi finančně závislá nebyla.
Protože fakt nikdy nevíš, že ….
A proč bys jako nemohla vypadnout na víkend? Dítě snad má i tatínka, ne? Oznámila bych mu, že mám svůj program a ať se zařídí jak chce ….
Milému panovi bych řekla, co si o něm myslím a s manželem bych si vážně promluvila s tím, že tohle nemíním tolerovat. Sbalila bych dítě a na týden vypadla nebo ještě líp, dítě nechala doma a odjela na víkend sama. Není jediný důvod, proč bys nemohla.
@arinecka Já mu to řekla, ale jeho baví že se rozčiluju a že podle něj žárlím. On si totiž s tím kolegou uzavřel sázku, že si bude psát s kolegyní
jenže můj chlap takový nikdy nebyl a přišla jsem na to za dva týdny a všechno mi v přistižení vyblil. Dodnes to používá proti mě a zvyšuje si tím ego - rozuměj líbí se mu moje žárlivost… To mi normalne odkejval.
Když jsem v klidu tak to „vtipně“ vytahuje. Já už na to ale házím bobek a tak mi včera dokonce řekl „kdo ví co tu delas kdyz nejsem doma a tam mu zavolam, ze se vrati v tolik a tolik, aby se nepotkali ve dverich“ otocil se, prestal rejpat a usnul, pak jeste zahlasil „me to je jedno“
![]()
Pro me je to hrozna zmena, protoze fakt nepoznavam tohle chovani. ![]()
Fuj, takovýhle nechutný dedky, co mají pocit, ze sezrali veškerou moudrost světa, nesnáším. Co na nem ten tvůj chlap vidí, ze má potřebu se s nim kamaradit? Nenapadá tě nějaký důvod?
Nechceš ho nějak zkusit dat do kontaktu s nějakým starším normálním kamosem, třeba přes jeho partnerku, kterou znáš? Ze byste sli někam ve čtyřech a tak?
@terien píše:
Milému panovi bych řekla, co si o něm myslím a s manželem bych si vážně promluvila s tím, že tohle nemíním tolerovat. Sbalila bych dítě a na týden vypadla nebo ještě líp, dítě nechala doma a odjela na víkend sama. Není jediný důvod, proč bys nemohla.
A bude za trapku roku, co peskuje manželovo kámoše. To bych neděĺala.
@Anonymní píše:
Mě to tak sere. Nejradši bych mu jednu natáhla ať si jde bydlet s ním a spolu si třeba balej celej okres. Je mi z něj zleTak nejak nevim co delat. Jsem na rodicaku, financne zavisla spise muži, dva čoklové do toho, docela si pripadam jako ve vezeni a bez mozností protoze se nemuzu ani na ten blbej vikend nekam zdejchnout
No to je potíž. Jestli ho začal brát jako „mentora“ a cení si jeho názorů, tak je může přebírat včetně životního přístupu.
Starouš asi nebude zase tak originální, takže bych na Tvém místě zagooglil, odkud ty kecy a rýmovačky jsou, a dál podle toho.
Třeba jestli je to něco z redpill, tak bych nezkoušel vyvracet, že to je blbost (to bych fakt nezkoušel
), ale že on má doma výjimku, tak ať to neposírá. ![]()
Nebo jestli je to prostě obecně, tak mu vysvětli, že starouš zřejmě potřebuje kámoše, který na tom bude stejně blbě jako on. ![]()
@lucad77 píše:
A bude za trapku roku, co peskuje manželovo kámoše. To bych neděĺala.
Hm, to by mi tak trhalo žíly, co si tenhle plesnivy dedek o mě myslí ![]()
@Anonymní píše:
@arinecka Já mu to řekla, ale jeho baví že se rozčiluju a že podle něj žárlím. On si totiž s tím kolegou uzavřel sázku, že si bude psát s kolegyní: jenže můj chlap takový nikdy nebyl a přišla jsem na to za dva týdny a všechno mi v přistižení vyblil. Dodnes to používá proti mě a zvyšuje si tím ego - rozuměj líbí se mu moje žárlivost… To mi normalne odkejval.
Když jsem v klidu tak to „vtipně“ vytahuje. Já už na to ale házím bobek a tak mi včera dokonce řekl „kdo ví co tu delas kdyz nejsem doma a tam mu zavolam, ze se vrati v tolik a tolik, aby se nepotkali ve dverich“ otocil se, prestal rejpat a usnul, pak jeste zahlasil „me to je jedno“![]()
Pro me je to hrozna zmena, protoze fakt nepoznavam tohle chovani.
Hm, já bych ho poslala do zadele, atˇsi jde zvyšovat sebevědomí někam jinam. On se vsadil s kolegou, že si bude psát s kolegyní? Tak to už je síla. Zeptej se ho, jak má kolega velký byt, že se k němu co nevidět nastěhuje. Na takový blbý hlody bych neměla náladu, čas a ani energii ![]()
@terien Dítě je na mě závislý. To bych mu nemohla udělat. Psi taky. Tohle je zrovna těžký. Ale začala jsem s tím, že mu dítě nechávám večer a jdu s kamarádkou nebo courat se psama.
Evidentně se mu moje courání po nocích nelíbí, ale to je jeho problém nemá dělat kraviny.
Bohužel jsem byla asi moc hodná ženská.

Mě to tak sere. Nejradši bych mu jednu natáhla ať si jde bydlet s ním a spolu si třeba balej celej okres. Je mi z něj zle
Tak nejak nevim co delat. Jsem na rodicaku, financne zavisla spise muži, dva čoklové do toho, docela si pripadam jako ve vezeni a bez mozností protoze se nemuzu ani na ten blbej vikend nekam zdejchnout