Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
Podle mě největší hovadina je mýtus, že všichni chlapi jen myslí na šuk a nic jiného. Možná se to týká nějaké části mužů, ale dost jich má i jiné zájmypředstav si.
Ne, nic takového jsem neřekl. Říkám jen, že dlouhodobý nezájem není běžný. Většina chlapů sex neodmítá, ba aktivně vyhledává. A ano, máme hromadu jiných zájmů ![]()
@Mango_Lassi píše:
Obávám se, že nemůžeš zde psát za všechny chlapy. Důvod, proč můj sem tam nechce sex je ten, že prostě se moc zahloubá do práce. Nad ní intenzivně přemýšlí, to vynechá oběd nebo večeři apod. Dokonce se v noci probudí a vymýšlí, jak řešit nějaký pracovní problém. Takže logicky sex se mu tam už nevejde.
Klíč je v sousloví “sem tam”. Ano, sem tam je to normální. Pořád nebo většinou normální (běžné) není a většinou je za tím něco jiného než únava či jiné “zástupné” problémy.
@akavi píše:
Ono je je to leckdy problém u těch pracujících hodně hodin denně, že mají při volnu problém vypnout. A pokud na to nasedne naštvanej a péčí o dvě malé děti přetaženej protějšek, tak se to cyklí, jsou naštvaní a frustrovaní všichni, včetně dětí, které pak více zlobí, ty jsi vytočená a už to jede. Navíc tedy jste museli mít děti docela brzy po seznámení, případně brzy po sobě, měli jste vůvec čas být se sebou sami a poznat se? Nebo jste ve fázi „milujeme se a zvládneme všechno, růžový obláček, voe“ hned husli do rodičovství? Možná jsi jen vyhořelá z toho všeho. Otázka je, jestli by ti život samoživotelky se dvěma dětmi pomohl ke spokojenosti.
8 hodin pracuje. Ano děti jsme měli brzy, prijde mi že se poznáváme bohužel až teď
Vyhořela to asi jsem? děti zlobí a jsou extrémně živé, po celém dni toho mám plné zuby, ano přiznám že jsem někdy nepříjemná, ale jinak si myslím ze funguji normálně a v klidu, bohužel manžel je ten typ kterému je všechno jedno, většinou nezájem. Těžko říct, asi nepomohl, ale nějak nevím jak z toho ven i když jsem se snažila dávat tomu šanci, snažit se přeci musí oba ne jen jeden
@Anonymní píše:
8 hodin pracuje. Ano děti jsme měli brzy, prijde mi že se poznáváme bohužel až teďVyhořela to asi jsem? děti zlobí a jsou extrémně živé, po celém dni toho mám plné zuby, ano přiznám že jsem někdy nepříjemná, ale jinak si myslím ze funguji normálně a v klidu, bohužel manžel je ten typ kterému je všechno jedno, většinou nezájem. Těžko říct, asi nepomohl, ale nějak nevím jak z toho ven i když jsem se snažila dávat tomu šanci, snažit se přeci musí oba ne jen jeden
Vzdyt píšeš, že je celý den v práci
Tak 8 hodin není celý den.
Jestli jsi naštvaná z dětí a z něj a on je k tomu flegmouš, tak prostě třeba chce jen klid a nic neřešit.
Snažit se mají oba, ale je dost možný, že je taky vyhořelý. Třeba je vyhořelý celý ten vztah z toho, jak jste vyhořelí vy dva a nikdo z vás nemá sílu a motivaci s tím něco dělat.
@Mango_Lassi píše: Že jo. Sexy prádlo je number one v naší hitparádě.
Vždy čekám, za jak dlouho to přijde ![]()
@akavi píše:
Vzdyt píšeš, že je celý den v práciTak 8 hodin není celý den.
Jestli jsi naštvaná z dětí a z něj a on je k tomu flegmouš, tak prostě třeba chce jen klid a nic neřešit.
Snažit se mají oba, ale je dost možný, že je taky vyhořelý. Třeba je vyhořelý celý ten vztah z toho, jak jste vyhořelí vy dva a nikdo z vás nemá sílu a motivaci s tím něco dělat.
Odejde v půl sedmé, vrací se v půl 6,pro mě to je vpodstate „celý“ den🤷♀️když děti už jsou obstarane večer.
Jak jsem již psala, všechno jsem m7 řekla, chtěla jsem to probrat, bez zájmu, dokud bych neudělala radikální řešení nebude nic dělat a řešit 🤷♀️
@Anonymní píše:
Též to nechápu. Je samozřejme že milenku neprizna, kdyby nějaká byla, těžko říct. V našem vztahu jsme byla většinou ja kdo chtěl sex, vlastně vpodstatě pořád jen já. Nějakou dobu se to vydržet dá, ale tohle už je moc, mám svoje potřeby, když se o tom chci s manželem bavit, většinou me odvětí jedním slovem. Nevěřím že by milenku měl, z prace chodí pořád stejně, o víkendu je doma, telefon mu nepipa, nic neschovava. Když jsme se ptala jestli je problém ve mě, jestli ho ještě pritahuju, rekl ze jo, ale to je tak všechno
Tak to ti mohlo být dost divne hned, když sex vlastně nechtěl nikdy.
@Anonymní píše:
Odejde v půl sedmé, vrací se v půl 6,pro mě to je vpodstate „celý“ den🤷♀️když děti už jsou obstarane večer.
Jak jsem již psala, všechno jsem m7 řekla, chtěla jsem to probrat, bez zájmu, dokud bych neudělala radikální řešení nebude nic dělat a řešit 🤷♀️
To ale není 8 hodin, ale 11
Jestliže dojíždí, tak je to taky určitým způsobem stres.
A jak jsi mu to podala? Ono spousta chlapů nějak není schopna pobírat takové to „konfliktní“ řešení, kdy štěkáš a on má poslouchat. Prostě určitou frekvenci hlasu blbě vnímají. Já jsem v jisté době psala e - maily, protože jsem nebyla schopná být v klidu a bylo to o tom, že mě nechal se vyštěkat a stejně nevěděl, co jsem mu chtěla sdělit, protože byl vyděšenej z toho, že na něj řvu (většinou jsem klidná).
@Anonymní píše:
Zkusila si, vůbec si ho nevšímat? Nedělat něco na co je zvyklý, aby ho to vytrhlo z letargie? Jak jsou velké děti?
@Venetia píše:
Tak to ti mohlo být dost divne hned, když sex vlastně nechtěl nikdy.
Myslela jsem to tak, ze iniciativni jsem většinou byla ja, předtím jsem to asi tak nevnímala, nevím,,ted se to nakupilo a je to jedno z druhým.
@akavi píše:
To ale není 8 hodin, ale 11Jestliže dojíždí, tak je to taky určitým způsobem stres.
A jak jsi mu to podala? Ono spousta chlapů nějak není schopna pobírat takové to „konfliktní“ řešení, kdy štěkáš a on má poslouchat. Prostě určitou frekvenci hlasu blbě vnímají. Já jsem v jisté době psala e - maily, protože jsem nebyla schopná být v klidu a bylo to o tom, že mě nechal se vyštěkat a stejně nevěděl, co jsem mu chtěla sdělit, protože byl vyděšenej z toho, že na něj řvu (většinou jsem klidná).
podám to v klidu, ze si chci promluvit jestli to můžeme probrat, když mi pokaždé řekne, že nemá co probírat, tak mě to jaksi naštve. To to mám pořád zkoušet? Udivuje mě jak všichni tu vpodstate svádí vinu na „mě“ ![]()
@Anonymní píše:
Myslela jsem to tak, ze iniciativni jsem většinou byla ja, předtím jsem to asi tak nevnímala, nevím,,ted se to nakupilo a je to jedno z druhým.
a když se ho zeptáš jestli mu sex nechybí? To nemá potřebu? Musíš vědět sama jaký vztah k sexu má. Rozhodně bych kolem něj neskákala. Tohle bych dlouho nevydržela ![]()
@Julča001 píše:
Tady na emiminu ho nechce skoro žádnej, to mají všichni milenku?
Tolik volnych milenek urcite neni.
Neco ty zenske delaji blbe, kdyz s nima jejich chlap nechce sex…
@Chytrak píše:
Tolik volnych milenek urcite neni.
Neco ty zenske delaji blbe, kdyz s nima jejich chlap nechce sex…
asi špatný výběr partnera ![]()