Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky chtěla bych se zeptat, ve 37tt mi dělali test na streptokoka a vyšel negativní..
Nyní jsem 38+2tt a zajímalo by mě co když budu rodit třebas za týden, můžu třeba ještě toho streptokoka chytnout? za ty 3 týdny od negativního výsledku…Mám hronej výtok ale to jsem měla i když mi dělali v 36+5tt ty stěry na streptokoka a vyšlo to kupodivu negativní
Bojím se o malou prostě…Děkuji
Ano, streptokok se muze v porodnich cestach octnout po sterech. Ale pokud nezpusobuje potize, nejake gynekologicke ci urologicke zanety, tak neni duvod se obavat.
A když mam pořád stejný výtok nažloutlý jako předtím, nemůže se něco stát..V pondělí to raději nahlasím znova ale stím mi nic neudělají ted už…s tím hrozným výtokem ![]()
@Caborina to muze byt klidne i hlenova zatka. Kdybys tam mela zanet, tak se normalne zaleci jeste pred porodem. A kdyby ti praskla voda a nic se nedeli, tak stejne dostanes po nejake dobe atb v kapacce.
Výtok je úplně normální. Streptokoka se neboj. Buď rada, že tě nebudou prolívat antibiotikama. Hlenova Zátka ma úplně jinou konzistenci. Nenech se strašit. Hlavně klid, určitě všechno dobře dopadne.
Děkuji holky, jsem vyplašena prvorodička a i když mám ted vše dobré tak si vždycky něco najdu
to jsem celá já…Prostě i když se ten test děla 36-37tt tak prostě to je pořad pak 3-4tt do porodu tak sem se bala aby se mi ten streptokok do té doby neudělal či tak…Ale všem maminkam to takto dělají a pak je nezkoumají třeba v 39tt zda ho mají či ne