Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já bych z toho teda nic nevařil ![]()
Nejchutnější? Čerstvé ještě Teplé přímo od kravičky ![]()
Ve 2 letech bych přešla už na normální stravu, naše malá měla UM ale kolem 2 roku ho přestala chtít, doktorka říkala že už ho v tomto věku stejně nepotřebuje
Taky myslím, že pokud jinak jí pestře, UM nepotřebuje a stačí mu mléčné výrobky. Jinak moje malá má skoro 2 roky a denně vypije cca 150 ml UM. Dávám jí Hipp combiotic, chuťově je celkem dobrý (např. oproti Nutrilonu).
Ve dvou letech dítě potřebuje pestrou stravu a ne umělé mléko. I když je to náhrada mateřského mléka a některé děti, včetně jednoho z mých, by se bez něj neobešly, tak je to pořád jen chemicky vyrobené.
Myslím, že už mu nebude chutnat žádné
ve 2 letech už bych se na UM vyprdla.
Po odstavu ve dvou letech jsem zadne UM nedavala.
Proc davat prumyslove zpracovanou stravu, kdyz uz muze jist kvalitne normalne.
Tak mě napadlo co zkusit normální prostě kravské mléko a rozmixovat to s banánem?
Mám mrňouska dva a půl roku a úplně to miluje ![]()
Ve 2 letech je podle mě už UM zbytečné (i když moje děti ho pily do 3 let, ale obě chtěly a byly na něm od malého věku).
Klidně bych dala čerstvé mléko. UM bych šoupla na místní skupinu na FB, jestli někdo nechce třeba za nějakou mlsku, nebo symbolickou cenu.
PS: Jako UM mi chutnal jen ten nejlevnější Sunar v modrém obalu (Original???).
Normální mléko jsem zkoušela. To si také neveme. Problém je, že se v noci kojí pomalu, co dvě hodiny. Neuklidni ho ani pití ani dudlík. Jsem úplně KO.
Chutove je nejlepsi podle me Kendamil. Je z plnotucnyho mleka a chutna celkem dobre. ![]()
@Anonymní píše:
Normální mléko jsem zkoušela. To si také neveme. Problém je, že se v noci kojí pomalu, co dvě hodiny. Neuklidni ho ani pití ani dudlík. Jsem úplně KO.
No jo no…tak tady vubec nejde ve vysledku o mleko, vyzivove, chutove, ale o kojeni…chce se proste kojit, nema chut na mliko
…jestli ti to vadi, budes ho muset proste odstavit, nic v noci nedavat, pak treba zacne pit mleko normalne..rano k snidani, pres den..hezky z hrnicku jakou soucast denniho stravovani…ale neexistuje zadne mleko, ktere by chutnalo tak skvele, ze nahradi tu psychickou potrebu kojeni ![]()
@Melodie91 Jsem z toho vyčerpaná, ale nakonec mu to stejně nedokážu odepřít.
Doufala jsem, že mu to něčím nahradím, aby to nebyla taková hysterie.
Asi uz nepujde o mlicko, ale o ten pocit mit maminku stale blizko
Zkusit mu dat treba plnotucne kravske mleko/kakao v lahvicce? Potme v noci?
A nebo proste prsa zavazat a rict, ze mlicko neni
Pravdepodobne bude hystericky zachvat, ale za par dni verim, ze uz si na prsa v noci nevzpomene.
Mám syna 2 roky, snažím se ho odstavit a nahradit mu MM UM. Vyzkoušela jsem BEBA, SUNAR obyc, SUNAR vanilkovy, Nutrilon obyc, Nutrilon vanilkovy. KENDAMIL. Nic mu nechutná. Doma se mi hromadí UM, co s tím mám dělat? Myslela jsem, že ho vypiju sama, ale nechutná to ani mě. Něco z toho uvařit?
Jaké je podle Vás nejvíc chutné mléko?