Nejde mi otěhotnět - já 34, manžel 42

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9302
6.12.23 15:03

Tak se objednejte do CARu na vyšetření. Tam vás oba proklepnou a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Helena1886
6.12.23 15:45
@Anonymní píše:
Mám za sebou x IVF, nativu, minimálek…Z těch nepočítaně pokusů bylo jedno embryo.

A změnila jsi někdy car? Někde jsou fakt děsně nešikovní. A mají zastaralé metody i zařízení… za mě top Helios Brno. Silně doporučuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.23 15:53
@Helena1886 píše:
A změnila jsi někdy car? Někde jsou fakt děsně nešikovní. A mají zastaralé metody i zařízení… za mě top Helios Brno. Silně doporučuji.

Měnila a určitě ani v jednom nehrozily zastaralé metody.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.23 15:55

A pomohl třeba některé z vás ten gynex nebo něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
2485
6.12.23 16:01
@Anonymní píše:
A pomohl třeba některé z vás ten gynex nebo něco podobného?

Co vím, tak holkám pomohla Mojžíšovka a Nosifol. Ale každý jsme individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
6.12.23 16:04
@Anonymní píše:
Mám za sebou x IVF, nativu, minimálek…Z těch nepočítaně pokusů bylo jedno embryo.

To mě moc mrzí. Máš nízké AMH? Nebo kde je problém? Dá se otěhotnět i s AMH 0. Kamarádka otěhotněla nečekaně ve 47 letech. Takže bych nic nevzdávala, jen se člověk musí obrnět trpělivostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
6.12.23 16:09
@JancaS84 píše:
Proč si děláš dítě s někým kdo už dvě děti má a každý s jinou? 8o

Je to snad ze strany zakladatelky předmětem diskuze? Souvisí to nějak s tím, že se zakladatelce nedaří počít? Asi ne že jo… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5592
6.12.23 16:12
@Karmínie píše:
On má špatné spermie. Dost možná nemá spermie dokonce žádné a jeho ex si dítě pořídila se sousedem. :D Snažit o se o dítě 2 roky, to není normální.

Lépe čti. On má ještě jedno dítě s jinou partnerkou a ta otěhotněla hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.23 16:18
@LaVida píše:
To mě moc mrzí. Máš nízké AMH? Nebo kde je problém? Dá se otěhotnět i s AMH 0. Kamarádka otěhotněla nečekaně ve 47 letech. Takže bych nic nevzdávala, jen se člověk musí obrnět trpělivostí.

Jako mám nízké AMH, ale reakce stejná ať to bylo 1,1 nebo 0,7.

• Citovat
  • Upravit
leopanda
6.12.23 22:03

.

Příspěvek upraven 06.01.25 v 14:41

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.23 23:34
@leopanda píše:
Srovnat hormony, možná málo progesteronu, jeho tvorba s věkem klesá a může dělat problémy s uhnízděním a udržením. Četla jsem, že myomy mohou souviset s nadbytkem estrogenu v těle (lékaři je řeší pomocí léčiv se syntetickými hormony), takže bych se zkusila změřit tímto směrem, protože to by mohlo znamenat pokles progesteronu v té fázi, kdy je zrovna hodně potřeba. Gynex může být fajn, ale zkusila bych taky pogooglit, jak podpořit tvrobu progesteronu a srovnat estrogen, pokud je vyšší. Je možné udělat hormonální profil, tam mi doktorka dělala 2-3. den cyklu odběr na estrogen a AMH, pak 10. - 12. den také folikulometrii a 23. den cyklu test na hladinu progesteronu. Podle toho vyvodila, jak jsem na tom v obou fázích cyklu a jestli skutečně ovuluju - tu folikolometrii jsem si pak nechala udělat i následující měsíc, abych si ověřila že folikul dozrává úspěšně v obou vaječnících (každý měsíc se střídají a moje máma měla aktivní například jen levý, někdy mohou také jeden nebo druhý vaječník vynechat) Tak třeba ti to pomůže.
Hormony se dají pozitivně ovlivňovat i stravou - některé druhy zeleniny (např. brokolice) na to mají vliv, stejně tak i negativně jako např. alkohol - zatěžuje játra a trávení a tím zhoršuje odbourávání nadměrného estrogenu z těla a ten se pak hromadí a způsobuje nerovnováhu (proto se často mluví o pozitivních účincích detoxu trávicího ústrojí jako celku). V ČR se to moc neřeší, člověk musí pátrat v zahraničí, kde se o tom více mluví mezi lékaři.

Děkuji za odpověď. Určite si to vygooglim. Já bych na tu folikulometrii musela dřív. Mám krátký cyklus 23 dní a ovuluju už 9 DC. Poznám to podle dost silných bolestí a hlenu.

Jinak tu hormonální léčbu myomu jsem měla podstoupit, protože myom rostl. Já to odmítla (před lety jsem ji už podstoupila a ty výkyvy nálad byly hrozný), tak mi bylo doporučeno vysadit antikoncepci a otěhotnět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.23 23:45
@LaVida píše:
Co vím, tak holkám pomohla Mojžíšovka a Nosifol. Ale každý jsme individuální.

Ten nosifol je lepší ten prášek do vody nebo tablety?

• Citovat
  • Upravit
2485
7.12.23 08:27
@leopanda píše:
Srovnat hormony, možná málo progesteronu, jeho tvorba s věkem klesá a může dělat problémy s uhnízděním a udržením. Četla jsem, že myomy mohou souviset s nadbytkem estrogenu v těle (lékaři je řeší pomocí léčiv se syntetickými hormony), takže bych se zkusila změřit tímto směrem, protože to by mohlo znamenat pokles progesteronu v té fázi, kdy je zrovna hodně potřeba. Gynex může být fajn, ale zkusila bych taky pogooglit, jak podpořit tvrobu progesteronu a srovnat estrogen, pokud je vyšší. Je možné udělat hormonální profil, tam mi doktorka dělala 2-3. den cyklu odběr na estrogen a AMH, pak 10. - 12. den také folikulometrii a 23. den cyklu test na hladinu progesteronu. Podle toho vyvodila, jak jsem na tom v obou fázích cyklu a jestli skutečně ovuluju - tu folikolometrii jsem si pak nechala udělat i následující měsíc, abych si ověřila že folikul dozrává úspěšně v obou vaječnících (každý měsíc se střídají a moje máma měla aktivní například jen levý, někdy mohou také jeden nebo druhý vaječník vynechat) Tak třeba ti to pomůže.
Hormony se dají pozitivně ovlivňovat i stravou - některé druhy zeleniny (např. brokolice) na to mají vliv, stejně tak i negativně jako např. alkohol - zatěžuje játra a trávení a tím zhoršuje odbourávání nadměrného estrogenu z těla a ten se pak hromadí a způsobuje nerovnováhu (proto se často mluví o pozitivních účincích detoxu trávicího ústrojí jako celku). V ČR se to moc neřeší, člověk musí pátrat v zahraničí, kde se o tom více mluví mezi lékaři.

Ahoj, jen bych tě chtěla poupravit, vaječníky se nestřídají každý měsíc. Chodím na folikumetrii skoro rok a mám aktivní taky převážně jen levý vaječník. Z něho ale ovuluji každý měsíc. I doktorem mi bylo řečeno, že se nestřídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
7.12.23 08:43
@LaVida píše:
Ahoj, jen bych tě chtěla poupravit, vaječníky se nestřídají každý měsíc. Chodím na folikumetrii skoro rok a mám aktivní taky převážně jen levý vaječník. Z něho ale ovuluji každý měsíc. I doktorem mi bylo řečeno, že se nestřídají.

Ahoj, toto mě zaujalo, chci se zeptat. Mám už jen jeden vaječník a vejcovod, druhé mi odebrali kvůli velké cystě. Dítě už mám, před pár lety jsem otěhotněla dokonce 2× po sobě napoprvé, jednou ZT, pak dcera. Teď se snažíme o druhé, zatím pár měsíců a nedaří se, začala jsem měřit BT a dělat ovu testy a podle toho mám mít ovulaci každý měsíc. Je teda pravda, že se vaječníky nestřídají? Takhle bych s jednim ovulovala jen každý druhý měsíc, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
7.12.23 09:03
@taralevoe píše:
Ahoj, toto mě zaujalo, chci se zeptat. Mám už jen jeden vaječník a vejcovod, druhé mi odebrali kvůli velké cystě. Dítě už mám, před pár lety jsem otěhotněla dokonce 2× po sobě napoprvé, jednou ZT, pak dcera. Teď se snažíme o druhé, zatím pár měsíců a nedaří se, začala jsem měřit BT a dělat ovu testy a podle toho mám mít ovulaci každý měsíc. Je teda pravda, že se vaječníky nestřídají? Takhle bych s jednim ovulovala jen každý druhý měsíc, že.

Nestřídají se. Chodila jsem na folikumetrii skoro rok, snažíme se o druhé dítě. Z 12 měsíců jsem 10 ovulovala z levého vaječníku a 2× z pravého. Doktorem mi bylo řečeno, že se nestřídají. Na začátku cyklu mohou být dominantní i 3 folikuly, ale do zdárného konce to dotáhne jen jeden (pokud teda nejsou dvojčata). Ale samozřejmě nevím, jak to funguje, pokud je jen vaječník. Pokud ti vychází ovu testy pozitivní, tak ovuluješ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí