IUI a IVF 2024

2920
4.12.23 14:28

IUI a IVF 2024

Ahojky, skupinka je určená stávajícím i novým snažilkám pro rok 2024 za pomocí IUI, IVF a další…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
250
5.12.23 10:14

Ahoj, super nápad na skupinu :palec: Já mám za sebou teď první stimulaci a odběr vajíček, z čehož máme tři zamražená embrya. Z důvodu oboustranného sactosalpingu ve vejcovodech musím jít na odstranění a až potom můžu podstoupit transfer, takže teď čekám na termín operace. Doufám, že dostanu termín co nejdříve, abych mohla, co nejdřív v r. 2024 na KET. Čas už mě trochu honí kvůli věku. A jaká je vaše cesta? :* :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
5.12.23 10:32

@Stella Maxian Teda, taky to nemáš jednoduché. Víš už jak dlouhá bude rekonvalescence po tom odstranení? To bude asi dlouhé čekání na transfer. Ale alespoň máte mrazáčky a už jde jen o to připravit tvé tělo co nejlépe na to, aby se embrzo zavrtalo a zdárně rostlo.

Já jdu teď ve čtvrtek do CAR kde budeme probírat postup. Náš největší problém je spermiogram, u mě se zdá vše OK až na mírné PCOS a delší cykly. Spermií je málo a jsou pomalé, morfologie v normě. Chtěla bych teď v prosinci zkusit první IUI a pokud se spermiogram zlepšil, tak bych chtěla ještě jedno IUI v lednu se stimulací u mě, abychom zvýšili pravděpodobnost úspěchu.
Fakt hodně bude záviset na tom spermiogramju, manžel byl na nějakém rozšířeném s fragmentací DNA spermií a výsledky nám neposlali, ty nám budou sdělovat až teď ve čtvrtek a jsem napnutá jak struna. Pokud totiž bude spermiogram stejně mizerný, jako v září po prvním odběru, tak bych hned v lednu šla do IVF. Je mi 35, tak nemám čas ztrácet čas :cert:
Pokud by ale byl výrazně lepší, kldině bych šla do pár cyklů IUI s clostibegytem u mě.
Už jsem děsně natěšená na ten čtvrtek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
6.12.23 08:25

Mě čeká v pátek ultrazvuk a naplánovaní 3. pokusu IUI. Pokud toto nevyjde, chceme zkusit IVF, ale asi jen jeden pokus, nechce se mi do toho vrážet tisíce.

Já už mám dceru 8 let předchozího vztahu, manžel zase 2 holky 10 a 12 let, spolu jsme chtěli miminko, já upřímně nechtěla jedináčka, ale uvidíme, zda nám buch neděli, už taky nejsem nejmladší 36 let, manžel 45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
6.12.23 08:34

@spygy Ono je to asi jiné, pokud už jak ty, tak partner děti máte. I když chápu touhu po společném dítěti, nebo po druhém dítěti, tak mi přijde že pokud někdo nemá ani jedno, tak to hrotí víc.
V každém případě doufám že se teď zadaří a budete mít hezký dárek pod stromeček. Při nejhorším to jedno IVF. Kolikrát když čtu co mají holky embryí v mrazáku, tak to by v tom byl čert aby se alespoň jedno neujmulo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
6.12.23 08:46

@Gracetheworld jj zo je pravda a potom je taky smutné, když tolik embrii a nevyjde to stejně a ženám kamarádky, které toho spoustu podstoupili a stejně se miminka nikdy nedočkali :,( život je občas nespravedlivý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
6.12.23 08:49

@spygy To je pravda… Já se teď snažím ty negativní věci o IVF moc nevnímat. Doufám že pozitivní naladění mysli trochu pomůže k úspěchu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
6.12.23 14:58

Tak, děvčata. Máme pořád nález shluků ve spermiogramu. Takže už nemá smysl další IUI podstupovat. Přecházíme teda volným tempem na IVF. Mám trochu strach, ale snad nám to pomůže :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
6.12.23 15:10

@Kaj.maňačka IVF se vůbec neboj, nejhorší na tom je vlastně to čekání, na to jak se ebryjka vyvíjí a pak v případě genetiky embryií teprve ob cyklus KET v nativu, takže zase čekáš na přirozenou ovu a pak na test jestli se povedlo :roll:
Injekce ani odběr nejsou nic hrozného a to já se jehel bojím a musel mi to píchat manžel 🙈, ale pícháš je jen cca týden, takže je to fakt rychlovka. Odběr je v kraťoučké 10minutové narkóze, pak si asi 2 hodinky poležíš na pokoji a jdeš domů. Transfer je vlastně obdoba IUI, takže to už znáš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
6.12.23 15:17

@Ardilera Děkuji za informace. Máme jít ještě na konzultaci k naší doktorce v CARu. Asi budeme řešit postupy a celý proces. Injekci jsem si už píchala Ovitrelle, to jsem zvládla :D. Tak toto taky musím.
Předpokládám ale, že v prosinci to už nestihneme, ne? Ještě se posílá ta žádost na pojišťovnu a než to schválí…
Dneska jsem 1 DC (po 9 dnech upoždění, konečně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
6.12.23 15:39

@Kaj.maňačka záleží na CARu jak je organizačně schopný, my jsme podepisovali papíry 3 dny před ms a rovnou dostali léky, které jsem si hned od 3.dc píchala, nijak nás schvalováním nezatěžovali, protože pokud je ti do 40 a platíš pojištění tak není důvod k zamítnutí, jen některé CARy zbytečně stresují a čekají třeba měsíc a ještě tě nechají si volat jestli je to schválené, fakt zbytečný stres. :roll: No škoda, že jste tam nebyli tak 2-3 dny zpět to by se ještě stihlo. Jestli jsi dnes 1.dc, tak tento cyklus už se to nestihne, leda by jste tam šli dnes, max zítra abys od 3.dc mohla začít píchat. Příští cyklus už to určitě půjde, takže záleží jak máš dlouhé cykly, jestli to bude ještě prosinec nebo až leden. (Některé CARy přes svátky nefungují)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
6.12.23 15:48

@Kaj.maňačka Na té konzultaci bude určitě řešit jaký typ stimulace a léků pro tebe zvolí, vysvětlí ti postup a budete řešit cenu a jaké zvolíte příplatky. Tak si na jejich webu zkus pročíst jaké mají možné metody, ať pak víš o čem doktorka mluví.
A ještě nám brali krev na pohlavní choroby těsně před tím ivf.
My jsme připláceli snad vše co šlo (kvůli té špatné morfologii) a měla jsem maximální dávky léků (kvůli nízkému AMH), tak se ty příplatky nasčítali a 1 pokus nás vyšel na 65tis. ale taky chodíme do jednoho z těch dražších CAR, spoustu holek to i s příplatky vyšlo kolem 20-30, což není tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
6.12.23 15:54

@Ardilera Tak to asi už nestihneme no. Nevadí, tak si alespoň užiju Vánoce a v lednu na to půjdeme. Bohužel mám cykly delší - 32 dnů. Ale teď jsem to měla rozhozené, takže kdo ví, jak to bude. Radši ale budu v klidu, než abych to hnala na honem honem teď. Uvidíme ještě, co řekne doktorka. Navíc ještě alespoň stihnu minimálně jedno sezení u paní Uhrové. Hrozně se mi líbilo, že říkala, že existuje nějaká knížka, kde je už od začátku popisován „příběh“ IVF potom pro to miminko. Dají se tam dát fotky embryjka atd.. Takže to logicky nutně potřebuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
6.12.23 16:02

@Kaj.maňačka pro představu ti posílám můj plán z 1.ivf. Nakonec jsme měli jen 1 ebryjko, takže nešlo na genetiku a zavádělo se hned další cyklus.
Spoustu CARů už čerstvé transfery nedělá, že po tom odběru je tělo zmatené z té hromady hormonů a není tak připravená sliznice, takže doporučují až ten KET v přirozeném cyklu. Ale uvidíte, jestli bude emryek hodně tak třeba bude rovnou i ET v lednu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
6.12.23 16:34

@Stella Maxian Budu držet palce ať se operace podaří co nejdříve ať se mražáčci můžou pěkně zahnízdit ⛄ ⛄ ⛄ :hug:
Já mám za sebou 3 roky usilovného snažení (od sledování ovulace), jinak 4,5 roku od vysazení HA a z toho poslední 2 roky v CAR.
Manžel má špatnou morfologii kolem 1% normálních a já jsem před 2 lety měla nízké AMH 1,17 na můj věk (tehdy 29), které se teď záhadně zvýšilo nad normu 1,73 :mrgreen: (i když podle doktorů může jen klesat).
Kvůli spermiogramu nám doporučili rovnou IVF. U prvního jsme měli z 12 folikul 6 oplodněných, ale do 6.dne vydržela jen 1 blastocysta, která se při KET nechytla.
Hned ob cyklus jsme šli na druhé IVF se stejným protokolem, ale to dopadlo katastrofálně, nereagovala jsem vůbec a byli 3 mini folíky, takže zastaveno před odběrem a přišli jsme o pokus :zed: Na 3 měsíce jsem z toho měla anovulační cykly, tak jsme si řekli, že potřebujeme pauzu.
Letos v létě jsme to zase začali řešit, přišla jsem si na hypofunkci štítné žlázy, tak ta už je léky srovnaná, imunologie v pořádku, AMH se zvýšilo a mám teď jen vyšší testosteron. Doktorka chtěla zkusit na 3 měsíce clostil+utrogestan, tak jsme 2 cykly spojili i s IUI ať to pořádně využijeme a teď čekám, jestli ten 3. cyklus s clostíkem vyšel (teď jsem 5dpo) a nestane se vánoční zázrak :srdce: 🙏
Pokud nevyjde dáme si tak 2-3 cykly pauzu a půjdeme cca v březnu do 3. IVF a předtím ještě zapojíme fyzioterapii, psychoterapii a akupunkturu. Tak to už pak musí vyjít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí