IUI a IVF 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2564
11.12.23 12:30

@Lekycia Filková mi z nich přijde asi nejlepší, měli jsme ji taky na úvodní konzultaci 2roky zpět, ale pak odjela pracovat do zahraničí a teď jsem při IUI zjistila, že je zpět, tak na případný 3.ivf budu chtít k ní nebo k primářce Hromadové. Na 2 ivf jsme byli u Felsingerové, ale ta šla pro změnu na mateřskou :lol: Z Maděrky jsem info tahala jak z chlupaté deky tak si ním vůbec nejsem jistá, všechny testy říkal, že jsou zbytečné :roll: a Datsiuk mi nesedí navíc jí blbě rozumím a nic nepopisuje, když se nezeptáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
11.12.23 12:39

@Ardilera díky za zkušenosti. Byla mi sympatická od začátku. Na konzultaci s námi strávila víc jak hodinu a půl (včetně teda ultrazvuku). Všechno dopodrobna vysvětlila, dělala nám i náčrty na papír. :D Já právě nesnáším, když doktor něco dělá a mě neřekne co a proč. A Filková právě byla opravdu pečlivá a vše s námi probrala, s tím, že kdyby nás ještě nějaké otázky napadli třeba doma, tak to probereme na další konzultaci znovu. Trochu jsem se bála abychom nechytili Datsiuk, někde jsem už předtím četla, že jí je zle rozumět a zrovna při takovýchto věcech by člověk měl chápat a rozumět všemu co ten doktor říká. Tak snad se nám poštěstí a zůstaneme u ní co nejdéle. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
12.12.23 10:36

Holky jsem napnutá jak kšandy :mrgreen: Testuju už 3.den a vypadá to, že ovitrelle byl tentokrát už 9/10dpo pryč, no a dnes 11dpo vidím mini stín, když se fakt snažím něco vykoukat 8o tak jsem zvědavá jestli se v týdnu objeví druhá čárka. Věříme ve Vánoční zázrak, ale to věřím skoro každý měsíc minimálně za poslední 3 roky :roll:

Minulý týden na ultrazvuku se doktorce nějak nelíbil hlen no a včera volali výsledky a je to Ureaplasma :zed: takže jestli IUI nevyjde tak antibiotika pro oba, jestli vyjde tak až v 20tt.

Jinak tento měsíc je poměrně divoký mám teď po 3. cyklu clostíku (1-0-1) několik folíků a kupodivu ani s ovitrelem nepraskli najednou, ale asi 4-5 dní po sobě :roll: měla jsem utz asi 3. den po IUI a prasklý byl jen jeden a chystal se druhý co měl 21mm a ještě tam byl jeden prý tříkomorový (tři spojené folíky) asi 16-18mm no a ten si myslím praskl v sobotu (9dní po tom prvním), protože jsem ráno měla půl hodiny takovou bolest v pravým vaječníku, že jsem málem omdlela a musela si lehnout 8o :zed: Tak jsem zvědavá, jestli se zadaří kolik jich jich tam nakonec bude :D ten druhý jsme pojistili, tak snad spermíci nepočkají i na ten trojitý :oops: jako dvojčata bychom i rádi ale paterčata by byli na redukci, ale s tím naším zastavováním embryí je zase větší šance, že tam aspoň 1 zůstane 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
12.12.23 14:19

Tak holky, já mám po náladě… Do čtvrtka čekat nemusím, protože mi před chvílí přišel erecept, tak jsem volala do Genntu a oběma nám moč vyšla pozitivní na ureaplasmu, takže pro oba ATB na 10 dní, pak 6 týdnů čekání a až pak kontrolní spermiogram u manžela a u mě imunologie. Během braní ATB a i těch následných 6 týdnů sex jen s kondomem :zed:
Takže naše snažení se odkládá až tak na březen :zed: :zed: :zed:
I když pokud se díky vyléčení té uraplasmy zlepší spermiogram, možná bychom mohli stihnout IUI v únoru, ale to je ve hvězdách.

Ach jo, zase další čekání… U nás se tedy Vánoční zázrak nekoná, tak budu držet alespoň pěsti všem z vás, které teď čeká testování :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
12.12.23 14:29

@Gracetheworld mě teď v pondělí taky vyšla ureaplasma, tak už mám vyzvedlé antibiotika a mám čekat jestli náhodou nebudu těhu a začít až po dobrání utrogestanu nebo až ve 20tt. Ale o sexu s kondomem a ještě tak dlouho nic sestřička neříkala :think:
Jinak mi kromě klacidu pro oba napsala ještě tobolky macmiror, teď během čekání na test mám dělat výplachy rosalgynem a po dobrání na spravení mikroflóry a ph doporučila vitagyn krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
12.12.23 14:49

@Ardilera Já zas nedostala doporučení na nic jiného, ATB máme Doxyhexal. Na ten sex se kdžtak ještě doptej, mě to teď doktorka vysvětlovala tak, že se to u obou partnerů pak může vyplavovat různě dlouho a pokud by jeden byl bez bakterií dříve, než ten druhý, tak se při nechráněném sexu může opětovně nakazit.
Ty máš nějaké problémy, nebo proč ty výplachy?

Já právě nikdy dole zánět neměla, jednou v životě jsem měla zánět močových cesst, to bylo nějak před 10 lety, jinak nic. Dole mi vždy stačilo se umývat čistou vodou. Kdyžtak se mrknu na ten Vitagyn, pokud by to pak bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
12.12.23 15:05

@Gracetheworld Právě že žádný problém ani jeden nemáme, ale jak jsem minulé pondělí byla na utz, tak se jí nezdál hlen, že má podezření na zánět, tak udělala stěr a včera jsem si měla volat na výsledky a ona ureaplasma :roll: jako překvapilo mě, že kondom nezmínila, takže jsem stejně během a do dobrání atb chtěla sex vynechat nebo s kondomem, ale nenapadlo mě, že ještě dalších 6 týdnů :think: My si stejně po tom IUI chtěli dát pauzu a chtěla jsem si naordinovat detox supergreens ať se tělo po těch 3 cyklech clostíku trochu zregeneruje než půjdeme případně na 3. IVF.
Ale tajně doufám, že vyjde teď to IUI, ptala jsem se a na plod v začátku by to nemělo mít vliv, akorát mi raději řekla ať s atb počkám až na negativní test, abych je do sebe necpala kdyby to vyšlo, ale mělo by se to přeléčit během 2. trimestru, protože může dělat problémy při porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
12.12.23 15:57

@Gracetheworld teda to mě mrzí. Tak budeme čekat spolu. Já jsem měla 1.12.revizi takže místo radostného oznamování o vánocích, máme jen bolest v srdci. Čekám jak dopadne na kontrole příští týden. Nevím kdy nám případně dovolí další pokus, ale myslím že to nebude dřív jak v únoru. Možná i později nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
12.12.23 17:53

Jak zvládáte předvánoční období? Já moc ne. Všichni začínají oznamovat těhotenství a my musíme zase čekat. Manželovi nic nepomáhá a bez IVF nejspíš nemáme šanci. Ani androlog nám už nemá jak pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
12.12.23 18:18

@Kaj.maňačka já nezvládala první půlku roku, to mi oznámila těhu kamarádka, která říkala, že děti ani mít nemůže, tak že to nejspíš nepůjde nebo to bude velký problém a hned první měsíc :roll: stejný měsíc sestřenice a o pár týdnů později kolega a manželova nejlepší kamarádka :pocitac: :zed: teď už jsou 2 z nich na světě a další 2 začátkem roku. Takže teď mám relativně klid a doufám, že na vánoce budu držet krásně pozitivní test. Takže já jsem teď v naději… ale počkej za pár dní jestli bude zase negativní tak už to na mě asi taky znova dolehne :,(
Předtím ty 4 roky celkem ok, ale blbý byli Vánoce, kdy jsem testovala po KET to jsem na štědrý den byla myslím 15dpo. A to jsem tomu 1.IVF fakt hodně věřila, ještě když to bylo kolem vánoc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
12.12.23 18:45

@Ardilera Já doufám, že už se vám to konečně povede. Už si to zasloužíte. :srdce:
Mně oznámila kamarádka těhotenství minulý rok 22.12. Obrečela jsem v podstatě celé Vánoce, protože se začali snažit asi o 2 - 3 měsíce dřív, než my. Už má půlroční mimčo a my pořád jen čekáme.
Dneska oznámení od holky, která nemá kde bydlet, nikdy v životě nepracovala a hulí trávu (a občas si dá i něco silnějšího). To pak hodně zamrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
12.12.23 19:17

@Kaj.maňačka ano je hrozně nespravedlivé, že takové co nedbají ani o svoje zdraví a aspoň základní zajištění mají děti hned a my co bychom rádi a uděláme pro to mimčo první poslední čekáme roky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
12.12.23 21:41

@Gracetheworld ty vole to je k nasrani…ale zas může být po vyléčení dobře…držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
13.12.23 12:13

@Gracetheworld Ahojky, jee tedy vy si taky „užíváte“. :( Tak budu držet pěsti, ať to máte co nejdříve vyléčeno a můžete jít konečně do IVF nebo pokud by vyšlo nejdřív to IUI, tak by to bylo super. :)

Co se týče té genetiky embryí, tak nám jí taky kvůli věku (mně je už 39) doporučili. V listopadu jsem byla na prvním OPU a máme zamražená tři embrya, která jsou nakonec bez genetiky. Aby mohla embrya na genetiku, tak se musí udělat prodloužená kultivace a 5. den se dělá biopsie (odebírají část buňky embrya a tu posílají na genetiku). Když jsem tam ten 5. den volala, tak mi embryoložka řekla, že na genetiku je vhodné jen jedno embryo a že by mi neradila ho tam posílat (kor když oba máme genetiku úplně v pořádku), že to nemusí dát a že bysme mohli zbytečně přijít o zdravé embryo. Že by bylo něco jiného, kdybychom těch embryí měli více. Nakonec to do 6. dne dotáhla i ta zbylá dvě a máme tři krásná embrya zamražena, tak uvidíme. Jinak i když budete mít indikaci věku k vyšetření embryí, tak to pojišťovna nehradí celé, stejně musíte platit biopsii, což v našem případě bylo 15. tisíc. a je jedno jestli máte embryí 6 nebo 1. :)

Nakonec tedy máme ty tři mrazáčky (na začátku jsme měli 8 oplozených vajíček) a já jdu teď 20.12. na odstranění vejcovodů kvůli těm sactosalpingům. Jak jsi se ptala na tu rekonvalescenci, tak doktor říkal, že to je individuální, ale po šestinedělí cca bych mohla na KET, tak snad to vše půjde dobře. :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2920
13.12.23 20:57

Tak dnes 3. pokus IUI za mnou a uvidíme za 14 dní  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie