Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všem co mají IVF teď v lednu držím palce a dávejte průběžné info
kdyby Vás někoho něco zajímalo, klidně se ptejte, už mám za sebou stimulaci 2×
měla jsem z toho taky strach a dalo se to krásně zvládnout (a to jsem posera a při braní krve omdlívám) ![]()
@Kaj.maňačka Jojo ty pera jsou šikovný a mají i docela tenký jehly, tlustou měl mám pocit jen cetrotide ale ten se píchal snad jen 3 dny od toho utz po píchnutí ovitrelu.
Je to klasický krátký protokol
mě vyšlo opu dokonce na 12dc, ale já měla hodně vysoký dávky tak vyrostli rychle
ale aspoň ty injekce byli rychle za mnou. U dlouhýho protokolu bereš léky už v předcházejícím cyklu, které nejdřív utlumí funkci vaječníků a pak teprve přidáváš druhý na stimulaci. To mě bude pravděpodobně čekat teď u toho 3.IVF
ale jdu ještě do 2 center abych věděla jaký postup navrhnou oni.
@SlečnaMarie Jo když člověk tu ms chce tak potvora nechce
já jsem už 45dc (33dpo) protože kvůli cystě ms po vysazení utroše nepřišla
tak doufám, že jak za 5 dní vysadím Norethisteron tak konečně přijde a snad vezme i tu cystu ať nemusím na punkci ![]()
@Gracetheworld budem čekat spolu
, já to vidím taky až na březen možná spíš duben… musím teď vyřešit tu cystu a ureaplasmu ať nejdeme do dalšího pokusu zase zbytečně. Mám pocit, že čím dýl to řeším, tím víc zádrhelů přihází ![]()
@SlečnaMarie MS je potvora. Když ji nechceš, tak dorazí a když ji chceš, tak nic 😀. Říkali 2. den a pokud MS dorazí po 16:00, tak jako první den beru až ten následující (čili 3. den).
Nechodíš do Reprofitu? Taky tam měli dneska výpadek, ale papír jsem dostala. Na utz jsem byla taky dneska.
Já měla strach, že si budu hrát na sestřičku a tahat do injekce z ampulky a ony už jsou takové vymoženosti. Je to mazec 😄.
@Ardilera U nás opravdu spíš až ten duben. Loni jsme nebyli na dovolené a manžel trvá na poslední „větší“ dovče než budu těhotná, nebo bude malé dítě, tak v březnu letíme na 2 týdny do Maroka. Na druhou stranu mi to vychází tak, že ms bych pak měla dostat hned na začátku května a to už bych chtěla mít vše připravené, abych mohla začít se stimulací.
Když koukám do kalendáře, tak to bude asi akorát, pokud nebude další nějaký nepředvídaný zádrhel. Teď čekáme na kontrolní testy na tu ureaplasmu, to už jsme na začátku února, necelý týden trvá než jsou výsledky, pak až po negativném výsledku na ureaplasmu může manžel na kontrolní spermio a já imunologii, tak výsledky trvají taky minimálně týden, tak na kontrolu k doktroce se dostaneme při troše štěstí na konci února/začátku března. Tam už bych pak ráda domluvila IVF, nafasovala léky a v tom dubnu začala stimulovat.
@Ardilera Tak to jooo. Děkuji za info. Mě právě neříkali ani rozdíl mezi krátkým a dlouhým protokolem.
Je zvláštní, že nedělají na ureoplasmu a tady ty podobný choroby testy. Myslím, že to může i zhoršovat spermiogram. ![]()
@Gracetheworld Jojo je to vše zdlouhavý, ale tak třeba si na dovči oddychnete a zadaří se a ani nebudete muset na IVF. Jinak kamarádky byli na dovolené u moře v těhu i s menším než ročním prckem, takže manža nemusí mít strach, že bude dlouho bez dovolených ![]()
@Kaj.maňačka oni ty rozdíly moc neříkají, protože dlouhý už se moc nepoužívá, takže ve většině případů nasazují krátký, ale i u něj jde volit mezi různými kombinacemi léků a velikostí dávek. Do toho většinou nahlédnou až ti co mají několikáté IVF.
@Kaj.maňačka Nám je právě udělali hned a právě přišlo na tu ureaplasmu, problém máme právě v tom spermiogramu, tak jsme zvědavá jestli po přeléčení dojde k nějakému zlepšení.
@Ardilera No, my dovolený trávíme víc aktivně, většinou někde v horách s krosnou na zádech, to v těhotenství není úplně ideál a válet se někde u moře zase manžel nevydrží ![]()
Nehledě na to že pokud by k tomu byl doktor svolný, ráda bych co nejdřív na neschopenku. Už začínám být v práci dost vyhořelá a hledat jinou práci teď fakt nemá cenu. Nehledě na to že po mateřské se na stejné místo vracet nebudu, tak v létě snad už budu na té nemocenské a tím pádem na dovolenou nebudu moct. Dělám v supply chain, vysoce stresová práce s velkou zodpovědností.
@Gracetheworld Tak mimino ho zaměstná, to nebude žádné válení u vody
ale jasný na aktivnější dovči prcek s kočárem zrovna ideální není. S tím vyhořením úplně chápu, já už si tak ty 2 roky říkám, že potřebuju konečně pauzu a věnovat se více rozvíjení podnikání, tvorbě nového webu, kurzům apod. Takhle jsem už roky v extrémním stresu z projektů a na ty ostatní věci pak už není ani čas ani nálada. Ale loni už jsem aspoň omezila počty projektů a snažím se nepracovat po nocích a víkendech, protože už to bylo neudržitelný ![]()
@Gracetheworld Právě, když jsem pročítala diskuze, jak zlepšit spermiogram, tak tam holky psaly, že po přeléčení se některým chlapům výsledky zlepšily. Samozřejmě zlepšit se může a nemusí. Manželovi třeba morfologii nezlepšilo vůbec nic, ale to bude těmi protilátkami.
@Kaj.maňačka Práve jsem četla že morfologie se zlepšuje těžko. U nás je problém koncentrace a pohyblivost, tak upřímne doufám ve zlepšení. Je možné že to právě způsobila ta ureaplasma, tak jsem zvědavá na kontrolní spermio.
Ahojte, tak už jsem taky vybavená a 2DC začínám. Dostala jsem Meriofert a Puregon. Pero bude asi ok, ale ty malé injekce budou horší
Docela se toho bojím jak to budu snášet.
Vidím, že vlastně skoro všechny čekáme až to dostaneme..
Ardilera - opravdu to bylo vše tak ok? Jsem taky hrozný posera…
@Gracetheworld Zkoušeli jste androloga? Manžel dostal prášky na prokrvení malých cév a z 60 mil. má 155 mil. a z 16% progres. pohyblivosti má 36%. Jestli jo, tak se omlouvám, trochu se v strácím u koho co proběhlo 😄.
Tak manželovi protilátky ty spermie ničí, protože se tvoří aglutinace a tak je prostě ta stavba narušená. U nás to už asi spravit nepůjde 😕.
@ol030124 jako přiznávám, že injekce mi musel píchat manžel… já to teda ani nezkusila
ale teď po 3. to asi zkusím zvládnout sama, protože podle psycholožky je to důležité se té paniky zbavit a léčbu přijmout. Jinak reakce na ně úplně v pohodě, jen pomalu začneš pár dní před opu cítit tlak na vaječnících jak folíci rostou, tak možná budeš muset spát na zádech
ale je to takové hezké protože cítíš jak se něco děje a vytváříš budoucí embryjka.
Odběr je v krátké cca 10min narkóze a pak si jen pár hodin poležíš na pokoji a chlap si tě musí vyzvednout a jdeš domů, ten den tě může bolet spodek jak při horší ms takže odpočívat a jíst protein, ale druhý den už je ok.
Nejhorší na tom bylo to čekání do 5-6.dne vývoje jak se embryjka drží, když volají kolik se jich zastavilo
a pak u nás nebyl ET ale až KET (jediného emryjka) tak zase čekání na přirozenou ovulaci a pak na test.
Transfer je jako prohlídka na gyndě (tenkým katetrem přes čípek vloží embryjko), trochu nepříjemný, ale taky během 10minut hotové a pak ještě 15-20 minut odpočíváš a jdeš domů…na trasferu se mnou byl i chlap, sestřička ho přesvědčila ![]()
Budu držet palce ať jich máte co nejvíce a povede se hned 1.ivf. ![]()
@Ardilera
Je tebe si pamatuju. Uz jsme se v par skupinkach potkali. Ja pak mela zdravotni problemy. Musela jsem na biopisii cipku. A vse nakonec dopadlo v ramci moznosti dobre. A uz muzem na ivf.
Ja mam nastesti taky uz dobrany Norethisteron. A dneska 1DC poprve z ni mam radost ![]()
A v sobotu 6.1. si muzu pichnout prvni davku.
Zitra jdu jeste na kontrolu na ultz.
A budu ja tebe myslet, at ms vezme cystu sebou! A nebrzdi vas to. Me se to tak stalo.
@Kaj.maňačka
Nastesti mi dneska rano prisla v plne parade.
Nene chodim do Olomouce na kliniku.
A prej mel vypadek vsude nejakej operacni system. Hekri ho napadli. Takze je dost mozny, ze to bylo na vice mistech, pokud maji stejny system.
A presne. S tim perem to bude pohodicka. Ja uz si teda pichala 6× ovitrelle a to byla vetsi jehla 😁
Takze tohle bude pohoda.
A ty uz mas ms nebo jeste cekas? ![]()
Tak leden už mám nabitý domluvené úvodní konzultace Reprofit a Unica, fyzio a akupunktura, ještě se musím domluvit na další psychoterapii a plán na další měsíce bude jasný 💪 😅 takže to 3.ivf prostě už musí vyjít 🙏
Reprofit ve mě moc důvěru zatím nevzbuzuje… nejdřív mi potvrdili termín konzultace na leden a že mám vyplnit dotazník a pak napsali že volný termín je až v únoru a že mi dají termín až vyplním ten dotazník, kterej už jsem vyplnila
tak jim volám a na recepci zmatky, že mě tam nevidí a že maj pořád ten výpadek systému
a nakonec o pár hodin později volala a potvrdila původní lednový termín
![]()