IUI a IVF 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5639
9.1.24 10:07
@barunakosak píše:
Ahoj, taky se přidávám. Problém nastal u manžela - azoospermie po chemoterapii, máme zmraženo. U nás první schůzka v prosinci - Gennet Liberec, čeká nás spoustu vyšetření, bohužel se vše posunulo, jelikož jsme dostali antibiotika na ureaplasmu, ted čekáme měsíc a pak proběhne kontrola, bojím se, že se nám léčba ještě protáhne a zase se vše odloží. Máte zkušenost, jak antibiotika zabrala? Také se chci zeptat, zda vám bylo doporučeno před IVF vyšetření průchodnosti vejcovodů, máte to některá za sebou? Četla jsem, že to dost bolí. 8o

Ahoooj, jsme na tom podobně, jen my jsme trochu napřed. Taky chodíme do Liberce. Abys to nemusela dohledávat, tak ve zkratce:
Problém je ve spermiogramu, ač je manžel zdravý, tak se přišlo na oligoasthenozoospermii, tj. velmi nízká koncentrace a pohyblivost. V Gennteu jsme poprvé byli v půlce října, nejdéle trvalo vyšetření na genetiku, tam se na výsledky čekalo skoro 8 týdnů, další kontrola byla až pak s výsledky. V prosinci nám přišli na ureaplasmu, tak jsme také dostali ATB a teď čekáme. Další testy jestli je to pryč se dělají 5-6 týdnů po dobrání antibiotik. Po negativním testu na tu uraplasmu bude kontrolní spermiogram a u mě imunologie, protože mi tam vyšla jedna hodnota hraničně a prý to mohlo být ovlivněno tou ureaplasmou.
Na tu průchodnost vejcovodů mě celkem tlačili (ne úplně okatě, ale tlačili), tak abych měla klid a předešla pak případnému dalšímu prodlužování, tak jsem na to šla a bylo to naprosto v pohodě. Vyšetření tak na 5-10 minut, bolestivost u mě byla minimální. Doktorka mi napsala nějaké čípky na bolest, že si ho mám zavést půl hodiny před vyšetřením, což jsem udělala. Pak fakt nic nebolelo, jen trochu tlak v podbřišku. Normální MS bolesti jsou u mě horší než toto vyšetření.
Ke komu chodíte? My jsme u doktroky Holcové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
9.1.24 11:56

@Gracetheworld
Tak to je nahoda. Mame taky doktorku Holcovou. U tech vejcovodu jsem taky citila mensi tlak, ale pujdu do toho, az se zbavim ty ureaplasmy. Docela si me s tou bolesti uklidnila. Dekuju. Genetiku mame koncem ledna. Jde to pomalu, jsem strasne netrpeliva… uz bych chtela prejit do te aktivnejsi faze. Drzim palce, urcite se jeste spojime. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
9.1.24 13:39

@Ardilera Díky za tipy! Myslela jsem si, že bylinky nebudu smět použít, tak alespoň ty vitamíny. Ke Gonalu mám pak přidat Ganirelix, to jsem tu asi ještě nezahlédla, ale předpokládám, že je to podobný lék, aby folikuly nepraskly..každopádně budu doufat, že se podaří víc kousků a bude nejen ET, ale i do zásoby. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
9.1.24 18:47

Ahoj holky, taky se k Vám přidávám :mavam: Včera jsem byla na vyšetření průchodnosti vejcovodů, které dopadlo dobře, zítra jdu na ultrazvuk a podle toho pátek nebo pondělí 2. pokus IUI 🙏🏼 Tak nezbývá než věřit, že to teď vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
9.1.24 18:52

@barunakosak Nám to doporučeno nebylo, šla jsem dobrovolně. Chtěla jsem mít jistotu před 2. pokusem IUI a měla jsem docela taky strach. Naštěstí to trvalo tak 10 min a bolest bych přirovnala jako bolesti z menstruace a na tu ja trpím hodně. Víc bolestivějsi je to prý v případě, kdy vejcovod průchozí není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
9.1.24 22:21
@ol030124 píše:
Jenže raději jsem obezřetná, každé tělo může reagovat jinak a to mé je někdy hodně nevyzpytatelné…Večer jsem třeba cítila neznámy tlak ve vaječnících a vlastně to vůbec nemá opodstatnění. Tak snad to bude vše v pohodě a budeme to mít brzy zdárně za sebou.
Plánujete ET nebo KET?
Kontrola ve středu.Příspěvek upraven 08.01.24 v 08:32

Kdyz nebude hyperstimulak tak ET
Tak uvidime ☺️
Co vy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
9.1.24 22:24
@Kaj.maňačka píše:
Mám píchnuto. Je to v pohodě. 😁
Jen mi přijde, že na to, že jsem si píchala 125j a v ampuli by mělo být 900, tak ten píst na peru je tak v 1/4. Tak snad si to píchám dobře a na těch 6 dnů mi to vyjde. 🤔
Já dělám v kanceláři, takže asi budu chodit normálně do práce. Pokud mi nebude dobře, tak si nejspíš vezmu homeoffice.

Me zase prijde, ze je v te ampuli vic :D
Ja mam pichat 187, ale picham 190cca lip mi to natocit nejde. Pichala jsem dneska 5.den
A porad tam mam :D
To uz je 935-950max 🤷🏻‍♀️ tak se na to musim zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
9.1.24 22:25
@ol030124 píše:
Holky fakt jste dobré, že to picháte sami. Včera při první jsem si říkala, však to není tak hrozné, to bych mohla zvládnout a dnes to teda docela bolelo, tak je po odvaze :roll:

Bud v klidu.. mam to stejne. Nekdy to boli a stipe jeste minutu po a nekdy necitim nic. Tak je to asi bezne🤷🏻‍♀️ 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
10.1.24 06:44
@SlečnaMarie píše:
Ja mam pichat 187, ale picham 190cca lip mi to natocit nejde. Pichala jsem dneska 5.den
To uz je 935-950max 🤷🏻‍♀️ tak se na to musim zeptat

Já jsem se právě zprvu lekla, že to tak poskočilo. Když jsem se objednávala na utz, tak jsem se na to ptala a sestřička mi říkala, že to není úplně naplněné a že pak už by to tolik ubývat nemělo. Měla pravdu, dneska 3. den a už to z té ampule tolik neubývá. Asi tam je vzduch a tak se to stlačilo.
No jo, zase hysterka 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
10.1.24 07:16
@SlečnaMarie píše:
Kdyz nebude hyperstimulak tak ET
Tak uvidime ☺️
Co vy? :)

Spíš PGT a KET, ale záleží co se podaří získat a vyrobit…Teď máme všechny vlastně období, kdy si nenaplánujeme vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
10.1.24 07:18
@SlečnaMarie píše:
To uz je 935-950max 🤷🏻‍♀️ tak se na to musim zeptat

Dr říkal, že rezerva je vždy, v Puregonu cca 100. Takže dávám 4× 225 /to je těch 900 co to má mít/ a pak co nás pustí a zbytek dopichneme z druhé. A nebo si máme nechat zbytky nakonec, ale to asi spotřebujeme ihned, ať nemám 5 načatých ampulí…

Holky, je normální, že jsem tak unavená? Jsem uplně KO. A to stimuluji pár dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.1.24 09:44

Ahoj holky, tak já se k vám také přidám, jsem rada ze jsem objevila tuhle skupinku. Včera jsme byli na UZ po bráni letrozolu který minuly měsíc zabral a narostly dva krásné folikuly, snažení doma a nic. Tento měsíc jsme chtěli jít už do 1. IUI, no tělo se bohužel rozhodlo jinak a ukázalo nám to tím, ze se udělala místo folikulu pěkná cysta. 23.1. Se koukneme jestli se vstřebává a paní doktorka nám rovnou včera řekla ze by nám díky mému uzasnemu tělu a mému PCOS doporučila rovnou IVF, odeslala už rovnou zadost na pojišťovnu,.. spermio a vše až na to mé PCOS máme v poradku,.. jsem po profucich vejcovodu, které už jsou 100% průchozí,.. no potrebuju trochu podpory, nevím na kolik nás to IVF vyjde jak finančně, tak se bojím i aby vše bylo v poradku a v neposlední radě se bojím náročnosti po psychické stránce 🫣 je tu někdo kdo to má třeba za sebou a mohl mě trochu uklidnit? 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5639
10.1.24 10:04

@Prcek004 Upřímně, u vás mi přijde blbost nedat šanci IUI, kor pokud s nějakou stimulací ovulací máš.
To IVF si nech od nich spočítat, ono to může finančně hrozně naskákat na různých doplňkových metodách, které můžete, ale taky nemusíte potřebovat. Já v Gennetu čekám čásku kolem 25-30 tisíc, ale ještě to od nich spočítané nemám, k tomu se snad dostaneme v únoru.
Ale naším problémem je spermiogram, tak IUI nás nespasí, jinak bych tomu šanci dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
10.1.24 10:17

@Prcek004
taky bych IUI zkusila
Nejen kvůli ceně, ale určitě je i míň náročné pro tělo, psychiku…

Nám už ho bohužel ani nenabízeli kvůli věku.
S cenou ti moc neporadím, jsem samoplátce.
Léky na stimulaci zatím stály 18tisíc a záloha 50tis na IVF se bude vyúčtovávat 5 dnů po zákroku, podle toho co budou přesně dělat. Máme v plánu FP, ISCI a Timelaps a PGT-A. Ale vše je dle počtu oocytů a vývoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.1.24 10:32
@Gracetheworld píše:
@Prcek004 Upřímně, u vás mi přijde blbost nedat šanci IUI, kor pokud s nějakou stimulací ovulací máš.
To IVF si nech od nich spočítat, ono to může finančně hrozně naskákat na různých doplňkových metodách, které můžete, ale taky nemusíte potřebovat. Já v Gennetu čekám čásku kolem 25-30 tisíc, ale ještě to od nich spočítané nemám, k tomu se snad dostaneme v únoru.
Ale naším problémem je spermiogram, tak IUI nás nespasí, jinak bych tomu šanci dala.

Nám se povedla ovulace nastimulovat právě jen jednou 😔 proto nám nabízí rovnou IVF protože prý než by se nám povedlo zase nastimulovat tak aby došlo k ovulaci mohlo by to trvat třeba i půl roku 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí