IUI a IVF 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7539
14.1.24 20:15

@ol030124 nene, ted půjdeme na kety z 3. Ivf a doufám, že to klapne. Do 4. Ivf cyklu by se mi teď nechtělo.. no ale kdyby to neklaplo, tak půjdeme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
14.1.24 20:18

@Nikii89 jasny rozumím. My se s manželem taky potkali v mých 30ti a po roce chtěli dite, ale rodila jsem nakonec ve 34. Mám za sebou 3 ivf cykly a z toho byly 4 transfery (2×nic, 1×revize 8tt a 1× syn) a máme zmrazeny 4 embryjka na sourozence. Pro toho si teď chceme jit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
14.1.24 20:19

@ol030124 můžu se zeptat kolik ti je? Jdete do genetiky embryi? Po 35 nám to v centru doporučuji automaticky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
14.1.24 20:38

@ol030124 tak to máme téměř podobně, já otěhotněla ve 24 letech ani nevím jak :lol: a teď prostě se člověk může stavět na hlavu a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
14.1.24 20:42

@baru-ska tak držím palečky na všech končetinách co mám :) :andel: ať se zadaří ideálně na první transfer, ať nemusíš do dalšího IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
14.1.24 21:20
@baru-ska píše:
@ol030124 můžu se zeptat kolik ti je? Jdete do genetiky embryi? Po 35 nám to v centru doporučuji automaticky..

JJ, PGT nám doporučují a půjdeme do ní pokud to půjde, ale…To je to jedno ale…Minulý týden 8 folikul, nikdo neví kolik to nakonec bude, kolik bude vajíček, zda bude nějaké embryo, jaké bude atd. Těch proměnných je strašlivě moc. Takže v plánu je gentika a KET, ale i pokud by bylo např. jen jedno, které by nebylo vhodné na PGT-A, ale jinak bylo ok, zkusíme ET. Tak nám to i doporučil lékař s tím, že to že není vhodné na genetiku nebo KET znamená, že je automaticky špatné…Prostě uvidíme, šance je vždy, ikdyž u nás už asi velmi malá…Mám to tak i v lékař. zprávě OPU a připravit na případný ET, takže předpokládám že mi asi rovnou dají tabletky?
Sama moc nevím jak to dál probíhá, učím se za pochodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
14.1.24 21:21
@Nikii89 píše:
@ol030124 tak to máme téměř podobně, já otěhotněla ve 24 letech ani nevím jak :lol: a teď prostě se člověk může stavět na hlavu a nic :nevim:

To tak někdy je…Můžeme to třeba svést na osud :)
Ale naštěstí máme medicínu, tak budeme doufat, že se to podaří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
14.1.24 21:55

@ol030124 pgt fakt má smysl od určitého věku.. i kdyby byly třeba jen 2 embryjka.. muže to vyvarovat potratum ve vyšším stadiu atd…pokud není vhodné na pgt, tak nemá uplně ideální vývoj a tudíž by nezvládlo odběr vzorku a mražení. takže ano, v takové situaciněkdy dávají třeba i třídenní nebo čtyřdenní embyrjka rovnou dovnitř, že by se jim mohlo líp dařit :) taky jsme tak kdyžtak byli domluvený.. jinak příprava po opu už je většinou jen tabletky progesteronu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
14.1.24 23:44

@Nikii89 tak to je super, že ji odsajou během opu :palec: když už budeš v narkóze, ono je to asi i hodně podobný úkon. Tak je fajn, že ti udělají odběr na progesteron, to málo kde dělají a nedaj ti to embryo jen tak zbytečně, kdyby tělo nebylo připravené. Po opu se stává, že sliznice tak pěkně nenaroste a jak vysajou všechny folíky tak se progesteron musí stejně doplňovat.

Teď mi bude 32 “teprve” ale muž má o 5 víc :roll:, ale ten čas hrozně letí (snažíme se od mých 27 a to jsme spolu tehdy byli asi jen rok a půl, ale už byli zasnoubení :mrgreen: ). Navíc mám nízké AMH, takže kdo ví jak dlouho ještě budu moct. Mám za sebou 2 ivf a 2iui (3cykly clostilu), z toho transfer jen 1 a neúspěšný. Imunita mi útočí na štítnou žlázu (ale to je léky srovnané), a teď řeším tu cystu, která mi prodloužila cyklus a ureaplasmu. Muž má navíc špatnou morfologii. Teď zkoušíme na 3 měsíce akupunkturu, TČM, fyzio, psychoterapie a v dubnu půjdeme do 3.ivf, ale mám strach, aby to zase nedopadlo špatně (minule jsme nedošli ani k odběru), takže proto už jsme se dostali do konverzace, jestli jsme ochotní to zkoušet přes ivf i po 4.pokusu, kdy už to nebude částečně hrazené, nebo jít do darovaných, adopce apod…. Nikdy jsem si nedokázala ani představit, že tohle budu muset řešit. Ale zatím naději neztrácím, jen je hodně těžké vidět těhotnět celé svoje okolí téměr na poprvé :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
15.1.24 07:13
@ol030124 píše:
Mám Orgalutran od včera, chlap to píchl nakonec bez problémů, spíš jsem se před tím bála já, jak to bude, jaká bude reakce atd. ale nakonec v pohodě. Uff. Zítra kontrola, tak uvidím jak dopadnu.
Jsem tedy den před tebou, jestli to chápu dobře? Docela se začínám odběru bát :?

Ano, vychází to tak, že jsi den předemnou. Já se toho odběru nebojím, jen jsem lehce ve stresu z neznáma 😁. Spíš se pak bojím toho hyperstimuláku no…
Dneska mi z Orgalutranu opuchlo místo vpichu. Včera mi neopuchlo, ale zase mě to pálilo. Tak je asi i rozdíl, do které strany si to člověk píchne 😅.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
15.1.24 10:31

@baru-ska Díky…snažím se zůstat pozitivní, ale moc to nevypadá. Na dnešním UTZ mi řekli, že jeden folikul má 19mm, další 15mm a na druhé straně dva cca 14-15mm, zbytek už to prý nemá šansi dohonit, jsou moc malé. OPU je v plánu na čtvrtek ráno. Doufala jsem v trochu jiný výsledek. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
15.1.24 11:46
@Kaj.maňačka píše:
Ano, vychází to tak, že jsi den předemnou. Já se toho odběru nebojím, jen jsem lehce ve stresu z neznáma 😁. Spíš se pak bojím toho hyperstimuláku no…
Dneska mi z Orgalutranu opuchlo místo vpichu. Včera mi neopuchlo, ale zase mě to pálilo. Tak je asi i rozdíl, do které strany si to člověk píchne 😅.

U mě byl Orgalutran ok, dokonce včera jsem po něm měla velmi dobrou náladu :D
Jinak už dnes večer píchám Ovitrelle a ještě nějakou další inj a ve středu ráno nastupuji.
Byl tam jiný dr a prý je vše nádherné. Nakonec je jich 6 vel. 18, dvě zůstaly malé jen 12mm, ty už to nedoženou. Prý i sliznice je nádherná,
Taky jsem v obavách z toho co mě čeká, je to vše nové, neznámé, nevím jak budu reagovat, jaký bude výsledek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
15.1.24 11:59

@Maji33 já tě chápu. Člověk poslouchá že holky jich měli přes 10 atd a je to normální.. ale 4 když budou kvalitní tak je taky fajn.. třeba nakonec budeš mít víc embryjek než holky s 15 tu vajíčky. Jsem žádný důkaz :srdce: nevzdavej to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
15.1.24 12:01

Holky jste ty typy co testuji brzy nebo si radši počkáte? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
15.1.24 12:23
@ol030124 píše:
U mě byl Orgalutran ok, dokonce včera jsem po něm měla velmi dobrou náladu :D
Jinak už dnes večer píchám Ovitrelle a ještě nějakou další inj a ve středu ráno nastupuji.
Byl tam jiný dr a prý je vše nádherné. Nakonec je jich 6 vel. 18, dvě zůstaly malé jen 12mm, ty už to nedoženou. Prý i sliznice je nádherná,
Taky jsem v obavách z toho co mě čeká, je to vše nové, neznámé, nevím jak budu reagovat, jaký bude výsledek…

Já teda mám náladu dobrou celou dobu. Bála jsem se, jak budu protivná a cítím se faaajn 😄.
Tak budu moc držet pěsti, ať jsou hezká embryjka 😊. A ať vše proběhne v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí