Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kaj.maňačka píše:
Já teda mám náladu dobrou celou dobu. Bála jsem se, jak budu protivná a cítím se faaajn 😄.
Tak budu moc držet pěsti, ať jsou hezká embryjka 😊. A ať vše proběhne v pořádku.
Taky nejsem nevrlá, ani hlava nebolí…jen mě občas přepadne taková nějaká lítost a slzím ![]()
Děkuji. I já tobě budu držet vše co mám, ať se to podaří…
@ol030124 tak jsme na tom stejně, já také dnes večer ve 20:00 píchám Ovitrelle a ještě nějaký další 2 injekce Decapeptyl se to jmenuje myslím a ve středu ráno 7:30 jdeme na věc. ![]()
@Ardilera to už jste si toho zažili teda taky hodně
musí to být hrozně náročné na psychiku a celkově si myslím, že je to taková velká zkouška pro vztah. Nebo tak to alespoň vnímám i já.
O těch těhotných mi ani nemluv. Máme blízké známé, kde bylo veřejné, že děti nechtějí, že je to finanční zátěž a dělají doma bordel a podobně hloupé kecy a co jsem se minulý týden nedozvěděla, že čekají mimčo. Úplně jsem se z toho složila. Protože za poslední měsíce a roky je to v mém okolí už několikátý pár, nemluvě o tom že někteří už čekají třeba druhé dítě apod. Navíc mám práci, kde také často řeším těhotné kolegyně a vždycky je mi z toho víc a víc úzko. Přeju jim to, ale samozřejmě jím to víc závidím a řkám si pořád… proč oni ano a já ne, proč to zrovna musím být já? Co si ještě v životě mám vytrpět? Co jsem komu provedla? Vždyť toho od života přece nechci až tak moc. Jsem skromná obyčejná holka, která nemá přehnané nároky.
a stejně se to prostě děje ![]()
@Nikii89 píše:
@ol030124 tak jsme na tom stejně, já také dnes večer ve 20:00 píchám Ovitrelle a ještě nějaký další 2 injekce Decapeptyl se to jmenuje myslím a ve středu ráno 7:30 jdeme na věc.
Přesně…To nám to vyšlo. ![]()
A jdeš na ET nebo budete testovat?
@Nikii89 píše:
@Ardilera to už jste si toho zažili teda taky hodněmusí to být hrozně náročné na psychiku a celkově si myslím, že je to taková velká zkouška pro vztah. Nebo tak to alespoň vnímám i já.
O těch těhotných mi ani nemluv. Máme blízké známé, kde bylo veřejné, že děti nechtějí, že je to finanční zátěž a dělají doma bordel a podobně hloupé kecy a co jsem se minulý týden nedozvěděla, že čekají mimčo. Úplně jsem se z toho složila. Protože za poslední měsíce a roky je to v mém okolí už několikátý pár, nemluvě o tom že někteří už čekají třeba druhé dítě apod. Navíc mám práci, kde také často řeším těhotné kolegyně a vždycky je mi z toho víc a víc úzko. Přeju jim to, ale samozřejmě jím to víc závidím a řkám si pořád… proč oni ano a já ne, proč to zrovna musím být já? Co si ještě v životě mám vytrpět? Co jsem komu provedla? Vždyť toho od života přece nechci až tak moc. Jsem skromná obyčejná holka, která nemá přehnané nároky.a stejně se to prostě děje
Hlavu vzhůru, @Nikii89
Někdy to tak prostě je. Už se na to vše snažím dívat ve smyslu, že to má nějaký důvod proč se tak děje, že to vše má nějakou posloupnost… Snažím se vše brát, že je to tak jak to má být a neřešit důvod…stejně na otázky typu „proč oni a ne já“ si nikdy nedokážeme odpovědět, tak proč se jimi zbytečně trápit.
@baru-ska píše:
Holky jste ty typy co testuji brzy nebo si radši počkáte?
většinou jsem si dělala test v ten den kdy mi nedorazila MS, ale já bohužel vzhledem k imuno neplodnosti, nakonec nikdy těhotná nebyla, test vždy bílej, a další den MS.
Teď ať už půjdu na ET nebo na KET taky asi budu čekat na MS, pokud nepříjde budu testovat, dřív se odmítám stresovat.
A jak to máš ty?
@Nikii89 Jaký máte problém v té imunologii? Mě našli hraniční imunologický problém někde u obalu oocytu ![]()
@ol030124 Díky za milá slova, Člověk se snaží co může, se psychicky držet nad vodou, ale s postupem času (věku) ta nálada a ty pozitivní myšlenky u mě prostě spíš klesají. ![]()
@Gracetheworld našli mi na základě krevních testů na imunologickou reprodukci v 4/2023 zvýšené NK buňky nějakých 23% /(především reakci cytokyny), což je prý blbé na těhotenství (ty cytokyny zabíjí vše kolem sebe), pak jsem také měla reakci na stimulaci spermiemi. Nasadili mi hned Medrol 4mg, pak také antibiotika tetracykliny na ureoplasmata a opakové imuno krve 11/2023 - cytokyny ubyli - je to lepší asi na to zabrat ten Medrol, zmizela reakce na stimulaci spermiemi, ale za to mi vyskočila reakce na stimualaci trofoblastem (obal vajíčka). Jedu dál Medrol 4 mg každý den a dostala jsem ještě předepsané infůze intralipidů (7 dní před ET nebo KET, 7 dní po a pak případně s pozitivním TT další když to výjde).
Klidně mi napiš co zjistili tobě a kdy, i klidně ty hodnoty. Můžeme to srovnat.
@Nikii89 já jsem v obou případech po transferu 5denniho embryjka už 5 den viděla dusika a 6 den ho viděl i chlap.. takže byl fakt videt
takže já syl.nez do 6 dne pp transferu čekat nehodlám..jsem.ten typ, co chce vědět na čem je ![]()
@Nikii89 Ve zprávě mám jen „hraničně pozitivní protilátky proti zona pellucida“, hodnoty mi doktorka neřekla a prakticky vůbec nevysvětlila co to znamená. Zároveň nám ale oběma našli ureaplasmu, tak říkala že ta ureaplasma může tyto výsledky ovlivňovat a po přeléčení mám dojít na kontrolní odběry.
ATB jsme dobrali akorát před Štědrým dnem, tak těch 5 týdnů čekání před přetestováním budeme mít za sebou na konci příštího týdne, takže nějak v posledním týdnu v lednu si znovu necháme zkontrolovat moč a pokud bude negativní, tak půjdu rovnou znovu na ten imunologický odběr a manžel na spermiogram.
Holky, když jdu ve středu na OPU a vše dobře dopadne a budou vajíčka a budou je tedy oplodňovat, jak se počítá 5dnů? Počítá se již ten první den nebo až následující? Jde mi o to, že kdyby došlo na ET a je tam víkend a o víkendu nepracují byl by transfer v pondělí? A ten pátý den se rozhoduje zda je ok na KET a PGT?
Tápu v tom, tak se raději ptám zkušenějších. Na kontrole jsem se samozřejmě zapomněla zeptat. ![]()
@ol030124 ahojda v den opu je to nultý den. Takže když jdeš ve středu, tak 5 dní po transferu a pětidenní embryjko budeš mít v pondělí. Takže víkend řešit nemusíš. Ohledně pgt tak odběry se můžou dělat 5 až 6 den vývoje. Proto třeba u mě. byl. problem, že jsem.jim řekla, že když bude k pgt jen jedno tak ať to nedělají, že bych chtěla et a jinak ať při 2 a více udělají.. no a řekli mi že to nedokážou odhadnout, že ten odběr buněk dělají v určitém okamžiku vývoje a u některého to může být 5 den ráno u jiného až 6 den.. doufám, že to píšu srozumitelne…
@baru-ska píše:
@ol030124 ahojda v den opu je to nultý den. Takže když jdeš ve středu, tak 5 dní po transferu a pětidenní embryjko budeš mít v pondělí. Takže víkend řešit nemusíš. Ohledně pgt tak odběry se můžou dělat 5 až 6 den vývoje. Proto třeba u mě. byl. problem, že jsem.jim řekla, že když bude k pgt jen jedno tak ať to nedělají, že bych chtěla et a jinak ať při 2 a více udělají.. no a řekli mi že to nedokážou odhadnout, že ten odběr buněk dělají v určitém okamžiku vývoje a u některého to může být 5 den ráno u jiného až 6 den.. doufám, že to píšu srozumitelne…
JJ, děkuji za vysvětlení. Chápu. A funguje to tak, že volají a chtějí rozhodnutí ihned? Tam asi není moc času na rozmyšlenou…
@Kaj.maňačka
Ahoj, ahoj, jsem se neozvala promin. Mela jsem toho moc.
Nakonec jdu az ve stredu rano na odber 17.1.
A dneska 15.1. ve 20:00 mam aplikovat Ovitrelle.
Folici byli v sobotu na kontrole jeste nic moc.
A hlavne na jedne strane je mam mensi. Mam tam prej 14folikulu, ale pozadovanou valikost ma jen pulka z nich cca. Tak uvidime kolik jich bude. A kolik jich bude zralych a tak no. Jdu procitat od 15.stanky diskuzi. Jak jsem tu nebyla. Nevim, jak jste kdo na tom ![]()
Jdu to dohnat..