IUI a IVF 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1113
7.1.24 08:35

Dobré ráno,
tak už si od dnešního dne taky pichám.

@SlečnaMarie máš jen Puregon? Mám k tomu ještě Meriofert, ten má klasickou jehlu, ale je ještě tenčí než na tom peru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
7.1.24 10:12
@Kaj.maňačka píše:
@SlečnaMarie Tak MS přišla dneska po 16h, takže zítřek beru jako první den a v pondělí začínám píchat. Na kontrolu bych měla jít pak v sobotu. Co ty, zatím dobrý? 😇

Super, tak to jsem rada, ze v pondeli zacinas :)
Pak reknu, jak jsi to zvladla :)
A jak to mas s praci? Budes normalne chodit do prace? Mne od stredy napisou PN kvuli tomu, ze mam dost fyzicky narocnou praci. Tak at se to bricho asi nenamaha pak.
Jinak mi jen prijde, ze jsem trosilinku nafoukla, jinak nic. Tak jsem rada :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
7.1.24 10:17
@ol030124 píše:
Dobré ráno,
tak už si od dnešního dne taky pichám.@SlečnaMarie máš jen Puregon? Mám k tomu ještě Meriofert, ten má klasickou jehlu, ale je ještě tenčí než na tom peru.

Super. To jsem rada, ze uz v tom nejsem sama :)
Tak aspon tak, ze to neni nejaka tlusta jehla!
Ja mam dve krabicky Puregonu a pak mam Bemfolu a ta Bemfola je zvlast s jehlickou, ale taky tenkou. Neni to jak klasicka jehla. Nastesti :D
Kolik si pichas?
Me dali malo jen 187jednotek. Skrz hyperstimulak, podle myho horm. profilu.
Ze musime prej pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
7.1.24 10:30
@SlečnaMarie píše:
Super. To jsem rada, ze uz v tom nejsem sama :)
Tak aspon tak, ze to neni nejaka tlusta jehla!
Ja mam dve krabicky Puregonu a pak mam Bemfolu a ta Bemfola je zvlast s jehlickou, ale taky tenkou. Neni to jak klasicka jehla. Nastesti :D
Kolik si pichas?
Me dali malo jen 187jednotek. Skrz hyperstimulak, podle myho horm. profilu.
Ze musime prej pomalu.

225 Puregonu a 150Meriofertu.

Taky jsem měla strach z hyperstimulačního syndromu a dr. mě uklidňoval, že mi nic takového nehrozí…tak doufám, že měl pravdu.
Kdy jdeš na kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
7.1.24 21:31

@ol030124
Jo tak to mas dobry, ze ti to nehrozi, aspon o starost min. U nas jak to hrozi. Tak uvidime, kdyby nahodou. Tak by jsme udelali transfer o mesic pozdeji. Neda se svitit. :)
Jdu 10.1.
Ty jdes kdy?
Zvladas to zatim dobre ne? ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
8.1.24 06:55
@SlečnaMarie píše:
@ol030124
Jo tak to mas dobry, ze ti to nehrozi, aspon o starost min. U nas jak to hrozi. Tak uvidime, kdyby nahodou. Tak by jsme udelali transfer o mesic pozdeji. Neda se svitit. :)
Jdu 10.1.
Ty jdes kdy?
Zvladas to zatim dobre ne? ☺️

Jenže raději jsem obezřetná, každé tělo může reagovat jinak a to mé je někdy hodně nevyzpytatelné…Večer jsem třeba cítila neznámy tlak ve vaječnících a vlastně to vůbec nemá opodstatnění. Tak snad to bude vše v pohodě a budeme to mít brzy zdárně za sebou.
Plánujete ET nebo KET?
Kontrola ve středu.

Příspěvek upraven 08.01.24 v 08:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
8.1.24 07:00
@SlečnaMarie píše:
Super, tak to jsem rada, ze v pondeli zacinas :)
Pak reknu, jak jsi to zvladla :)
A jak to mas s praci? Budes normalne chodit do prace? Mne od stredy napisou PN kvuli tomu, ze mam dost fyzicky narocnou praci. Tak at se to bricho asi nenamaha pak.
Jinak mi jen prijde, ze jsem trosilinku nafoukla, jinak nic. Tak jsem rada :srdce:

Mám píchnuto. Je to v pohodě. 😁
Jen mi přijde, že na to, že jsem si píchala 125j a v ampuli by mělo být 900, tak ten píst na peru je tak v 1/4. Tak snad si to píchám dobře a na těch 6 dnů mi to vyjde. 🤔
Já dělám v kanceláři, takže asi budu chodit normálně do práce. Pokud mi nebude dobře, tak si nejspíš vezmu homeoffice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
8.1.24 08:35

Holky fakt jste dobré, že to picháte sami. Včera při první jsem si říkala, však to není tak hrozné, to bych mohla zvládnout a dnes to teda docela bolelo, tak je po odvaze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
8.1.24 10:07

No, mně ani nic jiného nezbývá. Manžel je normálně už v práci, když vstávám. Ale je pravda, že si to i tak raději píchnu sama, než aby mi to píchal on.
Tento týden je vyjímečně na noční a říkal mi, že mě bude při injekci podporovat. Samozřejmě chrápal jako poleno a to jsem si to chystala a píchala ve stejné místnosti, jako on spal 😅.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
8.1.24 20:42

1. IVF

Ahoj všem,
můžu se přidat? Chtěla bych se zeptat na zkušenost s ET v tentýž cyklus hned po odběru vajíček..měly jste štěstí a zadařilo se?
Dneska jsem začala stimulaci Gonalem a doktorka počítá s ET 5. den po odběru, ale slyšela jsem, že v některých CAR už to moc nepodporují. Máte nějaký tip, jak tělo líp připravit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
8.1.24 21:37

@Maji33 pokud máš ET ve stejném cyklu jako stimulaci, tak to ničím moc nepodpoříš, po OPU dostaneš progesteron na podporu. Bylinky se se stimulkou namůžou, protože by ji mohli ovlivnit. Můžeš zkusit akupunkturu v den transferu. A samozřejmě listovka + můžeš zkusit C 500-1000mg, D 2000-4000iu, E 200iu (pomáhá na sliznici) a omega 3. A hlavně odpočívat (zkus jógu, na youtube jsou i spešl po trasferech v aj, nebo meditace na 2week wait) a nestresovat se :mrgreen: Já teda měla až KET, naše centrum čerstvé vůbec nedělá, ale jestli bude dost embryek klidně bych tam jedno hned šoupla :lol: ket je akorát pro tělo přirozenější, ale pokud se ná embryjko chytit tak to zvládne ať je to et/ket :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.1.24 05:13

@Ardilera diky za tip, to jsem nevedela s tou morfologii, zkusime ;)
Me stitka myslim vychazela dobre, byla jsem ted i na kontrole na endokrinologii a budou mi to pro jistotu sledovat.

Jinak zdravim ze Sri Lanky, dobijime baterky na dalsi tehotenstvi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.1.24 06:41

Ahoj holky, tak jsem se po delší době přihlásila a koukám, kolik vás v lednu stimuluje. Všem držím palce. :hug: My pořád čekáme na výsledky, do toho mi po měsíci od oběrů volali z CARu, že se jim moje krev na imunologii srazila a musím přijet znovu. Takže zítra dovolená a jedu… :zed: Jak se tohle může stát netuším. Pila jsem dost, den před i před odběrem a stejně mi tu krev jen horko těžko odebrala. Tak snad se jim to tentokrát povede a stihnou ji do konce února dodělat. Už mě to čekání nebaví…

@Ardilera nepamatuješ si, jak dlouho jste na imuno v Repromedě čekali? (Myslím že jsi psala, že ji máte odtud že? :)) A určitě dej pak vědět, jak se ti pozdávali RF a Unica. Já původně tedy zvyžovala Reprogenesis, ale každá zkusšenost dobrá. :) S těmi max. dávkami gonalu v Repromedě jsi mě znejistila… Jestli to takhle perou do všech, tak mi to nepřijde ok a začínám zase pochybovat, jestli IVF podstupovat tam nebo zavčas odejít jinam. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
9.1.24 09:28

@Lekycia Imuno bylo myslím do týdne, to bylo poměrně rychle. Jestli máš dobré AMH tak by ti tak vysoké dávky dát nemuseli (nech si klidně už teď udělat cenovou nabídku IVF a tam ti řeknou jaké plánují dávky a příplatky), hele klidně tu repromedu zkus, je v Brně jedna z nejlepších, a hlavní bylo, že jsem se tam cítila dobře. Původně jsem ji ani měnit nechtěla, ale ono když se plácáš už ve 3. pokusu a přestáváš jim věřit, tak podle psycholožky je pro nás ta změna lepší, že nám nový přístup může pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
9.1.24 09:59

Ahoj, taky se přidávám. Problém nastal u manžela - azoospermie po chemoterapii, máme zmraženo. U nás první schůzka v prosinci - Gennet Liberec, čeká nás spoustu vyšetření, bohužel se vše posunulo, jelikož jsme dostali antibiotika na ureaplasmu, ted čekáme měsíc a pak proběhne kontrola, bojím se, že se nám léčba ještě protáhne a zase se vše odloží. Máte zkušenost, jak antibiotika zabrala? Také se chci zeptat, zda vám bylo doporučeno před IVF vyšetření průchodnosti vejcovodů, máte to některá za sebou? Četla jsem, že to dost bolí. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí