Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, rada by som sa k vám pridala
pokud nebudou žádné zdravotní komplikace, ráda bych v únoru na KET
@Ardilera Tak jsem dostala Macmiror na 6 dní. Když začnu dneska, tak ve středu vezmu poslední, takže mám ještě rezervu. Takže mi to snad naštěstí vyjde
.
Dokonce jsem i četla, že je lepší např. i před transferem zaléčit infekci antibiotiky, protože ten zánět je pak pro plod horší, než ta antibiotika.
Cysty nemám, MS by měla dojít v termínu. Tak snad bude leden můj šťastný měsíc ![]()
Ahoj ve spolek,
přidávám se do skupiny, jdu na 2.IVF, začínám s ms, léky už mám v lednici. Aktuálně po neúspěšném ket, výsledek krve nepotvrdil. Chodím do Podolí, čekáme na zázrak cca dva roky. Dnes jsem si vyslechla názor lékaře, ze v mem případě by bylo úplně nejlepší dítě nechtít. Je to složité, ale nevzdám to. ![]()
@Kopretina 22 určitě vše dobře dopadne
nakolik vás to už cenově vyšlo?
Nás to čeká po novém roce
@Kopretina 22 a co je za problém, že je lékař tak necitlivý
Říká se, že první ivf je jen takové zkušební a je to o štěstí… tak budu držet palce ať druhé vyjde
měnili jste protokol, nebo máte napodruhé stejný?
@Kaj.maňačka Tak to je super, že se to stihne přeléčit ještě před tou stimulací ![]()
@Kaj.maňačka @Kopretina 22 Jaký máte holky protokol? Já měla dvakrát krátký - gonal 450 (3.-10.dc) + cetrotide (8.-10.dc). Ale tak vysoký dávky jsem snad nikde než v repromedě neviděla, ale teď na 3.ivf uvažujeme nad dlouhým s nižší dávkou, ale budu to ještě konzultovat ve 2 carech, tak uvidíme, k čemu se budou přiklánět ostatní.
Budu moc držet palce ať jsou lednová ivf úspěšná
máte mít i rovnou ET, nebo až KET s pgt?
@spygy píše:
@Kopretina 22 určitě vše dobře dopadnenakolik vás to už cenově vyšlo?
Nás to čeká po novém roce
Ještě jsem to nepočítala, ale chystám se na to. Počítám kolem 50ti. Já začínám stimulovat během pár dní, tedy snad…cesta dlouhá.
@Kopretina 22 wau, tak to mi nepríde moc taktní zo strany lékaře 😔 možno to nemyslel zle, ale i tak… Držím moc palce ať to vyjde ❤️
@Ardilera píše:
@Kopretina 22 a co je za problém, že je lékař tak necitlivýŘíká se, že první ivf je jen takové zkušební a je to o štěstí… tak budu držet palce ať druhé vyjde
měnili jste protokol, nebo máte napodruhé stejný?
Protokol stejný, v prvním kole vyšlo 5 embryek do pátého dne a vzhledem k mému věku je to úctyhodný výkon. Takže krátký, pergoveris a cetrotide. Bude to napinave. Mám komplikovanou anamnezu, proto jsem vybírala státní instituci místo soukrome, protože nemám volbu kde rodit, i když predbiham. Nicméně pan doktor prohlásil, ze pokud budu já rodit, ze si bere měsíc dovolené. Pak mě různě strasil a snazil se mě odradit, vtipné je, ze použil i případ, kdy zabili moji spolužačku ze střední školy. Nevzdala jsem to, řekla jsem, ze chci svoje vajíčka. Proste hotovo. Pan doktor netušil, ze jsem těch 2500 vrozených vad studovala, i když nejsem lékařka, ale mám z toho statnice. Dnesek nebyl v žádném ohledu příjemný. Je těžké to zvládat a ještě bojovat s nim, ze vím jaká jsou rizika a přesto vlastní dítě chceme. ![]()
@Betisek1 píše:
@Kopretina 22 wau, tak to mi nepríde moc taktní zo strany lékaře 😔 možno to nemyslel zle, ale i tak… Držím moc palce ať to vyjde ❤️
On to zle nemyslel, ale je to těžké, když se někam obratis a mas to jako špičku medicíny, protože pak už jen Apolinar, ale tam nevlezu, kdybych měla rodit na chodníku. Nemám kam utéct a i kdybych mohla, nemám na nový začátek dostatek času…chtěl proste, abych mu řekla, ze budu bezdetna. On se proste silene boji, ze bude pruser, ale kruci to muže být vždycky. Nechci manželovi odejít a nechat tu mrne, ale to byste nemohli mít dítě nikdo. Riziko a zátěž je to vždy. Jen je to proste vetsi boj. Prezila jsem toho hodně a jeden vyděšený doktor, toho preziju také. ![]()
@Betisek1 píše:
Ani taktní ani profesionální, ale to je život. ![]()
@Kopretina 22 Tak to je krásný výsledek těch 5 embryek
já měla 2 ivf ještě před 30 a výsledek 1 embryjko
takže 5 je fakt super jestli máš i vyšší věk.
Budu moc držet palce ať máte zase plno embryek a nějakému se už podaří zahnízdit. ![]()
A budete dělat i genetiku embryek jestli máš i nějakou genetickou zátěž o které se ví? Tak ono úplně nemusíš podstupovat ivf na stejném místě jako budeš rodit… to chování doktora mi tedy přijde opravdu mimo, tohle je tak citlivé téma a oni někdy dokážou vypustit takové hlouposti aniž by se nad tím co řeknou zamysleli.
Chápu, že má třeba strach aby to s vámi oběma dopadlo dobře, když zná tvůj celkový stav a jaké mohou nastat komplikace, ale lze to přeci říct i jinak.
@Ardilera píše:
@Kopretina 22 Tak to je krásný výsledek těch 5 embryekjá měla 2 ivf ještě před 30 a výsledek 1 embryjko
takže 5 je fakt super jestli máš i vyšší věk.
Budu moc držet palce ať máte zase plno embryek a nějakému se už podaří zahnízdit.
A budete dělat i genetiku embryek jestli máš i nějakou genetickou zátěž o které se ví? Tak ono úplně nemusíš podstupovat ivf na stejném místě jako budeš rodit… to chování doktora mi tedy přijde opravdu mimo, tohle je tak citlivé téma a oni někdy dokážou vypustit takové hlouposti aniž by se nad tím co řeknou zamysleli.Chápu, že má třeba strach aby to s vámi oběma dopadlo dobře, když zná tvůj celkový stav a jaké mohou nastat komplikace, ale lze to přeci říct i jinak.
Dnes jsem problematiku PGD probírala, je to na delší vysvětlování. Podle zákona mám posledních par měsíců, pak už za svoje peníze. Pokud budeš chtít vysvetlim pgd ve zprávě, ale potom co z dneska vím, pgd dělat nebudu, ale za sebe. Čeká mě v podstatě poslední pokus celého cyklu ivf, mám ještě dvě becka v mrazaku, ale honim čas. Takže zatím počkají. Mám podporu manzela, ale je to hodně těžký boj, drží mě jen to, ze ví, ze já vím co dělám a ze dělám maximum. Stimulace je pro mě zdravotně obrovská zátěž, ale nevzdam to. Udelala jsem mnoho ústupků, stojí mě to hodně sil a nemám podporu na caru. Přesto věřím, ze rodina proste budeme. ![]()
@Kopretina 22 Já to naprosto chápu, že chceš dát maximum do toho mít vlastní a budu ti moc držet palce ať se podaří a jste všichni v pořádku
je hlavní, že máš podporu v chlapovi, je to hlavně vaše rozhodnutí. PGD nám teď rozmlouvala i psychoterapeutka, takže asi tuším proč do toho nechcete jít, ale ráda se dozvím víc, zítra písnu sz.
@Ardilera Já ještě nevím. Jdu si pro rozpis a léky až toho 3. 1. Paní doktorka mi jen řekla, že stimulaci začneme 2. den cyklu a že budu mít nižší dávky, protože mám AMH blíž k horní hranici. Ještě se chceme optat na nějaké to vybírání spermiek čipem (dle doporučení Mgr. Uhrové. Vše mi mají pořádně vysvětlit až toho 3. Ale měla bych mít rovnou i ET, pokud nebude hyperstimulák nebo jiné komplikace.
@spygy Takže vám to IUI nakonec nedopadlo? To mi je líto…
@Kopretina 22 Tak to máš teda „dobrýho“ doktora. Buď je úplné neempatickej, nebo si možná myslí, že těma kecama odlehčí situaci a možná se snaží hrát i psychologa (aby ses na to neupínala), ale bere to za úplně špatný konec.
Každopádně držím pěsti, aby druhý pokus vyšel. Moc ti to přeju. Mě čeká první IVF v lednu, takže jsem ještě ze všeho taková nesvá. Ale zároveň se těším, protože je to naděje k vlastnímu miminku, kterého bychom se jinačí cestou asi nikdy nedočkali.