Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem dostala jako tip macu peruánskou a druhý měsíc se to po x letech povedlo. Tip byl teda konkrétní přípravek. Někdo zde psal že není vhodná pro každého, snad se nedoporučuje při endometrióze.
A první půlku cyklu (do ovu) jsem pila jeden šálek kontryhelu.
Nijak. Jen sex. U třetího dítěte stačila věta neboj vytáhnu ho včas. A bylo to.
![]()
Ahojky, tak se k vám přidám a všem nám starším držím palce ať je to co nejdříve ❤️ 🙏 🙏
Upřímně? Nic z toho není rozhodující…rozhodující je jestli máš ovulaci a partner ok spermie
Pokud ne, tak ti žádná pestrá strava, odpočinek a „hlavne na to nemysli“ nepomůže ![]()
Pokud jo, tak klidně můžeš vypít flašku vína a otehotnis (tímto nepodporuju alkohol v tehu, ale já se snažila docela dlouho, takže abstinenci jsem úplně nedodrzovala) a jediné co mi pomohlo bylo srovnat cyklus, bez toho bych byla bezdetna dodnes.
@JancaS84 píše:
Nijak. Jen sex. U třetího dítěte stačila věta neboj vytáhnu ho včas. A bylo to.![]()
![]()
ježiš, přesně tohle mi manžel řekl taky
a bylo třetí na cestě v 35 letech ![]()
@Majinka7 píše:
ježiš, přesně tohle mi manžel řekl takya bylo třetí na cestě v 35 letech
U nás ještě o dva roky později. Ale předtím nám to cca 5 let fungovalo bez nehody, dvě děti plánované na první pokus. Mě stačí jít jen kolem ![]()
@JancaS84 tak to my první až po 3 letech snažení a ještě jsem potratila a pak už to jelo
druhé těhotenství do roka od prvního porodu, prý to nebude tak rychle říkal manžel
potom 8 let nic a nakonec stačila kapka a bylo zaděláno a tu už si myslel jak to umí po těch letech, to určitě ![]()
@leopanda píše:
To souhlas, ale ani v tu chvíli to nemusí vyjít. Někdo má problémy s příliš aktivní imunitou - takže jeho tělo bojuje třeba s těmi spermiemi nebo vznikajícím zárodkem, může být špatná výstelka dělohy, málo progesteronu pro dobré uhnízdění/udržení atd. Těch věcí tam pak může být ještě dost, plus zatížený organismus, špatná strava apod může vést k problémům s otěhotněním nebo udržením plodu. Takže bych různé preventivní opatření nebo testy u lékaře nepodcenila, pokud se pár snaží déle a nic i za předpokladu že ovu a spermie jsou ok. Také může otěhotnění brzdit dlouhodobý velký stres. Tak za mně bych si to vylučovací metodou postupně odkšrtala, aby tam nebyly tyto možné fyziologické problémy - většinu zvládne zjistit ženský lékař a imunologické vyšetření.
To ano, myslela jsem to tak (ale je fakt, že jsem přehlédla, že zakladatelka je na RD a tudíž už dítě má), že pokud je žena a muž zdraví, tak není potřeba větší příprava než sex
a klapne to…samozřejmě nemusí a pak je fajn začít řešit s dr. tu imunitu atp. a pak až nějakou zdravou stravu a dovolenou…známá taky „na to nemyslela“ a nestresovala se, pila čaje a pak zjistila, že má neprůchodne vaječníky, takže by na to „hlavně nemyslela“ (pardon jsem na to alergická, proto to sem porad cpu
) klidně do přechodu
…ale abych nekecala, já ty čaje atd pila taky, ale spíše tak pro dobrý pocit než že bych tomu prisuzovala větší váhu…co ale ano, rak v tomhle věku už bych určitě cca 3 měsíce předem brala listovou (doporučení mě dr.)
Krásné ráno,
Chtěla bych se vás zeptat a zároveň se s vámi podělit o tom, jak se připravujete na početí.
Docela často teď slýchám, že páry, co chtějí otěhotnět podstupují detox. Úplně nevím v čem to spočívá. (Samozřejmě neberu v úvahu alkohol a cigarety, což je snad jasné)
Já jsem si koupila nějaké vitaminy na početí, cvičím jógu a chci si koupit mateří kašičku o které jsem se tady dočetla. A dále pestrá a vyvážená strava, pohyb a odpočinek. Jsem ještě na mateřské, takže to takový problém není.
Mate prosím nějaké tipy?
My se snažíme od října. Moc děkuji