39 let - problémy s otěhotněním

65
5.12.23 11:53

39 let - problémy s otěhotněním

Ahoj, dobrý den,
je mi 39 let a s manželem už se tři roky snažíme o dítě, byli jsme v ivf centru a dle nich je u nás vše v pořádku. Já začínám být zoufalá. Už jsem byla i u bylinkáře, takže teď to zkusíme podle něj. Je to už na palici.
Je tu někdo s podobným problémem?
Jinak dřív prostě nebyl vhodný partner, vím že prvorodičky kolem čtyřicítky už jsou staré, ale to je prostě život…
Děkuji a přeji hezký den
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
5.12.23 11:59
@baracuda píše:
Ahoj, dobrý den,
je mi 39 let a s manželem už se tři roky snažíme o dítě, byli jsme v ivf centru a dle nich je u nás vše v pořádku. Já začínám být zoufalá. Už jsem byla i u bylinkáře, takže teď to zkusíme podle něj. Je to už na palici.
Je tu někdo s podobným problémem?
Jinak dřív prostě nebyl vhodný partner, vím že prvorodičky kolem čtyřicítky už jsou staré, ale to je prostě život…
Děkuji a přeji hezký den
Bára

A proč vám nenavrhli některou z metod umělého oplodnění??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
5.12.23 12:04

Samozřejmě že navrhli, ale mě to strašně vyděsilo, ta představa hormonů a lékařských kontrol, tak jsme si dali pauzu a ještě to zkoušeli přirozeně. Ale po novém roce se do centra znovu objednám. Bez toho to asi nepůjde. Jen jsem doufala, že tu je třeba někdo, komu se to povedlo bez těchto procedur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.12.23 12:06

@baracuda Ne všechny ty metody zahrnují píchání hormonů, zvlášť ne, když se u vás zdá vše v pořádku. Já bych moc neotálela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.23 12:07
@baracuda píše:
Samozřejmě že navrhli, ale mě to strašně vyděsilo, ta představa hormonů a lékařských kontrol, tak jsme si dali pauzu a ještě to zkoušeli přirozeně. Ale po novém roce se do centra znovu objednám. Bez toho to asi nepůjde. Jen jsem doufala, že tu je třeba někdo, komu se to povedlo bez těchto procedur.

Měla jsi někdy aspoň pozitivní test?
Dělali vám imunologii?

• Citovat
  • Upravit
1590
5.12.23 12:12

@baracuda ahoj, 3 roky snažení v tomto věku už je hodně. Já bych ihned šla do IVF, na zkouknuti třeba problém nemáte, ale může to být například to že se z nějakého důvodu nedaří spermiim oplodnit vajíčko( oni vybírají ty nejlepší a někdy se povede hnedka první IVF, že jsou oplodněná), nebo že sice máš
ovulaci, ale ve folikulech nemáš vajíčko ( pri ivf máš odebráno stimulaci a i vice folikulu), nebo potřebuješ více progesteronu na uhnízdění vajíčka… Hlavně nezapomeň že na zdravotní pojišťovnu je IVF do 39 let. Jak ti je 40 už se vše hodně prodraží a to i teďka není levná záležitost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.23 12:18

Ahoj Báro. Napisu svoji zkušenost. Bylo mi o 4 roky méně, co jsme se snažili o mimco a já nemohla a nemohla otěhotnět. Chtela jsem prirozene…A nakonec se povedlo!!!Měsíc předtím jsme byli na lyzovacce, kde jsem si úžasné odpocala(psychicky),napadlo strašně sněhu, uzasna priroda, slunicko…já bezkovala a bezkovala panenskou přírodou…Úplná očista. A hned nato Bum :D Dodneška so myslím, že se podařilo proto.Byla jsem už taky rozhodnuta jít do IVF, do centra jsem uz dochazela. Nebylo uz potřeba. Preju stesti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9148
5.12.23 12:24

Psychika. Vyprdni se na plozeni, zamer pozornost jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.23 12:28

Víš, v našem věku jak řekl můj gynekolog už není čas na „zkouseni“. Je už tak za minutu dvanáct to začít řešit. A tím tě vůbec nechci nijak strašit. Každopádně u nás se taky nenašel žádný velký zdravotní problém, ale měl mě na starost MUDr. Machač z IVF clinik Olomouc co si myslím je opravdu velká špička v CR co se týče umělého oplodnění. A ten mi opravdu vysvětlil všechno podrobně a prostě doporučil vůbec nečekat. Hlavně umělé oplodnění jsou na pojišťovnu pouze do ukonceneho 39 roku ženy a pak už si všechno hradis sama a to se skutečně prodraží. Já jsem to začala řešit kolem 38 let a několikrát se nechytlo u mě ani zdravé otestované embryo. Nakonec se změnila léčba a za 14 dní budu rodit :srdce:
A když se podívám tak si říkám, že jsem tam měla jít daleko dříve a ušetřila bych si tolik trápení a marných pokusů…
Každopádně co bych ti navíc prirodne doporucila tak jsou bylinné naparky na otehotneni a pak ještě akupunktura na otehotneni. Já to nakonec všechno spojila dohromady a prostě věřila, že už to dopadne.. A taky dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
72725
@baracuda píše:

Tak jako otěhotnění po 35 roku věku už je kolikrát spíš jen sázka do loterie. Být vámi, jdu do centra. My si na syna počkali téměř 2 roky, zato slečna přišla naprosto nečekaně, jako dárek ke 40.narozeninam :mrgreen: :lol: ale věřím, že kdybysme se snažili, že to nepůjde :think: věk v tomto směru fakt neokecas. Být tebou, jdu co nejdříve do centra :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109

Tím nechci shazovat IVF nebo bylinkarku :lol: Jen bych chtěla, aby zaznělo, že může taky dost vyznamne pomoci pohyb na čerstvém vzduchu(hory)…
Ještě jednou hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24915
5.12.23 12:29

Už po roce snažení (ne tak po třech) už jste ve tvém věku měli být aspoň na základním vyšetření - u tebe průchodnost a cyklus, u partnera spermiogram, pak případně genetika…
tohle fakt neobnáší žádné hormony, ty se berou až při stimulaci, pokud půjdete do ivf..
teď se na to úplně vyklašli, vypusť to a na leden se objednejte na základní vyšetření
pak se ukáže o co vůbec jde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24915
5.12.23 12:31
@Anonymní píše:
Víš, v našem věku jak řekl můj gynekolog už není čas na „zkouseni“. Je už tak za minutu dvanáct to začít řešit. A tím tě vůbec nechci nijak strašit. Každopádně u nás se taky nenašel žádný velký zdravotní problém, ale měl mě na starost MUDr. Machač z IVF clinik Olomouc co si myslím je opravdu velká špička v CR co se týče umělého oplodnění. A ten mi opravdu vysvětlil všechno podrobně a prostě doporučil vůbec nečekat. Hlavně umělé oplodnění jsou na pojišťovnu pouze do ukonceneho 39 roku ženy a pak už si všechno hradis sama a to se skutečně prodraží. Já jsem to začala řešit kolem 38 let a několikrát se nechytlo u mě ani zdravé otestované embryo. Nakonec se změnila léčba a za 14 dní budu rodit :srdce:
A když se podívám tak si říkám, že jsem tam měla jít daleko dříve a ušetřila bych si tolik trápení a marných pokusů…
Každopádně co bych ti navíc prirodne doporucila tak jsou bylinné naparky na otehotneni a pak ještě akupunktura na otehotneni. Já to nakonec všechno spojila dohromady a prostě věřila, že už to dopadne.. A taky dopadlo.

nestresuj zakladatelku
mám za to, že pravda je tohle : Do roku 2021 bylo IVF hrazené pojišťovnou možné pouze do 38 roku věku ženy. V roce 2022 se legislativa změnila a umělé oplodnění je hrazeno až do 40 let (39 let + 364 dní).
I tak budou mít od ledna honičku.. na vše se čeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
5.12.23 12:35

Báro, neztrácej naději! Já jsem porodila v 41. letech. Před tím jsem 10. let zkousela IVF, které se nedarilo. A když jsem se na všechno vykašlala, otěhotněla jsem přirozeně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.12.23 12:42

@Lucy75
Však píšu ukonceneho 39 roku to znamená 39 + 364. Určitě nikoho nechci stresovat, ale ptala se na názor tak tohle je moje zkušenost. A ano, honičku bude mít, protože se na všechno čeká, proto jsem psala, že opravdu není čas zkoušet, ale čas začít to řešit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex