Nejde mi vůbec kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2323
15.1.18 07:26

Kloboucky jsou k ničemu a glukozou toho moc nevyřešís, mimco si zvykne na cukr a nebude bez toho fungovat uz vůbec… dobra investice je ta odsavacka ta se ti bídě ještě hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
15.1.18 07:32

Odsávačku jak holky radí. S glukozou nemám zkušenosti, ale neučila bych ji na to. Kloboučky už vůbec ne, mně je nacpali hned v porodnici a bylo to peklo od nich odnaučit. Navíc kojení s kloboučkama trva mnohem, mnohem déle. Tedy mně taky v porodnici malý z jednoho prsa nechtěl pít, nemohl se přisát, druhé ok. Proto ty kloboučky a pomohlo to, ale zas se bez kloboučku pak už nenapil - nechytl se. Vyřešila jsem to s laktační a nakonec jsme je odbourali. Zusila bych to jako opravdu poslední možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
15.1.18 07:45

Rozhodně odsávačku použít. pak horkou sprchu, to uvolní mléko. zkoušej kojit v jiné poloze po odstříkání. kapla bych na bradavku mlíčko, to jí zachutná, cukr bych nepoužila. klobouček nevím, to mi děti nechtěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
15.1.18 07:49

Dobře jak mi to doveze, zkusím odsát, rozmasirsvat a trpělive prikladat, tak snad..Holky kdyby bylo nejhůř, a ja se rozhodla pro um - rádili jste se o tom z dr nebo jste prostě přešli na um a nahlásili třeba az na kontrole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
15.1.18 07:51

@Tereza100p mléko se tvoří celých 6 týdnů, nepodléhej panice, hlavní roli hraje tvá psychika. já v porodnici neměla po císaři žádné mléko, fakt nic, no a nevzdala to a nakonec kojila 2,5 roku. takže klííííd, to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
15.1.18 07:55

Kloboucky ne, casem snizuji produkci mleka a ztraci se kontakt kuze-pusinka… Urcite nebehej pro um a snaz se uklidnit ???? mlicka mas spoustu a at je problem kde je, tak se vyresi. Taky bych to videla, ze je problem v moc plnem prsu. Detem je neprijemne kdyz to jde pod proudem a kdyz je toho mlika tam moc, tak se s tou mini pusinkou novorozenec nechytne. A pri nejhorsim odsavej z jednoho a koj z druheho - mnohem lepsi varianta nez um. Kojeno je obcas boj, ale kdyz se na to psychicky pripravis a reknes si, ze driv s tim takovy problem nebyl a muselo se to nejak vyresit, tak by te tahle myslenka mohla povzbudit ???? dnes se to hrozne resi a hodne maminek u sebe nema nikoho, kdo by poradil, protoze treba moje mamka nas nekojila -bylo moderni to hned zabalit. Prsa jsou flexibilni a pokud neprestanes kojit, tak se da ta produkce zvedat a snizovaz. Tak at vam to jde ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
15.1.18 08:00

Případně zkus šikovnou laktacni poradkyni, zkoukne, jak malou přikládáš a třeba najde, kde je problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.1.18 08:27

Predevsim se uklidni. Miminko to citi, ze jsi z toho nervozni a taky by se mohlo stat, ze bude odmitat prsa uplne. Na nejaky sirup se vykasli a na kloboucky uz vubec. Kup si odsavacku a to prso, ktere odmita, trpelive nabizej, ale nenut. Hlavne v noci a v polospanku, to by mohla prijmout spis. Zkus zmenit polohu. Prosli jsme si doma taky bojkotem prsu a pomohlo zrusit kojici polstar a kojit vleze. Vim jaky to jsou nervy, ale jedine trpelivost prinasi ovoce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.1.18 08:40
@Tereza100p píše:
Dobře jak mi to doveze, zkusím odsát, rozmasirsvat a trpělive prikladat, tak snad..Holky kdyby bylo nejhůř, a ja se rozhodla pro um - rádili jste se o tom z dr nebo jste prostě přešli na um a nahlásili třeba az na kontrole?

Kdyby náhodou tak klidně můžeš nasadit sama. Ale hlavně klid, nestresuj se. Mlíka máš dost takže kdyby bylo nejhůř, odsávej a dávej svoje místo UM. Ale ono to půjde, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.1.18 08:42

Syn spatne pil z jedne strany, nakonec se ukazalo, ze problem byl fyzicky - mel jednu stranu „bloklou,“ nejspis jeste z polohy v deloze, nebo z porodu…nevim, kdo by to kdyz tak mohl zkouknout v CR, ja jsem v zahranici a pomohl mi chiropraktik. Zkus opravdu ruzne polohy, trochu to pomahalo. Ale urcite bych zacala tim, co radi holky, trochu odstrikat, muze se jedno prso plnit vic, nebo mit treba trochu jiny tvar, a uz se to mimimu nemusi libit…po par tydnech se prsa prestanou tak nalevat, muze to byt lepsi. Ale kdyby se to nelepsilo, pozoruj, jestli treba neuprednostnuje jednu stranu (hlavicka vzdu na jedne strane a az se zacne malinko hybat, zda se nestaci do C vzdy na jednu stranu).

Příspěvek upraven 15.01.18 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.1.18 08:44

Přidávám se k holkám. Především to chce klid a psychickou pohodu. V tom je 3/4 úspěchu kojení. Jsi krátce po porodu, laktace se teprve rozjíždí, kojit se teprve učíš a někdy to „bez problémů“ nejde. Na glukózu i kloboučky bych se vyprdla. Obojí je vlastně k ničemu a kojení to ovlivňuje. Koupila bych odsávačku, nalité prso bych odstříkala a až pak přikládala. Na nalitá prsa se některá miminka špatně přikládají, nedokážou ten proud ulokat apod. Tady bych k tomu neoblíbenému zkoušela dávat polospící dítě, zkusila jinou polohu… apod. Marná by nebyla třeba i laktační poradkyně. A jak už někdo napsal: připravila bych se taky na růstové spurty, bojkot kojení… apod. I to o k tomu patří. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
15.1.18 08:45

@katyna1984 souhlasím s laktační… A nevzdavejte to, vše si sedne, je malička… Hlavně nebuďte nervózní ona to vycítí a bude taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
15.1.18 08:51

@Tereza100p prosím te žádnou glukozu nekupuj! Neuc ji na jiné chutě nez je mateřské mléko. Pak se taky muže stát ze bude chtit jen glukozu misto MM.Mala z prsa nechce pít prave proto ze je tvrdé a špatně se ji prisava. Odsaj ho. Klidně pakovou odsavackou, já ji mám doma a je v pohodě. Zkoušek různé polohy a jestli chces opravdu dlouho kojit pozvi si laktacni poradkyni ať te uklidní a pořadí. Drzim pesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
15.1.18 08:54

A pokud mas spoustu svého mleka na co UM! Raději investuj do poradkyně, UM se ti mnohonásobně prodraží. Kloboucky rozhodne NE! Pokud se ti prisava, jsou naprosto zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
15.1.18 09:16

Souhlasím s odsávačkou a laktační poradkyní, určitě se v okolí nějaká najde. Navíc třeba VZP na odsávačku před 2 lety přispívala, takže investice není tak veliká a bohatě se Ti vyplatí a vrátí. Kdybys to vzdala a šla na UM, tak Tě to bude stát mnohonásobně víc a nepřispěje Ti na to nikdo nic. Mléka máš evidentně dost, tak během kojení z levého odsávej a malé ho „naservíruj“ už jen jako dezert, aby nebylo tak nalité a ona se chytne, třeba ne hned, ale časem určitě. Nenuť, pomaž MM a nabídni. Mě malý nechtěl z 1 v leže, ale zásadně když jsem seděla, nevím proč, ale bylo to tak. Kdyby to opravdu nešlo, zůstala bych u odsávání a dávala MM z láhve, ale rozhodně ne UM, když mám MM dost. Uklidni se, jinak bude malá také nervozni a zatvrzelejší ;) odsáté MM můžeš pomalu zamrazovat - mě se líbil tip tady na eMiminu - dát do ledových kostek - pak využiješ u příkrmů :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová