Nejde nainstalovat USB flash disk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
111verunka111
26.6.14 12:11

nejde nainstalovat USB flash disk

Ahoj, potřebuji někoho, kdo se vyzná v ovladačích a pod. Koupila jsem si novou USB flashku http://www.zbozi.cz/…0-8gb-cerny/ a nejde mi ji otevřít. Ve správci zařízení dám aktualizovat ovladač a napíše mi to " byl nalezen ovladač zařízení, ale při jeho instalaci došlo k chybě". Nevíte, kde je chyba? Mám windows 7. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12651
26.6.14 12:31

Flash disk se neinstaluje. Zkus restartovat počítač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
26.6.14 12:31
@111verunka111 píše:
Ahoj, potřebuji někoho, kdo se vyzná v ovladačích a pod. Koupila jsem si novou USB flashku http://www.zbozi.cz/…0-8gb-cerny/ a nejde mi ji otevřít. Ve správci zařízení dám aktualizovat ovladač a napíše mi to " byl nalezen ovladač zařízení, ale při jeho instalaci došlo k chybě". Nevíte, kde je chyba? Mám windows 7. Díky

Máš možnost vyzkoušet ho na jiném PC?
Jiný USB 3.0 flash disk v tom PC funguje?
Zkoušela jsi jiný port?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
26.6.14 12:34

Taky se přidám k dotazu, mám nový notas, jsou tam W7, zezačátku mi normálně načetl externí disk, a prostě zničeho nic KONEC, prostě se mi ten externí disk vůbec nezobrazuje, a taky mi to tam píše cosi o instalaci ovladačů. Přitom na jiném pc ten ext.disk běhá normálně. Tyhle věci mě neskutečně ser.ou :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.6.14 12:39

Já myslím, že za to můžou W7… Byla jsem u tchána a měla ten samý problém, nakonec mi to vykázalo nějakou chybu, dala jsem vyhledat a opravit a od té doby to šlo. Nicméně teď mi daný disk nefunguje zase v našem domácím počítači. Takže ve W7 jsou zřejmě nějaké ovladače, které to celé rozhasí :cert: Jinak tchán tam měl problém připojit i foťák, to se nám nakonec taky podařilo rozchodit (opět to nakonec vykázalo chybu, přitom ve starém systému - WXP - to chodilo normálně a tchán poctivě odpojoval disk tak, jak se má a ne jen vysunutím kabelu, takže s tím skutečně nedělal nic nepatřičného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
26.6.14 12:40

@jessikka to už jsem zkoušela a nic.
@WontTell jiné pc bohužel nemám, ano zkoušela a vše mi funguje tak jak má, tak nevím, kde je chyba :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20777
26.6.14 12:41

@marmelada78 Nám to disk načetlo a při přetahování souborů to prostě spadlo… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
26.6.14 13:11
@111verunka111 píše:
@jessikka to už jsem zkoušela a nic.
@WontTell jiné pc bohužel nemám, ano zkoušela a vše mi funguje tak jak má, tak nevím, kde je chyba :nevim:

No… ja bych zkusil stahnout LiveCD s Linuxem, nabootovat a vyzkoušet, jestli to pojede v něm, případne z toho Linuxu zjistit, co je to přesně za flasku (jak se hlásí systému) a pak vygooglit, jestli s ní někdo neměl podobnej problém. Ale uznávám, že je to dost drbačka :?
A jestli nemáš jinej PC, co takhle zkusit u známých, sousedů, nebo třeba manžel v práci že by zkusil na firemním PC…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
26.6.14 13:26

@WontTell pokusím se to tedy stáhnout, o víkendu to vyzkouším u našich na jejich pc, ale co když to tam půjde a na mým pc stále ne?

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
26.6.14 13:31

@WontTell náhodou co je to ten linux? to mi přeinstaluje windowsy?

• Citovat
  • Upravit
2342
26.6.14 13:33
@111verunka111 píše:
@WontTell pokusím se to tedy stáhnout, o víkendu to vyzkouším u našich na jejich pc, ale co když to tam půjde a na mým pc stále ne?

Pokud to jinde pojede a tobe ne, tak je pravděpodobne opravdu chyba na „Tvém přijímači“. Pokud to u vašich pojede, zkus si zjistit přes správce zařízení (nebo jak se to menuje… taková ta tabulka HW), jakej přesne driver (soubor a verzi) to používá. Pak to porovnej s tím, co máš doma. Mimochodem nemá Microsoft nějakej support? Třeba by Ti poradili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
26.6.14 13:34
@111verunka111 píše:
@WontTell náhodou co je to ten linux? to mi přeinstaluje windowsy?

Aha.. tak na Linux zapomen :-) Je to operační systém. Windows ti nepřeinstaluje, pokud použiješ LiveCD, tak akorát nastartuje z toho CDčka a Windows nechá být. Cílem toho cvičení je vyzkoušet, že funguje HW.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.6.14 13:44

@WontTell Mně to teď nevidí daný disk ani z linuxu… Vůbec ho to nevidí. Takže jsem docela zvědavá, na co zakladatelka přijde. Docela si nadávám, že jsem ho u tchána připojovala :cert: Ale ještě zkusím pár pokusů a uvidím. Manžel se pak na to kdyžtak podívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
26.6.14 13:53
@Amys píše:
@WontTell Mně to teď nevidí daný disk ani z linuxu… Vůbec ho to nevidí. Takže jsem docela zvědavá, na co zakladatelka přijde. Docela si nadávám, že jsem ho u tchána připojovala :cert: Ale ještě zkusím pár pokusů a uvidím. Manžel se pak na to kdyžtak podívá.

Jak nevidí? lsusb Ti ho vypíše? v dmesgu ho vidíš? Pokud ho nevidí jakože ho automaticky nehláší v nějakým grafickým prostředí tak to může být tím, že nepozná správně oddíly. Kdežto u zakldatelky ty oddíly pravděpodobne ani nenačte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
26.6.14 13:59

@WontTell Donedávna s tím neměl problémy a zobrazoval se klasicky v mediích (adresář v rootu), ale teď se to tváří, že prostě nic. Ale je možné, že je to skutečně jen tím, co tu píšeš. Ale nevadí, já kdyžtak počkám na manžela a on se na to podívá. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák