Nejdou mi buchty :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12834
11.11.19 07:00
@Anonymní píše:
Mouku kupuji různou, vždy normálně v obchodu, tedy nikdy jsem nekupovala mouku z mlýna (žádný v okolí nemáme) ani v pekárně.
Včera jsem pekla z mouky Babičina volba pšeničná hladká v zeleném balení. Nikdy jsem s touto značkou neměla žádný problém.Všem moc děkuji za rady a recepty.
Pro příště:
1. Péci na nižší teplotu.
2. Těsto hníst ručně.
3. Méně tuku.
4. Přidat lžičku citronové šťávy.

Davam do testa pri zadelavani.
A taky pecu z polohrube. Vzdy se povedly. I kdyz sem je delala poprve.
A zkus je nenamacet do oleje, ale jen potrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5777
11.11.19 07:47

Ja rozohrejem rúru na 190 st., pri vložení cesta stiahnem na 180. Miesim robotom, v rukách škoda námahy :D. Na plechu stačí podkysnúť 10-max. 15min.
Pridám ešte jeden recept od výbornej kuchárky:
https://varecha.pravda.sk/…-recept.html
s jogurtom som zatiaľ buchty nerobila, len posúch a ten je výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
11.11.19 08:09

Zakladatelko, neděláš těsto příliš tuhé? Píšeš, že ho vyklopíš na vál a tam hněteš ručně. Já teda na vále hnětu těsta tužší, třeba na chleba, ale buchty vařečkou v míse. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
11.11.19 09:09

Nedavno jsem vkladala tento recept na tvarohove buchty , tak je delavala babicka a jine nedelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.19 11:00
@Ou píše:
No kynuté těsto s velkým objemem, co má naskoči jo. Jenže toho těsta je okolo náplně relativně málo, takže se rychle vysuší.

A teda pouštět se do toho se špaldovou moukou, dokud to nejde s obyčejnou - no nedělala bych to. Obecně má horší pekařské vlastnosti, těsto je hutnější a podobně.

Hele zkus zadělat těsto a vrazit ho přes noc do té lednice, jestli to pomůže a pak to ještě nechat pořádně kynout, ono jak je to těsto těžké, tak kyne pomaličku. Odebrat tuk pomůže v nadýchanosti, ale pak to těsto bude sušší.

A teda hlavně to peč na těch 180 a delší dobu. Případně vyhřej troubu na plný výkon, a když tam dáváš buchty, tak to stáhni na 180 a dopeč to na nižší teplotu - okolo těch 40-50 minut, podle množství a velikosti. (méně hmoty se peče rychleji)

Jinak kynutá těsta se dělají z hladké, z polohrubé třená a nebo litá.

Příspěvek upraven 10.11.19 v 22:23

Buchty mi vždy vykynou na plechu vypadají pěkně, ale jsou tedy suché a drobí se. Příště učitě zkusím snížit teplotu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.19 11:04
@Žižule píše:
Zakladatelko, neděláš těsto příliš tuhé? Píšeš, že ho vyklopíš na vál a tam hněteš ručně. Já teda na vále hnětu těsta tužší, třeba na chleba, ale buchty vařečkou v míse. :think:

Bohužel nemám fotku svého těsta, tak přidám pro představu tuto fotku, jak asi vypadalo. Asi bylo truhu tužší než to tvoje, protože šlo na vále rozválet na plát. :think:

http://blog.veruska.cz/…ky-testo.jpg

• Citovat
  • Upravit
22878
11.11.19 12:04

Mě tedy těsto dělá robot, pak kyne asi hodinku v teple a pak ho vyklopím na pomoučený vál a odtrhávám si malé kousky, ty poté rozválím do placky naplním a uzavřu. Možná ten recept, jestli není dívný..Já jsem ty moje dělala zrovna minulý týden, zkus se na to podívat, zkusit a pak bych přemýšlela, kde je chyba.. Ten tvůj recept nemám vyzkoušený, tak těžko posuzovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.19 13:27

Tak přidávám výsledek mého dnešního snažení. :mavam: Buchty jsou zatím měkké (asi hodinu od upečení), ale příjdou mi takové bez chuti. :zed: Asi jsem moc kritická nebo nevím, čím to může být.

• Citovat
  • Upravit
215
16.11.19 14:08
@Anonymní píše:
Tak přidávám výsledek mého dnešního snažení. :mavam: Buchty jsou zatím měkké (asi hodinu od upečení), ale příjdou mi takové bez chuti. :zed: Asi jsem moc kritická nebo nevím, čím to může být.

A podle kterého receptu jsi to dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
16.11.19 14:15
@Anonymní píše:
Kuchařku pro dceru mám doma, je to má bible. Bez ní bych byla v kuchyni ztracená! :lol: Rozhodně, ale děkuji za radu. Jinak, snažím se vždy držet receptu, alespoň při pečení moučníků se bojím nějak experimentovat. Jak se znám, dopadla bych jako pejsek a kočička.
Doma mi bylo kladeno na srdce, že kynuté těsto se má péci zprudka na vyšší teplotu a piškotové (třeba na bábovku) zase pozvolna. Tak teď tedy nevím… :think:

Buchty peču na 180 do 30min a bábovku na 160 hodinu.

Buchty a kynuté dělám teprve rok, dříve jsem neměla odvahu, těsto nehnětu, jen ručně umíchám a nechám vykynout.
Přišla jsem tomu na chuť, dělávam i malé plněné koláčky.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
16.11.19 14:16
@Anonymní píše:
Tak přidávám výsledek mého dnešního snažení. :mavam: Buchty jsou zatím měkké (asi hodinu od upečení), ale příjdou mi takové bez chuti. :zed: Asi jsem moc kritická nebo nevím, čím to může být.

Jsou krásné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport