Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím. Jaký byl u Vás nejhorší věk dítěte? Mám dvojčata 16 měsíců a je to naprostá katastrofa. V noci jsou tak 3-4krat vzhůru. A přes den furt jen řvou a vztekají se. Mám pocit, že tohle nemůžu už zvládnout ![]()
První rok, z toho první tři měsíce úplně na mašli. Jak začala chodit, tak pohoda.
Každý věk má něco
syn má nejhorší teď, jsou mu dva a půl, šílené období vzdoru, kvůli všemu hystericky řev, všechno musí sám, někam s ním dojít je očistec… Zlaté miminko v kočárku ![]()
12 až 24 měsíců. Nespani vrcholilo ve 14 měsících. Ale je jí 3,5,tak nemám ještě kompletní přehled ![]()
U nás od roku do tří let. Obě děti měly velmi výživné odbobí vzdoru. No ale dcera je v pubertě a ta má teda také některé dny výživné. Občas mohu i za to, že svítí sluníčko. Ale jsem vycvičená z toho období vzdoru, tak se snažím nenechat se vytočit. Ne vždy se mi to teda podaří…
Jo, ještě dodám, že válecí scénu mi dcera v obchodě vysekla i ve čtyřech letech. Ale celkově to s ní v této době už šlo.
@natalka998 píše:
Ahoj holky, prosím. Jaký byl u Vás nejhorší věk dítěte? Mám dvojčata 16 měsíců a je to naprostá katastrofa. V noci jsou tak 3-4krat vzhůru. A přes den furt jen řvou a vztekají se. Mám pocit, že tohle nemůžu už zvládnout
U tebe neni problem ve veku, ale v poctu
.
@Tarinka mám 9letého a většinou se to s ním dá přežít
ale do čtyř let to byl očistec.
Holky, mám ctyrletou a ty emoce kterými teď prochází…strašně citlivá, tvrdohlavá a často se vzteka. Dřív to tak nemela. Má to tak někdo, je to vývojová fáze?
Já za sebe říkám, že nejhorší je to teď, 20 měsíců, období všeho, obří frustrace na obou stranách že nemluví, takže to mezi námi doma občas skřípe.
0 a s každým dnem se to lepší, až do třínácti, dál nemám zkušenost.