Nejí a nepije ve školce

Anonymní
3.10.22 13:06

Nejí a nepije ve školce

Dobrý den, syn chodí od září do školky, je mu 3 a půl roku. Už se celkem adaptuje, ale každý den řešíme, že ve školce nejí a nepije. Mám povoleno dávat mu jeho láhev s pitím, aby aspoň pil. Ale vrací mi ji netknutou. Nejí svačinu, polévku, nic. Samozřejmě přijdeme domu a první, co udělá, že otevře lednici a zkoumá, co by snědl, zároveň dohání to pití a neustále si chodí pro čaj.
Ráno snida, ale moc tomu nedá.
Jak to prosím řešit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5889
3.10.22 13:14

No tak bych ráno nedávala snídani, po té nemusí chtít svačinu a doma by si počkal na večeři. Protože takto ví, že ve školce jíst a pít nemusí, že to stačí doma.Plus bych se domluvila s učitelkou na nějaké pozitivní motivaci. Koupila bych třeba balíček kartiček, samolepky, tetovačky apod. a dala bych to učitelce s tím, že před odchodem domu by mu vždy dala jednu, pokud by ten den alespoň pil a alespoň něco snědl, ne každý je jedlík, ale kdyby pil a ochutnal, tak bych byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.22 13:16

Patrne je ve stresu a ve skolce si jeste nezvykl, zkuste bachovky, maj primo smes ba skolku…zustava tam syn i po obede? Normalne ji vsechno? Zeptala ses ho, proc ve skolce neji a nepije? Nejsi doma s maldsim sourozencem? Samozrejme by se to dalo resit i tak, ze mu doma jidlo hned nedas, jen pak az v cas dalsiho jidla, ja na tohle treba nemam, navic tady bych to videla jako problem v psychice a mohl by mit pocit, ze nedostane doma najist za trest…moje dite take ve skolce moc neji, spis vubec, sni za den treba jeden rohlik, ale je to proto, ze normalne moc neji, ma par oblibenych jidel, ale nikdy nezkusi nic jineho a pije normalne..ve skolce jsme to vyresili tak, ze muj pediatr dal potvrzeni, ze dite muze vydrzet bez jidla (je dobre rostle, pribira a roste, je zdrave), a ze jeho nejedeni nezpusobuje zadna nemoc…ted je zima, tak nad tim mozna ucitelky privrou oci, kdyby bylo teplo, bylo by to horsi, asi by ti ho posilali domu s obavou, ze zkolabuje

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.22 13:17

@Fiveone mne právě přijde docela krutý mu nedávat ani snídani a nechat ho do 12.30 hladem a bez pití :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.22 13:20

Taky to může být tím, že není zvyklý na cizí jídlo/jíst mimo domov. 8) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
408
3.10.22 13:22

Syn to samé, občas i záchod si drží až domů…je to reakce na stres nejspíše…zatím neřeším, učitelky jsem poprosila ať nenutí jen nabídnou…nemají s tím problém.. syn je veselý a rád tam…jídlo si časem sedne, je to velká změna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
3.10.22 13:23
@Anonymní píše:
@Fiveone mne právě přijde docela krutý mu nedávat ani snídani a nechat ho do 12.30 hladem a bez pití :nevim:

U nás ve školce mají před devátou hned svačinu. Většinou chleba s pomazánkou a caro či něco podobného. Takže ráno děti hladem netrpí. Pak jdou po svačině ven a vrací se v půl dvanácté, před dvanáctou mají oběd a ve 12 už chodí první děti domu. U nás se ve 12:30 chodí spát a to už mají za sebou svačinu a oběd. A ve 14:00 dostávají děti svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
3.10.22 13:25

Snídani bych nechala, ať nejde úplně hladový, aby z toho nezkolaboval. Nátlakem se to nezmění, maximálně mu ta jídla zošklivíte na celý život.

Náš předškolák dnes ve školce jedl kousek banánu (pomazánky nejí a suché nedostane, ne, opravdu ho to nezlomí, prostě si nedá), trochu polévky a jedno sousto knedlíku (měli koprovku, kterou nerad). Ale aspoň tedy pije.

• Citovat
  • Upravit
76725
3.10.22 13:27
@Fiveone píše:
U nás ve školce mají před devátou hned svačinu. Většinou chleba s pomazánkou a caro či něco podobného. Takže ráno děti hladem netrpí. Pak jdou po svačině ven a vrací se v půl dvanácté, před dvanáctou mají oběd a ve 12 už chodí první děti domu. U nás se ve 12:30 chodí spát a to už mají za sebou svačinu a oběd. A ve 14:00 dostávají děti svačinu.

no to je úplně jedno, kdy u vás děti ve školce jedí, když syn zakladatelky ve školce nejí nic ani nepije :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
3.10.22 13:28

Syn byl to same. O to vetsi duraz jsem kladla na snidani a aby vypil aspon hrnecek. Na cestu domu jsem vzdy mela rohlik, banan, jablko nebo neco podobneho a piticko. Nejmensi mi to dela ted take

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
3.10.22 13:29
@Pimperelle píše:
Snídani bych nechala, ať nejde úplně hladový, aby z toho nezkolaboval. Nátlakem se to nezmění, maximálně mu ta jídla zošklivíte na celý život.Náš předškolák dnes ve školce jedl kousek banánu (pomazánky nejí a suché nedostane, ne, opravdu ho to nezlomí, prostě si nedá), trochu polévky a jedno sousto knedlíku (měli koprovku, kterou nerad). Ale aspoň tedy pije.

píšeš „suché nedostane“, :roll: já nejím pomazánky a už před x lety, kdy jsem chodila do školky, mamka domluvila s učitelkami, že mi budou dávat suchý chleba nebo jiné pečivo, abych snědla aspoň něco - a nebyl s tím žádný problém, ostatním dětem učitelky řekly, že mám alergii, když se děti ptaly nebo divily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
3.10.22 13:35
@stinga píše:
no to je úplně jedno, kdy u vás děti ve školce jedí, když syn zakladatelky ve školce nejí nic ani nepije :zed:

Stačí číst, je to reakce na to, že u nich děti jí až ve 12:30,což mi přijde zvláštní. Proto bych já zkusila ráno nedávat snídani, ale jen v případě, že mají i svačiny. Někdo prostě nedá snídani a za hodinu hned svačinu. A nenechala bych dítě, aby si zvyklo, že ve školce nejí a doma si vezme něco. Toho se pak nezbaví. Ale motivovala bych to dítě a nenutila bych ho jíst vše. Ne každý jí vše. Ale stejně tak se u oběda dá sníst polévka, pokud třeba nemusí nějakou omáčku apod..Ale chce to i čas, pokud je jídelníček jiný, než se vaří doma, tak si musí zvyknout na jiné chutě, ale třeba ochutnat, pochválit apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.10.22 13:38

Jestli dobře chápu, je do školky jen do oběda. Což ho asi moc nenamotivuje k jídlu, protože ví, že se doma nají. Na druhou stranu, za pět hodin hlady a žízní neumře. Nechala bych mu čas, možná je to fakt reakce na změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
3.10.22 13:40
@Fiveone píše:
No tak bych ráno nedávala snídani, po té nemusí chtít svačinu a doma by si počkal na večeři. Protože takto ví, že ve školce jíst a pít nemusí, že to stačí doma.Plus bych se domluvila s učitelkou na nějaké pozitivní motivaci. Koupila bych třeba balíček kartiček, samolepky, tetovačky apod. a dala bych to učitelce s tím, že před odchodem domu by mu vždy dala jednu, pokud by ten den alespoň pil a alespoň něco snědl, ne každý je jedlík, ale kdyby pil a ochutnal, tak bych byla spokojená.

dítě bez snídaně, toto nikdy nedělej!

motivační program je dobrý, ale ve školce nereálné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
3.10.22 13:43
@Fiveone píše:
Stačí číst, je to reakce na to, že u nich děti jí až ve 12:30,což mi přijde zvláštní. t apod..

to je myšleno, pravděpodobně, že v tuto dobu odchází po o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko