Miminko nepřibírá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Kontrolovat pliny a fontanelu. Jestli cura a není hydratovane a je spokojene, tak bych se na dokrm vybodla (taky jeste pokud nemá pod tři kila). Ono stačí, že minule se vážilo před kakanim a teď po a vyleze z toho ta nula.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odstrikat? Zvážit před a po krmení? Co vigantolu? Bere? Po něm bylo u nás
přes celou místnost
. Pokud po další kontroly nepribere, tlačila bych Dr k dalšímu, hlubšímu, vyšetření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Má přesně 3 kg na gram, porodni vahu měl 3,2 kg. Alespoň teda porostl na délku dva centimery…
Spokojený nevím, teď hezky spinká, když je vzhůru, tak jen tak kouká… Těch pár dní zpět hodně plakal, ale přičítala jsem to prdikům. Nikdy jsem nekrmila po víc než po čtyřech hodinach.
Tu fontanelu houby poznám, ale přijde mi, že propadlá není, čůrá normálně, jak jsem řekla.
Ach jo.
- Citovat
- Upravit
A stolice vypada normalne? Nitek krve by sis predpokladam vsimla, ale neni prujmovita (hodne vsakla do plenky), s hlenem, pripadne divne barvy…? S ohledem na zminovane zvraceni a „prdiky“ me totiz napada ABKM… Vyrazku kolem pusy nebo na zadecku nema? Jinak naprosto souhlasim s @Atisia, zaklad je zjistit vazenim pred a po kojeni, zda nepribira proto, ze malo vypije nebo naopak i presto, ze vypije dost… To jsou dve naprosto odlisne situace… Dokrm je podle me nesmysl, pokud mas mleka dost. Navic jestli zvraci a trpi na prdiky, bude UM pro traveni dalsi zatez… Kdyz uz, volila bych spis fortifikaci MM, to by mohlo pribirani nastartovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přes den taky ji co 3-4 hodiny? V moci bych ho nechala spát, ale přes den interval zkusila zkrátit na 2-3. Nabidni prso driv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dala bych prso vždycky když je vzhůru. Pozvi si laktační poradkyni. A pokud máš dost svýho mlíka tak mu odstrikej a dokrmuj případně tím.
Zkus zvážit i doma jestli máš vahu 1× denně. Mě třeba u doktorky malou špatně zvážili a kdybych se neozvala, že to není možný že jsem si vážila doma a měla o hodně víc ať ji znovu zváží tak by nám doktorka taky nařídila dokrm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě starší syn taky nepřibíral, chodila jsem na převažování každý týden. Byl spavější a když nespal, tak řval. Zpětně mi pak došlo, že to asi bylo hlady. Měla jsem ho skoro celý den na prsu, chvilku pil a pak usnul…usínal mi u kojení. Pak na radu doktorky jsme najeli na UM. Nejdřív jsem nakojila z obou prsou a když řval, dostal ještě UM. Najednou byl spokojený. Takhle jsme jeli asi měsíc a po měsíci jsme přestali dávat UM a nakonec byl kojený do 15. měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 Aby zjistila, zda vypije dost, musi vazit doma - opravdu pred a po kazdem kojeni alespon par dni. Idealne samozrejme primo na kojenecke vaze, ale lze treba i na klasicke digi nebo kuchynske vaze v pekaci apod… Nicmene v pripade nepribirajiciho miminka se myslim investice do vlastni kojenecke vahy opravdu vyplati, muze nejakou dobu trvat, nez se to vyresi… A vahu pak lze prodat samozrejme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Půjč si někde kojeneckou váhu, ať máš přehled, jak to vlastně je!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Važ určitě před a po kojení. Jestli nenabira, tak budeš muset hlídat, kolik a zda ti pije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve stolici jsem krev neviděla, barva hořčičná. ABKM mě napadlo už nezávisle na tom nepřibíraní, hrozně v něm žgrundalo a kroutil se, tak jsem vynechala právě ty dva dny nazpět mléčné výrobky a od té doby je po té stránce mnohem lepší. Ano, přes den jí po těch 3-4h, já si vše píšu a v předchozích dnech jsme měli normálně 6-7 krmení za 24h.
Asi koupím váhu. Snažím se kojit pokaždé co je vzhůru a po tech čtyřech hodinách dám dokrm, ať mám jistotu, že aspoň něco sní…
- Citovat
- Upravit
Pokud mas pocit, ze dieta ma efekt uz po dvou dnech, vytrvala bych… Tim rozhodne nic nepokazis, i kdyby to klasicka ABKM nebyla. Ale nastuduj si poradne, co presne se muze a nemuze - nejde jen o mlecne vyrobky, vadi i soja a vajicka napriklad… A v takovemto pripade bych se UM opravdu pokud mozno uplne vyhnula - nebo pouzivala jedine nejake specialni, Nutrilon allergy care napriklad. A resila bych s dr. tu fortifikaci MM, to je za me rozhodne prvni volba, nikoli UM.
Po vazeni uvidis, jak se veci maji - zda na objem vypije dost nebo to jakoby ani nevytahne, to je opravdu pro dalsi postup zasadni informace. Pokud ti ale mleko vyteka i samovolne, moc se mi nezda, ze by pil malo nebo resp. ze by bylo treba dokrmovat necim jinym nez MM… Ale ten rozestup 3-4h mi prijde dost dlouhy u takto hubeneho ditete. Jestli ti v noci spi, tak bych to nechala, ale pres den bych prikladala casteji - klidne uz po 2h (uprimne, to melo byt take prvni doporuceni dr a ne nejaky dokrm…).
Jeste k te ABKM, pises, ze syn nic nepribral za poslednich 8 dni, predtim tedy zrejme neco malo pribiral. Muze se to rozjizdet jakoby postupne, zejmena pokud byl dosud plne kojeny (MM je prirozene hypoalergenni).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magda26 - ano, v porodnici a za dva prvni dny doma neco malo pribral… Celkove zhruba 80g, nejnizsi vahu mel 2920g. Plne kojeny nebyl uz v nemocnici, pomalu se mi rozjížděla laktace, mel dokrm, tam rval hlady. Kdyz jsme odchazeli domu, uz pil dostatecne, vazili jsme pred a po kazdem jidle, bylo mi receno, ze pokud bude prospivat, dokrmovat nemusim. Mel 2980g pri propusteni. Do navstevy pediatra zase malilinko pribral na tech 3000g. Doktorce jsem rikala, ze krmim co 3 h, rekla ze mam spis co 4 a ze dokrm zatim davat nemam. Pak za ten tyden nepribral nic tedy.
Od prichodu domu jsem ho krmila uz dvakrat, za chvili pujde treti kolo. Prvni krmeni s dokrmem v pohode, druhé jen MM a zase minimalne cast vyhodil… Jinak spi a je klidny. Mel mezitim pocuranou plenu.
- Citovat
- Upravit
Koj přes den častěji, klidně co dvě hodiny. U syna stačilo i těch 6 kojení denně a přibíral skoro kilo měsíčně, ale u vás to evidentně nestačí. Doktorky doporučení na zvětšení odstupů mezi kojením a při další kontrole hned dokrm je minimálně zvláštní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Potřebuju nějak uklidnit. Mám doma dvoutýdenního drobka. Dnes jsme byli u paní doktorky a dozvěděla jsem se, že brouček nepřibral od posledně (8 dnů) ani gram.
Nevím čím to, prsa mám docela nalitá, někdy z nich i svévolně teče mlíčko, přisává se pěkně, slyším jak polyká… Počuraných plen má 6-8 denně. Kaká ob den. Jediné co mě napadá, tak občas blinká, tak jedině že by to bylo tím…
U doktorky jsem nakojila (s kratším intervalem po posledním kojení), vzal si jen 20g a pak to na cestě domů vyzvracel.
Poslední dva dny je spavější, předtím spíš naopak. Hlady neřve. Kojím po třech az čtyřech hodinách i v noci.
Dostali jsme dokrm a já jsem teď úzkostná a viním se, že jsem něco nepoznala dřív.
Strašně se bojím, že mu něco je. Jsem ve stresu.
Přes stříkačku si po návratu od doktorky vzal 20ml dokrmu a pak jsem ještě 10 minut kojila z obou prsů. Nevím, jak poznám, kolik vypil. Mrzí mě, že neprospívá.
Co byste radili?