Miminko nepřibírá
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, malý mi taky hodně zvracel a na prvním vážení nepřibral nic. Doktorka nám doporučila sirup Gastrotus a dost se to zlepšilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. 1) najdi si laktační poradkyni. 2) sežeň váhu a měr kolik vypije, před a po kojení. Musí vypít za den 150ml na každé kg své hmotnosti, tj např 150ml x 3kg dítě: 450 ml mléka denně… Pokud kojis po 3hod, je to 56(55-60)ml na kojení. Změříš a co nevypil, to odstrikaš a dáš stříkačkou. Žádné dokrmy, vystacis si se svým mlékem. On se naučí efektivně pit, ale teď mu musíš pomoct. Možná to ještě neumí, je unavený, žloutenka, kdo ví co. Kdyby nepribral na dostatečném množství mléka, je to k řešení přes doktora. Teď ale vem váhu ať víš na čem jste. Každé ráno dítě zvaž, spočítej celodenní dávku a tam by se měl dostat za 24hod. Vím o čem píšu, 2 děti ze 3 špatná pusinka a problém s neefektivním sáním a ohromný boj s kojením. Proto začni hned, nejlépe s podporou laktační poradkyně. Držím palečky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Driv nez propadnes panice a das UM, tak si pozvi nejakou opravdu dobrou laktacni poradkyni.
To je krok jedna.
Za druhe, jestli jsi vysadila mlecne teprv ted, tak efekt na vaze teprve prijde.
Za treti, urcite kojit casteji. Rozestup 4 hodiny je priserne moc.
Nekde bude zakopany pes, je potreba ho najit, ne zariznout kojeni bez rozmyslu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chlapeček plně kojený. Má 4měsíce a za měsíc přibral pouze 30g. Vyrostl o tři centimetry. Příští týden jdeme na další vážení a jestli nepribere tak prý dáme UM a rovnou i příkrmy. Myslíte, že je šance to ještě dohnat? Mléka mám dost, kolikrát mi při kojení z druhého prsa teče tak, že kdybych nepoužívala plínu tak jsem durch.
Nechci dávat Sunar, chci kojit, achjo
děkuju za všechny rady a zkušenosti.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Kolik vazi a meri? Kolik vazil a meril pri narozeni? Neni mozne, ze pred mesicem byl nakojeny a ted naopak hladovy a vykadeny?
Je vesely, spokojeny? Nebo hodne spavy? Plactivy? Kolik ma za den pocuranych plen?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A víš kolik při kojení vypije? Jestli vypije dost? (Zvážit, nakojit a hned zase zvážit.) Mně u druhého taky doktorka dala dokrm, hypoalergenní mléko, tak strašný atopický ekzém se mu pak rozjel.
Vyčítám si to, že jsem měla vydržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Nehrotila bych to.
Navíc pediatr ti nemůže přikázat, aby si dala um.
Chceš kojit? No tak koj dál a nic mu neříkej. Počkej třeba ještě měsíc a uvidíš, pokud miminko vypadá spokojeně.
Přikrmy klidně zkusit můžeš, ale to je na tobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Při narození 49cm, 2700g, teď 64cm 5kilo. Počůraných plínek má hodně a hladově nevypadá. V noci se budí jednou. Zkusím to vážení před a po kojení, um chci zavést fakt až jako poslední možnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Josefka473 píše: Více
Tak to ma krasne miry. A vzhledem k tomu, ze hodne pije, hodne cura a je spokojeny, tak bych fakt zadne prikrmy a Sunar nezavadela. Ach jo, proc nekteri pediatri tak zbytecne nervuji mamy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak tu psali holky výš. Zkus mimčo zvážit pak nakojit a pak zase zvážit, uvidíš kolik toho vypije, pokud dost, tak bych neřešila a pokračovala tak dál bez UM. To ti nikdo přikázat nemůže. Pokud má dost počůraných plenek a je mimčo celkově spokojené tak není důvod to měnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Častejšie by som ponúkala z prsníka. Niektorídrobci nevytiahnu dosť, aby potom mohli spať 3-4h. Kojila som 3 deti a intervaly boli vždy kratšie, predsa len to nie je UM a váš drobček asi nevypije na jedno kŕmenie dosť.
To bude dobré, len bábo možno aj v spánku prsník ponúknuť. Detičky sa dokážu nakojiť aj úplne neprebraté, len treba potom vždy držať na odgrgnutie.
Ospravedlňujem sa, reagujem evidentne na starý originálny príspevok
- Citovat
- Upravit