Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky poradte mi prosim. Malej 2,5 roku uz vic jak ctyri mesice neji maso. At ho zakamufluju jak chci stejne to vyplive. Motivace je marna. Sunku a takove veci nejedl nikdy ale ted uz nevim jak dal. I ve skolce mi rikaji ze maso odmita. Mam strach ze mu bude neco chybet. Meli jste to nekdo doma taky? Preslo to?
Ano, měli. Ale zase dost pil mlíko a jogurtoval, takže bílkovin dost, a železo měl z multivitamínu.
Nas maly je podstatne mladsi ale mame ten stejny problem. a ja na nej vyzrala tak, ze mu ho mixuju do spenatove polevky, tam ho nepozna.
Moje taky nechce maso. Neřeším. Prý stačí vývary, omáčky… Až bude chtít tak ho jíst začne
@zdenik1988 nenutit, nahradit. Maso jíst nemusí, když bude mít kvalitní bílkoviny a vitamíny odjinud ![]()
Silne vyvary… moje cacorky kazda hadam pol roka zila len o nich. Male decko je to co potrebuje, este nema ponicene chute ako dospeli. Moja 18 mesacna napriklad, ked jej babicka natlaci do pusy cokoladu, pocmula a vypluvne
Ale teda z obedu vyzobava to maso ![]()
Mame doma stejny problem. Obcas se mi povede maso na pidi kousky schovat do omacky, obcas sni mletinu. Jinak malyho cpu silnymi vyvary, delam omacky a hodne ji jogurty… Doufam, ze se to casem zlomi a maso zacne jist.
Taky mi 2,5letá dcera odmítala maso. Dělám luštěniny, občas vývar a protože mixuju maso pro kojence, tak jí do jídla občas rozmíchám to namixované.
Takhle to odmítala asi 5 měsíců, že škrtla i šunku, kterou předtím jedla, ze dne na den. Netlačím, ptám se jestli chce, ale nenutím. Nedávno se sama ozvala, že chce maso a vypadá to, že ho zase začíná jíst…
Děti často vycítí, co jim nedělá dobře. Být to můj syn, tak mu to maso nikam propašovávat nebudu, spíš se poradím s dr, čím ho nahradit. Mmch mám spolužáka z VŠ, který je vegetarián odjakživa, teď mu je něco přes 40. A dělá od mládí triatlon(celkem vrcholově- reprezentuje ČR ve své věkové kategorii). K tomu pracuje ve vyšší manažerské funkci. Tím chci říct, že sice dá práci vymyslet jídelníček tak, aby člověku nic nechybělo, ale když je na to člověk typ, tak mu to vyloženě vyhovuje a neuškodí(jsou některé teorie, které to vysvětlují na základě krevních skupin- já o tom nečetla dost, abych si udělala na toto názor)). Já sama bych bez masa asi pošla
, ale můj muž ho tolik nemusí ( a taky mu dr doporučila ho omezit kvůli výsledkům z krve). Tak si říkám, že na tom, že si tělo řekne, něco bude..
@Agáta13 to máš pravdu, tělo si řekne, já byla před časem na podrobné typologii a tam jsem zjistila že to že je pro mne nejlepší dort řízek je pro můj typ naprosto normální, můj chlap zase maso tak často nemusí, opravdu se bílkoviny dají nahradit i jinak, luštěniny a co já třeba miluju je šmakoun, to bych teda radši konzultovala s doktorkou co je z těchto věcí vhodné pro takto malé dítě, některé věci dětský organizmuz ještě neumí strávit, ale nenutila bych ho ![]()
Tak já „nutím“ jsou tři a každý si vymyslí, že něco nechce, nakonec nejí, díky sourozencům, nikdo nic.
Takže prostě každý sní kousek masa, přidat si může, ale minimum do sebe dát musí, stejně tak zeleninu. Překvapivě ten, co maso fakt nechce miluje masové kuličky, prostě mleté sní, takže koupím maso, umelu uplácám zamrazim